Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Οι επίορκοι ΙΙ...

Γράφει ο Ευτύχης Παλλήκαρης

Πριν από λίγες μέρες είχε γίνει λόγος για τις περιπτώσεις 900 περίπου επίορκων που εξακολουθούν να παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους στο Δημόσιο και δεν απομακρύνονται, έστω μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους – που λόγω γραφειοκρατίας και «αλληλεγγύης» καρκινοβατεί. Στις 13/2 γράφαμε στην A.V.: «Προβλέπουμε ότι τα γυρίσματα της άθλιας σειράς “οι επίορκοι” θα κρατήσουν πολύ ακόμα. Τόσο ώστε να εξευτελιζόμαστε στις απαιτήσεις των δανειστών μας για τα αυτονόητα και να χάνουμε το δίκιο μας για τα πρέποντα».

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, ήρθε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μας παραχωρήσει σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση τα νέα επεισόδια του σίριαλ «οι επίορκοί». Σύμφωνα με έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών, «υπάρχουν 7.000 υποθέσεις πειθαρχικού ελέγχου, οι οποίες εκκρεμούν και θα πρέπει τάχιστα να εξακριβωθούν με ακρίβεια τα στοιχεία και σε ποιες απ’ αυτές τις περιπτώσεις υπαλλήλων υπάρχουν παραλείψεις και ποιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε αργία».

Όχι λοιπόν 900, όπως μας ψιθύριζαν τόσο καιρό, αλλά κοντά 7.000 οι υποθέσεις που τώρα, λόγω έλευσης τρόικας, ανασύραμε από τα ντουλάπια του υπουργείου. Η φράση που μας προκαλεί ρίγη συγκίνησης είναι οι δεσμεύσεις ότι «πρέπει τάχιστα να εξακριβωθούν με ακρίβεια τα στοιχεία»... Και βεβαίως υπάρχει η διαβεβαίωση ότι «θα απομακρυνθούν από το δημόσιο οι υπάλληλοι που είναι επίορκοι, ακατάλληλοι ή έχουν προσκομίσει πλαστά στοιχεία»! (Ελπίζω να μη διέφυγε της προσοχής σας αυτό το «θα»).

Ας μην ανησυχούν πάντως όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Ο Αλ. Μητρόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, με μια ανακοίνωση και γλωσσοπλαστικού ενδιαφέροντος, θεωρεί ότι δεν υπάρχει θέμα αλλά το θέμα είναι «λεγόμενο θέμα» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «τακτικά το επαναφέρει στην επικαιρότητα όταν θέλει να συσκοτίσει τις προθέσεις της και να εφαρμόσει απρόσκοπτα τους κοινωνιοκτόνους και υπαλληλοκτόνους στόχους της... Το πογκρόμ κατά των δημοσίων υπαλλήλων, οι τυφλές οριζόντιες διώξεις που οδηγούν στις απολύσεις και στις βλαπτικές υπηρεσιακές μεταβολές, πρέπει αμέσως να σταματήσουν». Να υποθέσω λοιπόν πως αν γίνει εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ ο αιώνιος κοπανατζής ή αυτός που λαδώθηκε, αν ποτέ απομακρυνθεί, θα επιστρέψει στη θέση του δικαιωμένος;

Κατόπιν αυτού, δεν μας απομένει παρά να χρησιμοποιήσουμε εκ νέου ως κλείσιμο αυτής της αναφοράς την πρόβλεψη ότι «τα γυρίσματα της άθλιας σειράς “οι επίορκοι” θα κρατήσουν πολύ ακόμα. Τόσο όσο να εξευτελιζόμαστε στις απαιτήσεις των δανειστών μας για τα αυτονόητα και να χάνουμε το δίκιο μας για τα πρέποντα».

ΠΗΓΗ  athensvoice.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Αν δεν αποδεκτούμε ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η μείωση του δημοσίου τομέα και αν δεν σταματήσουν οι φωνές -ακόμα και μέσα στην ίδια την κυβέρνηση- που θεωρούν ταμπού και casus beli τις απολύσεις στο δημόσιο αυτή η "σειρά" δεν πρόκειται να σταματήσει και το κράτος δεν πρόκειται να ορθοποδήσει!
Ας καταλάβουν επιτέλους ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν θα αντέξει να τους πληρώνει για πολύ ακόμα και κάτι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: