Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Με ύφος νικητή και έκδηλη ικανοποίηση, βγήκε εχθές ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να ανακοινώσει μείωση τιμών στα super-market!

Μας ενημέρωσε, εμάς τους κοινούς θνητούς που βαρέθηκε να μας ακούει να γκρινιάζουμε για την ακρίβεια, ότι συμφώνησε με τους ιδιοκτήτες των super-market και τους βιομηχάνους αναλόγων προϊόντων να ρίξουν τις τιμές σε 661 είδη (από τα 32000 που κυκλοφορούν!).

Αυτό θα γίνει σύμφωνα με τον υπουργό από 01/01/2011 και θα επιφέρει μία  οικονομία στο καλάθι της νοικοκυράς σχεδόν κατά... 50 € μηνιαίως!!!

Υπό άλλες συνθήκες θα κάναμε τον σταυρό μας, θα λέγαμε “μπράβο υπουργέ μου!”  και θα περιμέναμε την πρωτοχρονιά.

Όλα αυτά.. last year!

Σήμερα δεν μπορώ να μην σκεφτώ πόσο αυξήθηκε το καλάθι της νοικοκυράς μέσα στο 2010 με τις απανωτές αυξήσεις τιμών αλλά και με τις απανωτές αυξήσεις του ΦΠΑ.

Δεν μπορώ να μην σκεφτώ πόσο μειώθηκαν τα έσοδα των νοικοκυριών μέσα στο 2010 και πόσο θα μειωθούν ακόμα.
Εκτός από την κατάργηση των δώρων και των επιδομάτων αλλά και την αναμενόμενη μείωση μισθών, έχουμε και την αύξηση των ΔΕΚΟ, του πετρελαίου θέρμανσης και διάφορες  έκτακτες φορολογικές επιβαρύνσεις που έβγαλαν τα νοικοκυριά εντελώς εκτός προϋπολογισμού!

Αν τα βάλουμε κάτω λοιπόν θα διαπιστώσουμε ότι μέσα στο 2010 τα οικονομικά των νοικοκυριών άλλαξαν ριζικά και οι υποχρεώσεις του αυξήθηκαν κατά κάποιες χιλιάδες € ετησίως.

Η μείωση των 600€ (588€ για την ακρίβεια), την οποία μάλιστα επιφυλασσόμαστε να δούμε, είναι σταγόνα στον ωκεανό!

Αδιαμφισβήτητα είναι μία καλή αρχή αλλά το ύφος και ο τρόπος της ανακοίνωσης του “επιτεύγματος” ήταν δυσανάλογα με την σοβαρότητα του γεγονότος.

Αν συνοδευόταν και από μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, του πετρελαίου θέρμανσης, κλπ τότε ίσως....

Ας ενημερώσει λοιπόν κάποιος τον υπουργό ότι η ανακοίνωσή του  θα μας έκανε να βάλουμε τα γέλια αν δεν ήταν τόσο προκλητικά κοροϊδευτική!

Μια κοροϊδία που επαναλαμβάνεται όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό.

Πχ όλοι θεώρησαν ότι είναι πολύ καλό μέτρο το ανώτατο όριο αμοιβών στον δημόσιο τομέα να είναι 45 – 50000€.
Και θα ήταν...  αν δεν εξαιρούσε τους ΓΓ, τους συμβούλους, τους διευθυντές κλπ.
Η αλήθεια είναι ότι εκτός όλων αυτών δεν υπάρχουν άλλοι εργαζόμενοι στο δημόσιο που να έχουν τέτοιες αμοιβές μια και οι απλοί υπάλληλοι μετά βίας φτάνουν τις 30000€!

Άρα είναι άλλο ένα πυροτέχνημα.
Άλλη μία κοροϊδία.

Ας μαζευτεί λοιπόν η κυβέρνηση και ας αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια κοροϊδεύοντας τον κόσμο γιατί σύντομα θα έρθει η στιγμή που δεν θα ξέρει από που να φύγει!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: