Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλή: Η δική μας διαπλοκή είναι καλή...

Γράφει ο  Γιάννης Αντύπας

Πολύ ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κανείς διαβάζοντας, απλά και μόνο, τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου:

* Τα δικά της στελέχη μπορούν να λένε τα Σκόπια Μακεδονία και τα Ίμια Καρντάκ, αλλά τα στελέχη της κυβέρνησης πρέπει να καρατομούνται αν δηλώνουν ότι είναι υψηλός ο κατώτατος μισθός. Στην πρώτη περίπτωση ισχύουν η ελευθερία του λόγου και το απεριόριστο της προσωπικής άποψης, στη δεύτερη γίνεται σε χρόνο dt μια δίκη προθέσεων και καθαρίσαμε.

* Η Ζωή μπορεί να υπερασπίζεται βιαστές, αλλά ο Βορίδης δε μπορεί να είναι δικηγόρος εφημερίδας. Στην πρώτη περίπτωση η Ζωή κάνει τη δουλειά της, στη δεύτερη η σχέση συνιστά απόδειξη πολιτικής διαπλοκής. Μα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος δεν ήταν συνήγορος εκδοτών στην καριέρα του;

* Οι πολίτες που γυρνούσαν από 22 ετών στα πολιτικά γραφεία στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούνται να μιλούν και να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους (το είπε ο Κοντονής στη Μόνα Παπαδάκουν στο πλαίσιο της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ), ενώ αν έχουν περάσει τη ζωή τους στην ΚΝΕ και μετά (αν έχουν φύγει εγκαίρως) στον Συνασπισμό, είναι άσπιλοι και αμόλυντοι.

* Τα έργα που έπαιρνε η τεχνική εταιρεία του Αλέξη ήταν διαφανή, ενώ όλα τα άλλα αποτέλεσμα διαπλοκής. Το ότι κάποια από τα πρώτα δεν τελείωσαν ποτέ, ενώ τα τελευταία έχουν αποδοθεί στον ελληνικό λαό, δεν έχει καμία σημασία. Πετάμε ένα «τα πληρώσαμε διπλά» και καθαρίσαμε.

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στη λογική του κανόνα «όποιος είναι με τους άλλους είναι ύποπτος, αν όχι τελεσίδικα ένοχος». Τα περίφημα «δικά μας παιδιά» (η λογική) στην αριστερή εκδοχή τους.

Τα παιδιά της Δεξιάς ήθελαν απλά μια δουλειά με πολλά λεφτά. Τα παιδιά της Αριστεράς θέλουν, πριν τη δουλειά με τα λεφτά ή στα… κενά, καταδίκες με πολλά χρόνια για τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Τους θέλουν ταπεινωμένους. Να βρίσκονται υπό την πίεση δίωξης. Συκοφαντημένους. Όλους. Χωρίς καμία εξαίρεση.

ΥΓ. «Πώς σας υποδέχτηκαν;», ρώτησε πρόσφατα ο Γιώργος Αυτιάς τον Αλέξη Τσίπρα, μετά το ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ.

- «Σαν την επόμενη κυβέρνηση», απάντησε ο Αλέξης.

- «Σας το είπαν αυτό οι Αμερικανοί;», ρώτησε ο δημοσιογράφος.

- «Το έγραψαν οι New York Times», απάντησε ο Αλέξης.

Φανταστείτε να είχαν γράψει κάτι τέτοιο για ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, τι ανακοινώσεις θα είχε βγάλει η Κουμουνδούρου περί ανάμειξης της υπερδύναμης στα εσωτερικά μας.

Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλή: Η δική μας διαπλοκή είναι καλή.

Προσοχή: Σε καμία περίπτωση η κριτική μου στον ΣΥΡΙΖΑ δε συνιστά ειχειρηματολογία υπέρ των φαινομένων διαφθοράς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φαινόμενα που διέλυσαν την πίστη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα και έδωσαν την ευκαιρία στον φασισμό να κάνει ξανά την εμφάνισή του στη χώρα μας. Ούτε, φυσικά, αποτελεί υποστήριξη της άθλιας δήλωσης του κ. Μέργου περί κατώτατου μισθού.

Η κριτική μου στον ΣΥΡΙΖΑ εδράζεται στην «υποψία» πως δεν αποτελεί αναθεωρητική δύναμη, αλλά απλά μια συμμαχία προσώπων που θέλει να διώξει τους άλλους για να έρθουν οι δικοί τους στα πράγματα. Θεμιτός ο στόχος, αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας. Γιατί εδώ και χρόνια οι δικοί τους είναι οι άλλοι…

ΠΗΓΗ  aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: