Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑ "ΤΙ ΘΕΤΕ" ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ;...

Θυμάμαι τις παλιές καλές εποχές πόσο εύκολο ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση.

Βέβαια τότε το ποσοστό του μετά βίας τον έβαζε στην βουλή και έτσι δεν ήταν υποχρεωτικό να ασχολείται με όλα τα θέματα γιατί ελάχιστοι ήταν αυτοί που του έδιναν σημασία.

Στην θέση όμως της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Τώρα είναι συνεχώς στο επίκεντρο της δημοσιότητας, τα ΜΜΕ μεταδίδουν όλα όσα λέει και έτσι αναγκάζεται να εκδίδει δελτία τύπου για τα πάντα.

Δεν θα ασχοληθώ με τις δηλώσεις των στελεχών του τις τελευταίες ημέρες όπου φαίνεται ότι υπάρχει ένας εσωτερικός πλειστηριασμός συνιστωσών για τον κατώτατο μισθό τον οποίο ΘΑ δώσουν ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ εκλεγούν και το επιτρέψουν οι συνθήκες και βρεθούν τα χρήματα και ο Ερμής δεν είναι ανάδρομος.

Αλλά αν βάλεις κάτω τις κατά καιρούς δηλώσεις τους και τα δελτία τύπου... τρελαίνεσαι!

Δεν θέλουν επενδύσεις εκ του εξωτερικού γιατί είναι “πειρατές” και έρχονται να κάνουν “πλιάτσικο” στα “ασημικά” μας (προσφάτως προστέθηκαν και τα χρυσαφικά μας!) οπότε κατηγορούν την κυβέρνηση για “ξεπούλημα”.

Αν και δεν έχουν διευκρινίσει ποια συνιστώσα θα επικρατήσει τελικά για να δούμε αν θα πάρουν πίσω τον ΟΤΕ, αν θα διώξουν την COSCO, κλπ, όταν μία -εκ του εξωτερικού- επένδυση χάνεται πάλι κατηγορούν την κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς, όπως και όταν κάποια ξένη επιχείρηση αποχωρήσει από την χώρα είναι και πάλι ευθύνη της κυβέρνησης!

Τι θέλουν τέλος πάντων;

Βασικά συνθήματα των “αγανακτισμένων” (φυσικά και του ΣΥΡΙΖΑ) ήταν “να καεί το μπ... η βουλή” (ευτυχώς δεν έχει συμβεί ακόμα!) και “να πάνε οι κλέφτες (πολιτικοί) φυλακή”.

Φώναζαν μάλιστα και κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι υπάρχει “ομερτά” των δύο -πρώην- μεγάλων κομμάτων του -τότε- δικομματισμού για να μην μπει κανένας δικός τους στην φυλακή.

Εχθές οδηγήθηκε στην φυλακή (όχι παρέα με τον Τσοχατζόπουλο... σε άλλη) ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης (ο οποίος σημειωτέον εκλεγόταν για σειρά ετών με ευρεία πλειοψηφία!) και όμως, ακόμα και για αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι βρήκε τρόπο να κατηγορήσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Πριν από δύο χρόνια λέει, στήριζε τον “κλέφτη” και τον χαρακτήριζε τίμιο!

Λογικό δεν είναι;

Όλοι όσοι ήταν σε θέση ισχύος και υπάρχει πιθανότητα να έχουν βάλει το χέρι στο βάζο με το μέλι από κάποιον στηρίζονταν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση ή ο σημερινός πρωθυπουργός έκαναν οτιδήποτε για να εμπλακούν στην απόφαση της δικαιοσύνης και να αποτρέψουν την καταδίκη του Παπαγεωργόπουλου!

Ίσα-ίσα που η αυστηρότερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ σε δημόσιο πρόσωπο έγινε επί της σημερινής κυβερνήσεως σε πρώην δήμαρχο της ΝΔ!

Τι θέλουν τέλος πάντων;

Στην προσπάθειά τους να ασκήσουν αντιπολίτευση, οι αντιφάσεις στις οποίες υποπίπτουν είναι τραγελαφικές (διαβάστε ΕΔΩ το πιο πρόσφατο δείγμα τραγέλαφου!)  και δεν μπορώ να μην κάνω τον παραλληλισμό με την γνωστή ατάκα του υπέροχου Γκιωνάκη...

“Τι θέτε” τέλος πάντων;

Ρητορικό βέβαια το ερώτημα γιατί δεν νομίζω ότι και εσείς ξέρετε...

Πάντως λίγη...  απλή κοινή λογική... και λίγη αυτοκριτική δεν θα έβλαπταν!


ΥΓ 1: Επειδή προφανώς η ισόβια καταδικαστική απόφαση θα μειωθεί μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση καλό θα ήταν να μην αρχίσουν οι “θεωρίες συνωμοσίας” για εμπλοκή της κυβέρνησης. Έτσι γίνεται παντού, πάντα και για όλους!

ΥΓ 2: Τρεις εκλογικές αναμετρήσεις κέρδισε ο Παπαγεωργόπουλος και μάλιστα, τουλάχιστον τις δύο, με ευρεία πλειοψηφία. Μήπως αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίσει;...


Δεν υπάρχουν σχόλια: