Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ...

Εχθές, και για κάποιες ώρες, μας επισκέφτηκε ο “κυβερνήτης” μας!

Καθ' όλη την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα είχε ύφος “κυβερνήτη”, λόγο “ηγέτη” και παρουσία “αρχηγού”.
Βρίσκει και τα κάνει!

Ας δούμε όμως τι μας είπε και τι έκανε...

Στην συνέντευξη μετά από την συνάντηση με τον ΓΑΠ, ο οποίος και τον προσφώνησε “κύριο Στράους Καν”, απάντησε με προσφώνηση “Γιώργο”. Κάποτε τον είχε πει “Γιώργο” ο Καραμανλής στην βουλή και έγινε έξαλλος.
Βέβαια δεν είναι το ίδιο.
Ο “Στράους Καν” είναι σοσιαλιστής κυβερνήτης μας!

Με “δασκαλίστικο” ύφος μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το μνημόνιο είναι ότι καλύτερο μας συνέβει και εμείς οι ηλίθιοι δεν το καταλαβαίνουμε!
Με αυτό το σκεπτικό ΠΡΕΠΕΙ να συμφωνούν όλοι!
Η αντιπολίτευση δεν πρέπει να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση αλλά, όπως οι κυβερνητικοί “υπάλληλοί” του, ΠΡΕΠΕΙ  να μην του φέρνει αντιρρήσεις!
Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει το καρότο και το μαστίγιο.
Από την μία “μπράβο Γιώργο” και προχωράτε σε σωστό δρόμο, και κάνετε αλλαγές, και κάνετε ριζικές μεταρρυθμίσεις, και η Ελλάδα θα γίνει αγνώριστη, και είστε οι καλύτεροι, και είστε οι πρώτοι, κλπ, κλπ, κλπ.
Σοσιαλιστής γαρ, έσπευσε σε βοήθεια της κυβέρνησής ΤΟΥ που βάλλεται!
Από την άλλη, κάντε πιο γρήγορα, κάντε περισσότερα και, πάνω απ' όλα, μειώστε το μισθολογικό κόστος δηλαδή κόψτε τους μισθούς!

“Χάρηκε” που ο κόσμος αντιδρά ως συνήθως!
Μάλλον επί σοσιαλιστικής κυβέρνησης του φαίνεται λογικό να μην υπάρχουν και μεγάλες αντιδράσεις...

Μας υποσχέθηκε και επιμήκυνση στην αποπληρωμή του δανείου επειδή είμαστε “καλά παιδιά”!
Λες και υπήρχε περίπτωση να τους πληρώσουμε σε 3 χρόνια!
Λες και τους χαλάει να πάρουν κάποια εκατομμυριάκια παραπάνω σε τόκους!
Λες και το κάνει για εμάς και όχι γιατί προσπαθεί να προστατεύσει τους δανειστές μας από μία, ελεγχόμενη ή μη, πτώχευση της Ελλάδας και “αντίο ωραία μου λεφτουδάκια”!

Με λίγα λόγια και εν όψει προεδρικών εκλογών στην Γαλλία, έκανε μία καθαρά πολιτική- ηγετική εμφάνιση στην Ελλάδα (χώρα της ΕΕ).
Έμοιαζε λίγο με την ρήση “τα λέω στην νύφη για να τ΄ ακούειι η πεθερά” ή αλλιώς “τρέμε Σαρκοζί, έρχομαι και είμαι ηγέτης”!
Βέβαια, ο συγκεκριμένος κύριος, ο οποίος και είχε ανεπίτρεπτα (λόγω θέσης) ειρωνικό ύφος όταν αναφέρθηκε στην ΝΔ, έχει σκοπό να κάνει κανονική αντιπολίτευση στον δεξιό Σαρκοζί και δεν πρόκειται να συμφωνήσει μαζί του “στα σοβαρά εθνικά θέματα”!

Προσωπικά θεωρώ ότι όλοι, “κυβερνήτης” και “κυβέρνηση”, ξέρουν πολύ καλά
ότι μέχρι τώρα δεν έχουν πειράξει και πολύ τους σοσιαλιστές της χώρας, ενώ τώρα ξεκινάει μία λαίλαπα μέτρων που θα τους φέρει αντιμέτωπους και με το βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Φοβούμενοι λοιπόν τις αντιδράσεις που έρχονται και την πρόωρη πτώση της κυβέρνησης, θεώρησε ότι ερχόμενος θα βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ.
Το βοήθησε όμως;
Λόγω του ύφους του, της ειρωνείας του και της “ηγετικής” του παρουσίας, μάλλον κακό έκανε και περισσότερο αγανάκτησε τον κόσμο παρά τον καθησύχασε.

Ποιος μπορεί να δεχτεί έναν ξένο και μη εκλεγμένο να κυβερνάει μία χώρα;
(κάτι από βασιλεία μου θυμίζει αυτό....)

Ακόμα και οι “δημοκράτες” των “προοδευτικών δυνάμεων” δεν γίνεται πια να το δέχονται αδιαμαρτύρητα.
Ειδικά μετά από μία τέτοια “παράσταση”!

Απλή κοινή λογική...


ΥΓ 1 : Ποια “δημοσιογράφα” βρέθηκε στο Μαξίμου και αυτό που βρήκε να ρωτήσει ήταν “ποιος ήρθε, ο πρόεδρος του ΔΝΤ ή ο σοσιαλιστής φίλος του ΓΑΠ Ντομινίκ”;
Η Πετρούλα;;;;;;;

ΥΓ 2 : Ευτυχώς που έχουμε το κανάλι της βουλής και χαλάλι τα εκατομμύρια που μας κοστίζει ετησίως.
Μας έδωσε την δυνατότητα, την ώρα που ο Στρος Καν ήταν στην βουλή να παρακολουθήσουμε μία συζήτηση σε μαγνητοσκόπηση με θέματα του υπουργείου δικαιοσύνης!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: