Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Απαράδεκτο κομματικό παιχνίδι με την άμυνα της χώρας...

Αρνητική για μία ακόμη φορά έκπληξη δοκιμάσαμε διαβάζοντας το non paper που κυκλοφόρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ (αν πιστεύουν όσα γράφουν γιατί δεν προβαίνουν σε κανονική ανακοίνωση άραγε;), στην οποία με περισσή ανευθυνότητα, οι συντάκτες χρησιμοποιούν τα ελληνοτουρκικά για να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, καταλογίζοντας εμμέσως στην κυβέρνηση πρόθεση δημιουργίας τεχνητής κρίσης με την Τουρκία, για να στρέψει αλλού την προσοχή του κόσμου που είναι δυσαρεστημένος με το μνημόνιο.

Στη «μεγάλη συνωμοσία» που διέκριναν τα «σαΐνια» της εξωτερικής πολιτικής του κόμματος, βάζουν μέσα τις συναντήσεις των Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Παπανδρέου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Ντόχα του Κατάρ και την Κωνσταντινούπολη αντιστοίχως. Δηλαδή, οι δυο πολιτικοί «τα κάνουνε πλακάκια» με τον Ερντογάν για να κατασκευάσουν κρίση; Με τέτοια μυαλά θα ασκήσουν εξωτερική πολιτική αν ανέβουν στην κυβέρνηση; 

Το αστείο non paper αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με δεδομένη τη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια που ήδη δημιουργεί η εφαρμογή της καταστροφικής πολιτικής του τρίτου μνημονίου, υπάρχει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αναζητήσει οδό διαφυγής και απόδρασης από τη δυσαρέσκεια αυτή μέσα από την ανεύθυνη ανακίνηση κρίσιμων εθνικών θεμάτων. Προειδοποιούμε ότι αυτό θα ήταν μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη».

Επειδή όμως δεν τρώμε κουτόχορτο και αν θέλουν οι ίδιοι να παραστήσουν τους πονηρούς, έχουμε και οι υπόλοιποι την ίδια δυνατότητα. Κατά συνέπεια ρωτάμε ευθέως: Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι διαφωνούν στην ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από την ελληνική κυβέρνηση; Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουν επιτέλους σαφή θέση; Δεν είναι κακό να μας πουν ότι συμφωνούν με τις θέσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα (δεν ήταν μόνο δικές του…), ότι δεν χρειάζεται η ανακήρυξη ΑΟΖ για να αξιοποιήσουμε τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων.

Επίσης, θα πρέπει να μας πουν ξεκάθαρα, εάν όπου η Τουρκία εγείρει αντιρρήσεις στην αξιοποίηση κοιτασμάτων, πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι να συζητήσει με την Τουρκία προτού προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση αναφορικά με την ΑΟΖ. Διότι όπως έθεσαν το θέμα, χρησιμοποιώντας πρακτικές περασμένων δεκαετιών, ώστε αν συμβεί οτιδήποτε να μας πουν ότι το είχαν προβλέψει και είχαν προειδοποιήσει, απλά να τους αναφέρουμε ότι παίζουν επικίνδυνο παιχνίδι με την ασφάλεια της χώρας.

Κατά τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει παντού «δράκους», το κόμμα ΔΕΝ παρουσιάζει διγλωσσία, ΔΕΝ έχει αλλάξει – προσαρμόσει τις θέσεις του, ΔΕΝ έχουν αλλάξει οι θέσεις για το Μνημόνιο και όλοι εμείς είμαστε μειωμένη αντίληψης που καταλαβαίνουμε διαφορετικά, συν το ότι όλα οφείλονται στο «κυβερνητικό χαλκείο» υπό τον Σίμο Κεδίκογλου και τη μεθοδευμένη παραπληροφόρηση!

Τα δε ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό είναι λένε για να «διεθνοποιήσει» το ελληνικό ζήτημα! Εδώ η χώρα είναι πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ επί χρόνια και περιμένουν όλοι τον ΣΥΡΙΖΑ για να διεθνοποιήσει το θέμα! Η λέξη αστειότητες ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα. Άντε, πάλι διασκεδάσαμε πρωί-πρωί.

ΠΗΓΗ  defence-point.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Νομίζω ότι μπορούμε πλέον να θεωρούμε ότι τα έχουμε ακούσει όλα από την αντιπολίτευση!
Αν, ο μη γένοιτω, γίνει κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο δηλαδή θα λένε ότι είναι "έργο Σαμαρά" και θα απαιτούν άμεση απεμπλοκή "αλά Ίμια";
Ας ελπίσουμε ότι η άμυνα και εξωτερική πολιτική της χώρας δεν θα πέσουν ποτέ στα χέρια τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: