Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

"ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ....

Τον τελευταίο καιρό πολλά λέγονται και γράφονται για την Κρήτη και την στήριξή της στο “νέο” κόμμα της Μπακογιάννη την “Δημοκρατική Συμμαχία” ή αλλιώς “Κρητική Συμμαχία” όπως την ονομάζουν αρκετοί!

Δεν τους παρεξηγούμε μια και χρόνια τώρα έχει φροντίσει ο Μητσοτάκης να καλλιεργήσει το κλίμα ότι είναι ο "κυρίαρχος της νήσου".
Βοηθούν και οι εκατοντάδες κουμπαριές του, ο πλέον παλαιοκομματικός τρόπος συλλογής ψήφων, ο οποίος έχει ξεπεραστεί πια (ευτυχώς!) όχι μόνο στην συνείδηση των νέων πολιτικών αλλά και των πολιτών που δεν ακολουθούν τους “κουμπάρους” τους!

Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνονται.

Έχω ξαναγράψει από τις 16/09/10 στην ανάρτηση ΝΔ, ΖΗΣΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...  ότι η Μπακογιάννη δεν έχει δύναμη στην Κρήτη.

Η λάθος εντύπωση που δόθηκε με την προσχώρηση του Μαρκογιαννάκη στο κόμμα αλλά και με την αποχώρηση του Αυγενάκη από την ΝΔ “ξεφτίζει” σιγά-σιγά από τις κινήσεις της ίδιας της Μπακογιάννη.

Πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε ο διορισμός από την αρχηγό, της διοικούσας επιτροπής του κόμματος.
Με μία απλή ανάγνωση βγαίνει όλη η αλήθεια.... Ουδείς Χανιώτης!

Κατά την προσωπική μου άποψη αυτό μπορεί να οφείλεται σε δύο λόγους.

Είτε η Μπακογιάννη θεωρεί ότι η γενέτηρά της της “ανήκει” ότι και να γίνει οπότε δεν χρειάζεται “καλόπιασμα”...
Είτε η “εντοπιότητα” δεν την αγγίζει μια και δεν γεννήθηκε στα Χανιά, δεν μεγάλωσε στα Χανιά και ποτέ δεν έζησε στα Χανιά!

Έτσι η Κρήτη στην διοικούσα επιτροπή της εκπροσωπείται από 2 Ηρακλειώτες (στα 20 άτομα που απαρτίζουν την επιτροπή!), ένας ο υποψήφιος περιφερειάρχης της και ένας χρηματοδότης της με ρίζες στο ΠΑΣΟΚ!

Οι δημοσκοπήσεις που έχουν απογοητεύσει πολύ κόσμο ο οποίος στην αρχή πίστεψε στην δυναμική του κόμματος-κινήματος, η μη στήριξη από μέρους της (και ενώ υπήρχαν οι ανάλογες υποσχέσεις) δικών της ανθρώπων στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και η πολύ δουλειά των ανθρώπων της ΝΔ  στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά έχουν κόψει την φόρα που πίστευε ότι είχε στο “νησί”.

Υπάρχει ακόμα κόσμος στην υπόλοιπη Ελλάδα με καταγωγή από την Κρήτη που ο καλώς εννοούμενος τοπικισμός του τον κάνει να στηρίζει την... “Κρητικιά”.

Η ερώτηση στην οποία πρέπει να απαντήσουν όλοι αυτοί είναι μία:
Γιατί είναι Κρητικιά;
Ας μιλήσουν με εμάς, τους μόνιμους κατοίκους της Κρήτης και δει των Χανίων και θα καταλάβουν ότι ουδέποτε, στην πολιτική τουλάχιστον καριέρα της, δεν θεώρησε τον εαυτό της “Κρητικιά”.
Ουδέποτε πολιτεύτηκε στην Κρήτη, ουδέποτε ασχολήθηκε με τα προβλήματα της Κρήτης, ουδέποτε υποστήριξε με οποιονδήποτε τρόπο την καταγωγή της!

Αυτό άλλωστε θα φανεί πολύ σύντομα στην τοπική κοινωνία  με το θέμα του εφετείου.
Ποτέ η κυρία αυτή δεν πήρε ξεκάθαρη θέση στην διαμάχη μεταξύ Χανίων (σημερινής έδρας του εφετείου Κρήτης) και Ηρακλείου (διεκδικητή του εφετείου) ενώ πρόκειται για θέμα που χρόνια τώρα απασχολεί όλη την Κρήτη.
Ο Αυγενάκης υποστηρίζει σαφώς την μεταφορά στο Ηράκλειο ενώ ο Μαρκογιαννάκης ως ΝΔ ήταν κατά της μεταφοράς του εφετείου ενώ τώρα ως ΔΗΣΥ τηρεί σιγή ιχθύος!
Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει και η ηγεσία του κόμματος να πάρει θέση...

Με λίγα λόγια.

Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν πρόκειται για “Κρητική Συμμαχία”  και ότι από το περίφημο 2,4-2,8% που της δίνουν οι φίλοι της δημοσκόποι ούτε το 1% δεν προέρχεται από την Κρήτη και τους κατοίκους της.

Και κυρίως, ας καταλάβουν ότι η Κρήτη δεν “ανήκει” σε κανέναν αλλά πρόκειται για ένα τμήμα της χώρας με πολύ μεγάλη συνεισφορά στους αγώνες της πατρίδας ιστορικά.

 
Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: