Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;...

Τον τελευταίο καιρό η μία δημοσκόπηση διαδέχεται την άλλη και όλες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα...
το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα!

Δεν μπορώ λοιπόν να μην αναρωτηθώ ποιος τους ψηφίζει τελικά...

Αν δούμε τις απεργίες οι οποίες  έχουν μαζική συμμετοχή μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν τους ψηφίζουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΜΜΜ, κλπ), οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί (ιδιώτες και του ΕΣΥ), οι δικηγόροι, οι δικαστικοί, κλπ, κλπ, κλπ.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι συνεχώς διαμαρτύρονται για τις περικοπές στα έσοδά τους αλλά και στις παροχές που είχαν οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι τους βγάζουμε και αυτούς από την λίστα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Έμποροι και καταστηματάρχες, όσοι αντέχουν ακόμα, είναι έξαλλοι με την κυβέρνηση όχι μόνο για την ύφεση και την πτώση του τζίρου τους αλλά και για την φορολογική καταιγίδα που δέχονται κάθε χρόνο (αύξηση ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, κλπ).
Έτσι νομίζω ότι μπορούμε να υποθέσουμε ότι ούτε αυτοί ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.

Για τους ίδιους λόγους θεωρώ ότι και οι βιομήχανοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι εισοδηματίες κάτοχοι ακινήτων, κλπ. μπορούμε να υποθέσουμε ότι ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.

Οι αγρότες, η περιβόητα “αγροτιά του ΠΑΣΟΚ”, αν και δεν ακούγεται πολύ είναι γνωστό ότι έχει προβλήματα για τα οποία όμως αντιδρά συγκεκριμένες εποχές του έτους.
Είδαμε αντιδράσεις με τα τρακτέρ στους δρόμους πέρυσι και μάλλον θα τα ξαναδούμε σύντομα, οπότε... πάνε και αυτοί.

Οι άνεργοι, παλαιοί και νέοι, μάλλον ούτε που θα το σκεφτούν να τους ψηφίσουν.
Οι παλαιοί έμειναν με την ελπίδα (και τις υποσχέσεις!) για δουλειές και λεφτά (από αυτά που υπήρχαν!) με ουρά ενώ οι νέοι... πολλαπλασιάζονται ελέω μνημονίου.

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι όλες αυτές οι κατηγορίες αποτελούνται από σκεπτόμενους πολίτες(...)  και όχι από ανεγκέφαλους που διαμαρτύρονται, γκρινιάζουν, φωνάζουν, βρίζουν αλλά τελικά τους ψηφίζουν εφαρμόζοντας το “σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω”, τότε...

Προφανώς ψηφίζουν ακόμα ΠΑΣΟΚ...
  • οι φίλοι και οι συγγενείς των υποψηφίων
  • οι βολεμένοι συνδικαλιστές που συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια
  • οι ημέτεροι που συνεχίζουν το “γλέντι” (ΜΚΟ, δημοσιογράφοι, κατασκευαστές, κλπ)
  • όσοι αφελώς συνεχίζουν να ελπίζουν στην “θεσούλα” που τους έταξε ο βουλευτής τους (και αυτό στην καλύτερη περίπτωση γιατί διαφορετικά είναι ο 3ος ξάδερφος του μπατζανάκη του οδηγού του βουλευτή!)

Πόσοι να είναι πια αυτοί;

Όπως και να κάνουμε τις πράξεις... “δεν βγαίνουνε τα δόλια τα κατσίκια μας”(*)!

Με λίγα λόγια κύριοι δημοσκόποι...

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια πέσατε έξω αλλά δεν μας ενδιέφερε και πολύ. Απλά γελούσαμε.

Τώρα όμως ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και έτοιμος να ξεσηκωθεί οπότε προσέξτε γιατί θα είστε από τους πρώτους που θα πάρει η μπάλα!

Αν από την άλλη όντως οι συμπολίτες μου είναι τόσο μαζοχιστές... θα χαρούν πολύ με όσα θα ακολουθήσουν γιατί η κατάσταση όσο περνάει ο καιρός θα χειροτερεύει και θα κρατήσει... δεκαετίες!

Απλή κοινή λογική... 


* Και για να μην ξεχνιόμαστε...

1 σχόλιο:

firiki2010 είπε...

1 Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα είναι επάγγελμα. Και το ΠΑΣΟΚ με τον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας έχει καταφέρει να συνδέσει τις ΒΙΟΤΙΚΕΣ ανάγκες πολλών -παρα πολλών με την μακροημέρευση του
2 Εχοντας περάσει στη κοινωνία το μήνυμα:"αν καταστραφούμε μας κατέστρεψε ο Καραμανλής, αν σωθούμε μας έσωσε ο Παπανδρέου" και έχοντας απόλυτη υπεροχή στα ΜΜΕ το ΠΑΣΟΚ παίζει μόνο του.
3 Η απαξίωση του πολιτικού κάσμου συνολικά, ο φόβος του κόσμου για το μέλλον (φόβος πάνω στον οποίο κτίζει την πολιτική του το ΠΑΣΟΚ)είναι κάποια πραγματάκια που βοηθούν τελικά το ΠΑΣΟΚ
Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να χειραγωγούν και να χειραγωγούνται αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δε νομίζω ότι απέχουν πολύ απο την πραματικότητα. Ετσι λένε και οι δικές μου "δημοσκοπήσεις"
Αν δεν βαριέσαι ρίξε μια ματιά στο "9+1 λογοι για την δημοσκοπική εικόνα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ" 11/2 στο firiki2010 FIRIKI2010