Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Άνοιγμα Τσίπρα στους «νοικοκυραίους» μέσω Καραμανλή! ...

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
 
Πολύ θα ήθελα να ήξερα τι πίνουν και δεν μας δίνουν.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του ο λόγος, που επιχειρεί να προσεγγίσει τον μεσαίο χώρο και τους «νοικοκυραίους», μέσω τιμητικής εκδήλωσης προς τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή!
 
Τον άνθρωπο που σχεδόν σύσσωμη η αυτοχαρακτηριζόμενη ως «προοδευτική» παράταξη, κατηγορούσε –τουλάχιστον- ως συντηρητικό και έφτανε στον….φασίστα, τον…αρχιερέα του δεξιού κράτους και τον…ηθικό αυτουργό της δολοφονίας Λαμπράκη.
 
Κι ιδού που οι πολιτικές και  μόνο σκοπιμότητες, τους αναγκάζουν σε άλλη μια θεαματική κυβίστηση.
Θα δούμε, λοιπόν, τον Σκουρλέτη, τον Διαμαντόπουλο, τον Στρατούλη, τον Λαφαζάνη, την Σακοράφα να αποτείνουν φόρο τιμής στον Εθνάρχη.
Που ξέρετε;
Μπορεί και να τους δούμε και αγκαλιασμένους με τον - κατά τη γνώμη του εκφραστή του καραμανλισμού- Προκόπη Παυλόπουλο, επί των ημερών του οποίου, σχεδόν πυρπολήθηκε η Αθήνα.
Μπορεί να δούμε και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να καταθέτει στεφάνι στον ανδριάντα του στη Θεσσαλονίκη, βεβαίως μετά του απαραίτητου λογυδρίου.

Για τους αγνοούντες την υπόθεση, αναφέρουμε ότι το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής», με αφορμή την συμπλήρωση 15 ετών από τον θάνατό του, διοργανώνει, στις 6 Μαρτίου, εκδήλωση με θέμα: «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Τότε και τώρα» - Δημοκρατία, Οικονομία, Πολιτισμός και Ευρώπη».
Η εκδήλωση θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής και το Ίδρυμα προσκάλεσε και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε ότι θα παρευρεθεί και ζήτησε να μιλήσει!

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, πλέον των προφανών επιδιώξεων προς τους «νοικοκυραίους», είναι σαφές ότι έχει και άλλο στόχο.
Να προσεγγίσει – όχι φυσικά να προσεταιριστεί- την καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εσχάτως έχει «βγει στα κεραμίδια», επειδή ο Στουρνάρας ανέφερε το αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή εκτροχιάστηκαν να οικονομικά μεγέθη του τόπου.
Άλλωστε, η συγκεκριμένη πολιτική στόχευση καταδεικνύεται και από τις τελευταίες συχνές αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες επιχειρείται να διαχωριστεί η σημερινή Νέα Δημοκρατία, από την «παραδοσιακή καραμανλική» πτέρυγα.
 
Προ ημερών, μάλιστα, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στην καραμανλική παράδοση και –επιχειρώντας να μειώσει τον Σαμαρά- ανέφερε σε συνέντευξή του στο BBC: « Ο προκάτοχός του (Σ.Σ. δηλαδή ο Κώστας Καραμανλής), ήταν γόνος μιας οικογένειας, του αείμνηστου Καραμανλή, ο οποίος νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ελλάδα και ήρθε για να συμφιλιώσει τις δύο αντίπαλες παρατάξεις».
 
Επιπλέον, υπάρχει κι άλλο περιστατικό που αρέσκεται να διηγείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ότι, δηλαδή, στην προεκλογική περίοδο που επισκέφθηκε τις Σέρρες και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, τον εξέπληξε η αναφορά ενός κατοίκου.
«Εγώ Τσίπρα, ήμουν 40 χρόνια καραμανλικός, τώρα θα έρθω σε σένα. Ξέρεις γιατί; Η ανάγκη με κάνει…», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι (Αυτιάς).
Προφανώς, ήθελε να υπερτονίσει ότι το κόμμα του μπορεί να στηριχτεί και από καραμανλικούς που πλήττονται από το Μνημόνιο!
Άλλωστε μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, υπάρχει κι ένα ιδιαιτέρως σημαντικό κοινό στοιχείο.
Είναι και οι δυο θαυμαστές του…Ανδρέα Παπανδρέου, που τώρα συγκλίνουν και στον καραμανλισμό…

Στις 6 Μαρτίου, λοιπόν, η νέα μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα, με την ευχή να μην διαδηλώνει προς το Μέγαρο Μουσικής κάποια συνιστώσα του κόμματός του…
 
ΠΗΓΗ  GR POST

Δεν υπάρχουν σχόλια: