Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΤΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;...

Μη μας πείτε ότι ο Νταβούτογλου τρελάθηκε και δεν ξέρει τι λέει...

Γράφαμε την περασμένη Κυριακή ότι ευτυχώς φροντίζουν οι... φίλοι μας απ' έξω και μαθαίνουμε τι έχει αποφασίσει μαζί τους ο πρωθυπουργός για μας. Σ' αυτούς προστέθηκε και ο αγαπητός υπουργός του καλού φίλου μας Ταγίπ Ερντογάν, ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ευγενέστατος και συμπονετικός για μας τους Έλληνες ο κύριος, αποκάλυψε ότι «ήδη κάνουμε μπίζνες με τους Έλληνες στο Αιγαίο» (!), μέσα στη χαρούμενη ατμόσφαιρα της δεξίωσης που έδωσε ο πρέσβης μας στον ΟΗΕ κ. Αναστάσης Μητσιάλης στο Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης», με την ευκαιρία της έκθεσης «Ήρωες: Θνητοί και μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα».

Εύλογο το ερώτημα για τον Παπανδρέου: Τι είδους μπίζνες είναι αυτές που κάνετε με τους Τούρκους στο Αιγαίο, κύριε πρωθυπουργέ; Τι προβλέπουν αυτές οι συμφωνίες; Τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου; Και γιατί δεν ενημερώσατε τη Βουλή; Πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού παραχωρείτε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας; Αυτή είναι η διαφάνεια για την οποία δεσμευθήκατε, η... διαύγεια που τρέχει από τα... μπατζάκια του υποτακτικού σας υπουργού Εξωτερικών; Αν δεν ισχύει τίποτε, αν δεν κάνετε μπίζνες στο Αιγαίο, τότε τρελάθηκε ο Νταβούτογλου και το είπε; Ή σας ξεμπρόστιασε... Και όπως συμβαίνει με τον απατημένο σύζυγο, το μαθαίνουμε τελευταίοι... Όπως αντιλαμβάνεστε, κύριε πρωθυπουργέ, η σιωπή δεν καλύπτει την ανησυχία που προκάλεσε η δήλωση-βόμβα του φίλου σας. Εδώ και τώρα -για να θυμηθούμε κι εκείνο το ξεχασμένο σύνθημα του '81- ο λαός απαιτεί να του πείτε τι ακριβώς συμβαίνει.

ΥΓ.: Αχόρταγοι πάντως αποδεικνύονται οι φίλοι μας. Θέλει μερίδιο ο κ. Νταβούτογλου από την κληρονομιά. Του ανήκει... Και το είπε ωμά. Φεύγοντας από την έκθεση για την Αρχαία Ελλάδα, δήλωσε: «Αυτή είναι η κοινή μας κληρονομιά». Από πού κι ως πού, κύριε Αχμέτ; Μαζί τα φτιάξαμε; Τι σχέση έχετε εσείς οι Τούρκοι με τον πολιτισμό της Μικράς Ασίας; Φιρί φιρί το πάτε να μας πείτε ότι και η Ακρόπολη είναι... κληρονομιά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: