Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΘΙΑΣΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ...

- Θλιβερή χαρακτηρίστηκε η εικόνα της Μπιρμπίλη εχθές στην βουλή όπου ενώ έκανε στροφή 180° στο ν/σ για τις περιοχές natura προσπαθούσε να το υποστηρίξει και πάλι ως ορθό.
Τελικά είναι εντυπωσιακό πως μερικοί άνθρωποι ενώ αναγκάζονται να αναθεωρήσουν τις απόψεις και τα πιστεύω τους, αρνούνται να παραιτηθούν και να εγκαταλείψουν τον “¨θίασο” για λόγους τιμής, υπόληψης, ιδανικών και αξιοπρέπειας.
Τα ξεχνάνε όλα όταν κάτσουν σε τέτοια καρέκλα ακόμα και οι αντιεξουσιαστές-ακτιβιστές-μαχητές...

- Παραιτήθηκε, λέει ο Γεωργακόπουλος.
Απεπέμφθη, λέει ο υπουργός.
Το συγκεκριμένο υπουργείο-κομμάτι του “θιάσου”  βάρεσε διάλυση υπό το βάρος του Παπακωνσταντίνου και των... έργων του.
Είναι γεγονός ότι εντυπωσιάζει η παραίτηση (αν είναι παραίτηση τελικά) έστω και ενός ΓΓ του υπουργείου οικονομικών γιατί, και δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις αλλά και πρόκειται για υπουργείο όπου ο υπουργός είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό και συναποφασίζουν όλα όσα γίνονται.

- Επικοινωνιακοί οι λόγοι της θριαμβολογίας των λαθρο-μεταναστών και των αλληλέγγυων λέει ο Ραγκούσης σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς από το πρωί.
Υποχώρησαν, λέει, στην απλή εφαρμογή των νόμων του κράτους χωρίς να τους δοθεί κάτι παραπάνω και αναρωτιέται κανείς... προς τι οι 44 ημέρες απεργίας πείνας και ο σάλος που δημιουργήθηκε;
Από την άλλη πλευρά πάντως οι λαθρο-μετανάστες συνεχίζουν να θριαμβολογούν για την νίκη τους με την οποία συμφωνεί το σύνολο σχεδόν του τύπου.
Άρα αυτό που έγινε εχθές δεν το κατάλαβε καλά κανένας... πλην Ραγκούση! Είναι γνωστό άλλωστε ότι είμαστε χώρα ηλιθίων...
Ευτυχώς λοιπόν που δεν πέθανε κανένας απεργός και δεν έγιναν επεισόδια σε όλη τη χώρα για μία απλή... εφαρμογή του νόμου!

- Στο 14,8% έφτασε η ανεργία.
Έτσι νομίζει(;) η κυβέρνηση.
Στην πραγματικότητα βέβαια οι άνεργοι είναι πολύ περισσότεροι μια και υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις για να μπει κάποιος στην λίστα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί πολύ γιατί ο “θίασος” θα συνεχίσει τις παραστάσεις του με το ίδιο έργο χωρίς να αναμένεται ανάπτυξη ή αύξηση των θέσεων εργασίας.
Οι επιδοτούμενη απασχόληση που διαφημίζουν ακούγεται σαν ανέκδοτο μια και δεν υπάρχουν πια επιχειρήσεις που να κάνουν προσλήψεις ούτε με 100% επιδότηση!

- Ο “θίασος” πάντως συνεχίζει τις παραστάσεις του και συνεχίζει να μοιράζει και δώρα στους θεατές του.
Δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του σε ιδιώτες και δημόσιο(!), μειώνει τις συντάξεις και το επίδομα ανεργίας αλλά... ευτυχώς δεν καταργεί τον κοινωνικό τουρισμό!
Μπορεί οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι να μην έχουν χρήματα για να καλύψουν τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες αλλά... θα πάνε κρουαζιέρες!
Υπάρχουν βέβαια και οι άλλοι.
Αυτοί που για άλλη μία χρονιά δεν θα σκεφτούν καν να πάνε διακοπές αλλά δεν δικαιούνται κοινωνικό τουρισμό γιατί είναι “έχοντες και κατέχοντες” και για αυτούς ο “θίασος” αυξάνει το “εισιτήριο”-φόρο-εισφορά κλπ.

Η σωτηρία της χώρας και των κατοίκων της δεν θα έρθει με την αλλαγή των πρωταγωνιστών του “θιάσου” (ανασχηματισμός) ούτε με την αλλαγή του έργου που παίζεται (αλλαγή πολιτικής).

Ο συγκεκριμένος “θίασος”, αν και ξεκίνησε υποσχόμενος ευχάριστες “παραστάσεις” τελικά φαίνεται ότι κάνει μόνο για τραγωδίες!

Είναι ώρα να σταματήσει τις παραστάσεις και να αποχωρήσει.
 

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: