Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΕΙΜΑΙ ΤΥΦΛΗ(;)...

Τσίπρας: "Έχουμε ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα"
 
"Τυφλό" χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας όποιον δεν πιστεύει πως η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει με τη ακύρωση του Μνημονίου και το "κούρεμα" του χρέους.
 
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στο 23ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ότι "η ακύρωση του προγράμματος της ύφεσης και γενναία απομείωση του χρέους, προϋποθέτει η ανάκαμψη, όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι τυφλός".
 
Μάλιστα υποστήριξε πως τα κόμματα της συγκυβέρνησης ακολουθούν μία πολιτική "αποσταθεροποιώντας τη χώρα, αποτρέποντας τις ιδιωτικές επενδύσεις και τορπιλίζοντας την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας". Ενώ για τους πολιτικούς αντιπάλους εκφράζει την άποψη ότι "κινούνται στο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού", σε αντίθεση με την Αριστερά που "ανοικτή στις ιδέες, στο καινούριο, στην αναζήτηση".
 
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει.
 
"Έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα. Για την κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη δημοσιονομική σταθεροποίηση, αλλά και για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση" πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
 
Μάλιστα θέτει δηλώνει ότι "θα αναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση" αλλά επισημαίνει πως "είμαστε έτοιμοι για να εφαρμόσουμε τις μεγάλες, προοδευτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να βγει οριστικά από το τέλμα της ανακυκλούμενης κρίσης".
 
ΠΗΓΗ  ΕΜΕΑ
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Νομίζω ότι ήρθε πια η ώρα να το παραδεχτώ...  είμαι τυφλή!
Και εκτός από τυφλή είμαι και χαζή!
Δεν δικαιολογείται αλλιώς.
Γιατί λυπάμαι αλλά εγώ δεν βλέπω ούτε το "ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα" του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τι θέλει να πει ο "ποιητής".
Είδα ένα μικρό μέρος της ομιλίας του Τσίπρα στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και άκουσα μόνο καταγγελίες για την σημερινή κυβέρνηση και κάποιες γενικολογίες για "οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση".
Πιθανών στην συνέχεια να είπε περισσότερα για το δικό τους πρόγραμμα αλλά εγώ δεν είχα άλλη αντοχή.
Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω είπε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει με τη ακύρωση του Μνημονίου και το "κούρεμα" του χρέους.
Είναι μία άποψη κι αυτή...
Μετά όμως  μιλάει για "ακύρωση του προγράμματος της ύφεσης και γενναία απομείωση του χρέους".... και δηλώνει ότι... "θα αναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση".
Και η ερώτηση του 1 εκ. δολαρίων που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι :
Τι θέλει να κάνει με το μνημόνιο; Να το ακυρώσει ή να το επαναδιαπραγματευτεί;
Κατάλαβε κανένας από τους επιχειρηματίες που τον άκουγαν με προσοχή πρωί-πρωί;
Τελικά, μου φαίνεται ότι το πλέον εντυπωσιακό όλων είναι πως την στιγμή που εγώ -η δεξιά- τα τελευταία χρόνια έχω "πρόβλημα" με τους Αμερικανούς ο Τσίπρας -ο αριστερός- καλείται να μιλήσει στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο!
Τα πάνω κάτω έχουν έρθει σ' αυτή τη χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: