Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Κυοφορούνται διασπάσεις στην κυβερνητική παράταξη

Αναπόφευκτες οι πολιτικές εξελίξεις μέσα στο 2011!

Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις για γοργές πολιτικές εξελίξεις, τις οποίες ορισμένοι θεωρούν αναπόφευκτες εντός του 2011.
 
Με επίκεντρο βέβαια το κυβερνών κόμμα, εντός του οποίου θεωρείται πιθανότατο να υπάρξουν κραδασμοί, αφού μεγάλο τμήμα της κοινωνικής του βάσης είναι εντελώς αντίθετο με την πολιτική του Μνημονίου, της διάλυσης, της ξενοδουλείας και της υποτέλειας.
 
Το πρόβλημα είναι, βέβαια, ότι δεν υπάρχουν στελέχη ικανά να εκφράσουν αυτήν την αντίθεση, αφού βουλευτές και κομματικοί δείχνουν υποταγμένοι στις επιλογές του αφεντικού Γιώργου...
 
Τι θα κάνουν όμως όλοι αυτοί όταν σε λίγο -αν δεν είναι κιόλας πραγματικότητα αυτό- δεν θα μπορούν να αντικρίζουν τη βάση τους;
 
Και πέραν αυτού του -εύλογου- ερωτήματος, ορισμένες έγκυρες πληροφορίες από κύκλους που είναι σε θέση να γνωρίζουν την εσωκομματική «γεωγραφία» του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι είναι τέτοιες οι διεργασίες και τρέχουν με τέτοια ταχύτητα οι εξελίξεις, ώστε έχει ήδη βρεθεί αυτός ο οποίος θα ηγηθεί της αμφισβήτησης των διαφωνούντων με μια πολιτική που οδηγεί τη χώρα σε διαρκή κρίση.
 
Επιπλέον οι εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αντέξει και μέσα στο 2011 θα πάμε σε εξελίξεις γίνονται πλέον και από έγκυρους παράγοντες και κύκλους της αγοράς.
 
Σύμφωνα με αυτούς, ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, στον οποίο οδηγεί αναγκαστικά η κυβερνητική πολιτική, δεν μπορεί να αφήσει αλώβητη την κυβέρνηση, όση στήριξη κι αν έχει απ' το συνολικότερο σύστημα των «νταβατζήδων».
 
Επίσης, είναι αυτήν τη στιγμή δύσκολο να εκτιμήσει και να προβλέψει κάποιος το εύρος που θα πάρουν οι αντιδράσεις των προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστών και ως πού μπορούν να φτάσουν, δηλαδή αν θα προκαλέσουν «μικρές διασπάσεις» με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
 
Σε κάθε περίπτωση, οι πολιτικές εξελίξεις, στο πλαίσιο των οποίων ούτε οι εκλογές θα πρέπει να απορρίπτονται ούτε «συναινετικές» κυβερνήσεις, θεωρούνται, επαναλαμβάνουμε, περίπου αναπόφευκτες.
 
Πολύ περισσότερο που πληθαίνουν επίσης οι εκτιμήσεις περί κυβέρνησης μη νομιμοποιημένης να κάνει αυτά που κάνει και τα οποία οδηγούν σε κατεδάφιση όσων έχουν κερδίσει εργαζόμενοι και κοινωνία με μάχες δεκαετιών.
 
Ήδη άλλωστε μια εικόνα «διασπάσεων» του κυβερνώντος κόμματος είχαμε με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οπότε και διαφοροποιήθηκαν κομματικά στελέχη και βουλευτές (Δημαράς, Μητρόπουλος, Οικονόμου) και μάλιστα ηγήθηκαν σχημάτων ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές του.

ΠΗΓΗ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: