Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ;...

Όλη η κουβέντα τις τελευταίες ημέρες επικεντρώνεται στις σημερινές συναντήσεις του ΓΑΠ με τους πολιτικούς αρχηγούς, με στόχο να κερδίσει την συναίνεσή τους στα νέα μέτρα.

Βέβαια η άποψη όλων είναι ήδη ρητά καταγεγραμμένη οπότε μάλλον πρόκειται για.. καφεδάκι με παρέα!

Ο ΓΑΠ ικετεύει για συναίνεση τα λοιπά κόμματα της βουλής (και μάλιστα μόνο τα εκλεγμένα μια και των υπολοίπων η συναίνεση είναι δεδομένη!) ενώ χάνει την συναίνεση μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Οι δικοί του βουλευτές κάνουν σήμερα αντιπολίτευση εκ των έσω, προσπαθώντας να περισώσουν έστω και ψήγματα της χαμένης τους αξιοπρέπειας.

Αυτοί που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο λόγω κομματικής πειθαρχίας και χωρίς καν να το έχουν διαβάσει, βρέθηκαν ξαφνικά και χωρίς να έχουν ενημερωθεί μπροστά στο μνημόνιο vol 2 και τώρα στο μνημόνιο vol 3!

Έχοντας παραχωρήσει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες στον υπουργό οικονομικών, κάνοντάς τον πραγματικό “τσάρο” και όχι μόνο κατ' ευφημισμό, τώρα  τον στήνουν στον τοίχο με αποκλειστικό σκοπό να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στους ψηφοφόρους τους.

Αυτοί λοιπόν οι “αντιστασιακοί” της πεντάρας αντιδρούν λέγοντας πράγματα που η ΝΔ φωνάζει από την πρώτη στιγμή.

Αν και θεωρώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση για τον Σαμαρά, την σθεναρή στάση του και την ορθότητα των επιχειρημάτων του... αυτό δεν λύνει το πρόβλημα!

Οι πρώιμοι “αντιστασιακοί” του ΠΑΣΟΚ είναι σίγουρο ότι στην βουλή θα ψηφίσουν οτιδήποτε τους σερβίρει ο οποιοσδήποτε υπουργός γιατί “είναι πολύ γλυκιά η εξουσία”!

Έτσι θα δεχτούν τα μέτρα του μνημονίου vol 3, και 4, και 5...  και όσων προλάβουν να περάσουν μέχρι να φύγουν νύχτα!

Δεν έχει σημασία αν το ονομάζουν επικαιροποίηση του μνημονίου, μνημόνιο vol 3, προοδευτικές διαρθρωτικές αλλαγές, κλπ, κλπ, κλπ.

Το νόημα παραμένει το ίδιο.

Η χώρα βαδίζει με βήμα γοργό προς την καταστροφή!

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι μερικές από αυτές τις αλλαγές είναι επιβεβλημένες και προς τον σωστό δρόμο, γίνονται άκαιρα και χωρίς να έχει προϋπάρξει ανάπτυξη ώστε να υπάρχει δυνατότητα απασχόλησης σε σωστές επιχειρήσεις με σωστές συνθήκες εργασίας.

Μέσα σε όλα αυτά βγήκε εχθές και ο Χρυσοχοϊδης να ανακοινώσει όχι βέβαια “αναπτυξιακό” νόμο (λέξη απαγορευμένη δια ροπάλου αυτή και τα παράγωγά της!) αλλά “επενδυτικό” νόμο και μάλιστα με εφαρμογή από τον Απρίλιο του 2011!!!

Υπήρχε κάποιος λόγος να γίνει τώρα μία τέτοια ανακοίνωση πλην του προφανούς... να καταλαγιάσουν δηλαδή οι αντιδράσεις!

Δεν μπορώ όμως να μην αναρωτηθώ...
Πόσο σίγουροι είναι ότι δεν θα είναι κυβέρνηση τον Απρίλιο οπότε δεν θα είναι δικό τους θέμα το που θα βρεθούν οι πόροι για όσα τάζουν;

Η διαγραφή χρεών προς το δημόσιο ύψους σχεδόν 25 δις δεν βοηθάει.
Προφανώς μιλάμε για το περιβόητο “λεφτά υπάρχουν”... αλλά επειδή δεν μπορούμε να τα εισπράξουμε τα χαρίζουμε χωρίς καν να ξέρουμε σε ποιους και γιατί.

Με λίγα λόγια, δίνουν την εντύπωση μίας κυβέρνησης που λειτουργεί(!!!) πρόχειρα, νομοθετεί στο πόδι και προσπαθεί να αντέξει... άλλη μία μέρα!

Από ότι φαίνεται δεν θα αντέξουν πολύ ακόμα και σύντομα θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου, το δικό μας και των παιδιών μας.

Εμείς θα δώσουμε συναίνεση σε όλα αυτά 
 
ή θα σκεφτούμε με την 
 
απλή κοινή λογική;....

Δεν υπάρχουν σχόλια: