Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Άτιμοι καπιταλιστές, φτάνει το τέλος σας!...

Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
 
Επιτέλους, όλα τα πράγματα αρχίζουν και μπαίνουν σε μία σειρά. Για όλα φταίνε οι Έλληνες καπιταλιστές. Επειδή θέλησαν να κυριαρχήσουν στα Βαλκάνια, δημιούργησαν το πρόβλημα με την ονομασία των Σκοπίων. Τάδε έφη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, οι Έλληνες επιχειρηματίες χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Τάδε έφη ανεξάρτητος Βρετανικός εκδοτικός οργανισμός. Οι κομμουνιστές και οι Βρετανοί δεν υπήρξαν στο παρελθόν φίλοι του ελληνικού κεφαλαίου...

Ο σκοπός των δύο δυνάμεων είναι τελείως διαφορετικός, αλλά η αφετηρία της σκέψης τους κοινή! Το ελληνικό καπιταλιστικό κεφάλαιο (μη μου πείτε ότι λέγοντάς το δεν γεμίζει το στόμα σας) έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια περίοπτη θέση στο χώρο της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Οι κομμουνιστές θέλουν να ισοπεδώσουν γενικώς οποιονδήποτε καπιταλιστή, ανεξαρτήτως εθνικότητας! Με τους Ρώσους και τους Κινέζους υπάρχει μία ευαισθησία, αλλά αυτό για ιστορικούς και μόνο λόγους. Οι Βρετανοί από την πλευρά τους δεν έχουν πρόβλημα με τους καπιταλιστές, αρκεί αυτοί να έχουν τις καταθέσεις τους στο Λονδίνο. Με τους Έλληνες είχαν πάντοτε θέματα, γι΄ αυτό και φρόντιζαν να μας αφήνουν τα διαπιστευτήριά τους στις εθνικές μας τραγωδίες...

Η κυρία Ι. Γαϊτάνη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που τα έβαλε με τους Έλληνες επιχειρηματίες, θα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Κι αυτό διότι οι θέσεις αυτές είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Η ελληνική αριστερά θεωρεί το κέρδος αδίκημα και τον επιχειρηματία εγκληματία.

Αλλά και οι δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Δεν έκαναν κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει συνεχώς και αδιαλείπτως ο Βρετανικός Τύπος τα τελευταία τρία χρόνια: Δημιουργεί συνεχώς θέματα για την Ελλάδα πρωτοστατώντας στη μάχη για την έξοδο – εκδίωξη της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Δεν προσπαθούμε να εξισώσουμε δύο πράξεις που έχουν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Προσπαθούμε για άλλη μία φορά να αναδείξουμε τις δυσκολίες για έναν Έλληνα επιχειρηματία. Δεν φτάνει που πρέπει να αντιμετωπίσει την φαυλοκρατία και την εχθρότητα του κράτους, θα πρέπει να ξεπεράσει και τις συνέπειες της αριστερόστροφης λογικής ενός κομματιού της κοινωνίας που τους βλέπει ως εγκληματίες. Κι έπειτα, θα πρέπει να επιβιώσει και των θανατηφόρων κτυπημάτων των Βρετανών δημοσιογράφων.

Το πρώτο, το μένος των κομμουνιστών με τους Έλληνες καπιταλιστές, μπορούμε να το κατανοήσουμε στον έναν ή στον άλλο βαθμό. Το άλλο, το μένος του Βρετανικού Τύπου με τους Έλληνες επιχειρηματίες, αδυνατούμε να το καταλάβουμε σε όλη του την διάσταση. Ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχει σε ατή τη χώρα διαπλοκή. Πόσο μάλλον όταν έχει μάθει να ζει στην απέναντι όχθη, εκεί που δεν φυτρώνουν ως εκ του θαύματος οι κρατικές προμήθειες και χορηγίες. Αυτό, όμως, απέχει πολύ από το να βάλουμε όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες σε ένα τσουβάλι και να τους πετάξουμε στην θάλασσα.

Ωστόσο, έχουμε να σημειώσουμε ένα πράγμα: Τίποτα δεν μένει κρυφό κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Ακόμη κι αν έχει κάποιος εξασφαλίσει ότι θα σωθεί αλά Χριστοφοράκο, ότι θα τεθεί υπό την προστασία της γερμανικής ή της βρετανικής κυβέρνησης. Αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά στο μεταξύ θα έχουμε μάθει την αλήθεια.

Και για να δικαιολογήσουμε τον τίτλο του κομματιού! Ναι, οι Έλληνες καπιταλιστές κινδυνεύουν. Ή από την Γαϊτάνη θα πάνε ή από το Reuters...
 
ΠΗΓΗ  capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: