Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;;;...

Υποτίθεται ότι κάθε 4 χρόνια (περίπου...) γίνονται εκλογές και αναθέτουμε σε κάποιο κόμμα να μας κυβερνήσει.

Το 2009, εκτάκτως, είχαμε εκλογές και οι Έλληνες επέλεξαν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό ΓΑΠ.

Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ.
Σύντομα η κυβέρνηση κατάλαβε ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στο ΔΝΤ και στους  Ευρωπαίους.

Πάνω λοιπόν που αρχίσαμε να παίρνουμε απόφαση ότι άλλους ψηφίσαμε και άλλοι, εκ του εξωτερικού, μας κυβερνούν, έρχονται διάφορα γεγονότα και μας μπερδεύουν.

Κατ' αρχάς μας ενημέρωσαν ότι σύμφωνα με τον “Καλλικράτη” οι περιφερειάρχες είναι “μικροί κυβερνήτες” δηλαδή οι κατά τόπους περιφερειάρχες κάνουν κουμάντο στην περιοχή τους, νομοθετούν και εφαρμόζουν τους νόμους του κράτους κατά το δοκούν!
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμα την δύναμη τους και είναι σχετικά “μαζεμένοι” αλλά σύντομα θα φανεί ότι η Ελλάδα, λόγω “Καλλικράτη” έχει κοπεί σε κομμάτια σχεδόν τύπου... Ελβετίας!

Επίσης κυβερνούν οι αλληλέγγυοι και οι 300 του... Αμπντούλ!
Κυβέρνηση και υπουργοί (υγείας, δικαιοσύνης, προ-πο, κλπ) δείχνουν φοβισμένοι, αν όχι τρομοκρατημένοι, μπροστά στην δύναμη του “ξεσηκωμού” από τους αλληλέγγυους σε περίπτωση θανάτου μετανάστη.
Ο υπουργός υγείας μιλάει για “υγειονομική βόμβα” στο κέντρο της Αθήνας αλλά δεν κάνει τίποτα για την προστασία της υγείας των πολιτών, ο υπουργός δικαιοσύνης αρκείται στην αναφορά των νόμων χωρίς να ζητάει την εφαρμογή τους, ο υπουργός προ-πο φοβάται να τους εφαρμόσει γιατί δεν θέλει να αναλάβει το κόστος τυχών επεισοδίων και η υφυπουργός μετανάστευσης δηλώνει υπεύθυνη μόνο για τους νόμιμους μετανάστες!
Λόγω λοιπόν του κυβερνητικού μπάχαλου αλλά και του φόβου, μεταναστευτική πολιτική ασκούν οι... αλληλέγγυοι!

Δεν είναι όμως η μόνη “κυβερνητική ομάδα” της χώρας.

Έχουμε και τους οικολόγους.
Αυτοί έχουν αναλάβει τα δημόσια έργα, την ενέργεια και την ανάπτυξη.
Τα έργα στα Τέμπη παραμένουν ημιτελή λόγω οικολογικών ανησυχιών για τα πουλάκια που προτιμούν την περιοχή(!!!) και καθημερινά κινδυνεύουν οι διερχόμενοι οδηγοί.
Η “πράσινη ανάπτυξη” έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και βασικά είναι η μόνη “ανάπτυξη” στην οποία αναφέρεται η δήθεν κυβέρνησή μας.
Όσο για την ενέργεια και τις εναλλακτικές πηγές της, αν και φαίνεται από μακρυά ότι πρόκειται για την νέα φούσκα τύπου χρηματιστήριο, προωθείται, επιδοτείται και εξαπλώνεται παντού με τους οικολόγους στο τιμόνι των αποφάσεων!

Οι ΜΚΟ κατά καιρούς έχουν στολιστεί με διάφορα... κοσμητικά επίθετα αλλά στην πραγματικότητα συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται αδρά (εν αντιθέσει με άλλους παραγωγικούς τομείς που ακόμα περιμένουν πχ το ΕΣΠΑ) και παράγουν “πολιτική” δηλαδή κυβερνούν η καθεμία στον τομέα της!

Οι τράπεζες και οι αγορές έχουν αναλάβει την οικονομική πολιτική.
Επιδοτούνται συνεχώς τα τελευταία χρόνια για συγκεκριμένους, υποτίθεται, λόγους αλλά στην πραγματικότητα αποφασίζουν εντελώς αυτόνομα και υποκειμενικά.
Έχουν βάλει μία θηλιά στην κυβέρνηση και έχουν περάσει την άποψη ότι αυτές είναι ο καθρέφτης της οικονομίας μας οπότε έχουν γίνει κράτος εν κράτει και μόνες τους κανονίζουν πόσα θα πάρουν από το κράτος, πόσα και αν θα δώσουν και σε ποιους.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα παραχώρησης εξουσιών από την κυβέρνηση προς διάφορες ομαδούλες εντός και εκτός Ελλάδος.

Το σίγουρο είναι ότι στο κυβερνητικό αυτό μπάχαλο καμία θέση δεν έχει ο... “κυρίαρχος λαός” όπως τον χαρακτήριζε κάποτε ο Αντρέας!

Αναρωτιέμαι λοιπόν πότε θα πάρουμε απόφαση όλοι εμείς ότι πρέπει να ξαναπάρουμε την χώρα στα χέρια μας και να ξαναγίνουμε αυτοί που αποφασίζουν ποιος θα κυβερνήσει.
Να ξαναγίνουμε αυτοί που δίνουν συγκεκριμένη εντολή σε συγκεκριμένους κυβερνήτες.

Κάποια στιγμή θα ξαναφωνάξουμε “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” και τότε οι σημερινοί μας δήθεν κυβερνήτες θα ψάχνουν από που να φύγουν!

Απλή κοινή λογική...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ...ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΞΕΝΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ....ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ...ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ....ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ,ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΡΗΣΗ..ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ...ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΑΝΕ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΖΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΑΝΕ ΝΥΧΤΑ ΑΛΛΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΗΡΩΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΟΣΟ,ΤΗΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ KSEHNAOEFKOLUS....ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΗΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΧΡΩΝΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ...ΛΕΩ...!!!!!????