Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...

Το είπε ο Στουρνάρας και έχει απόλυτο δίκιο...
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!
 
Ενέκρινε σήμερα το eurogroup την εκταμίευση μίας πάρα πολύ μεγάλης δόσης για την χώρα μας και είναι λογικό να υπάρχει ικανοποίηση ειδικά μετά από όσα είχαν ειπωθεί τους τελευταίους μήνες.
 
“Δυστυχώς” δεν θα μάθουμε τι θα γινόταν στην Ελλάδα εάν οι ευχές του Τσίπρα και των αντιμνημονιακών έπιαναν και δεν μας έδιναν αυτήν την δόση.
 
Μέχρι τον Μάρτιο λοιπόν θα μπουν στην χώρα 52,5 δις τα οποία πιθανότατα θα είναι η τελευταία μας ευκαιρία.
 
Αν και αυτή τη φορά αποτύχουμε και δεν μπορέσουμε -έστω και μερικώς- να ανακάμψουμε είναι μάλλον βέβαιο  ότι θα βαρεθούν να μας στηρίζουν κι εμείς μυαλό να μην βάζουμε.
 
Δεν ξέρω για ποιον οικονομικό ή τεχνοκρατικό/λογιστικό λόγο θεωρεί ο Στουρνάρας ότι “τώρα αρχίζουν τα δύσκολα” αλλά θεωρώ ότι...
 
“Δύσκολο” θα είναι να υπάρξει σωστή, λογική και προσεκτικά σχεδιασμένη και στοχευμένη χρήση αυτών των δις.
 
“Δύσκολο” θα είναι να προχωρήσουμε -επιτέλους!- στις αναγκαίες ριζικές μεταρρυθμίσεις λειτουργίας του δημοσίου με την σωστή ιεράρχηση προτεραιοτήτων.
 
“Δύσκολο” θα είναι να καταλάβουν, ακόμα και οι βουλευτές, ότι τα προνόμια διαφόρων ομαδούλων... τέλος! Δεν μπορούν πια να πολιτεύονται με καλοπιάσματα συγκεκριμένων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων.
 
“Δύσκολο” θα είναι να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και να “αποποινικοποιηθεί”  επιχειρηματικότητα.
 
“Δύσκολο” θα είναι να υπάρξει ένα λογικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα για να βγούμε από την κρίση το οποίο όμως πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα!
 
“Δύσκολο” θα είναι να καταφέρουν να αλλάξουν την νοοτροπία του, επί δεκαετίες, βολεμένου Έλληνα.
 
Οι δυσκολίες λοιπόν είναι πολλές και απαιτούν ριζικές αλλαγές στην οικονομία, την κοινωνία και γενικά στην μέχρι τώρα πορεία μας.
 
Χρειάζεται η κυβέρνηση να αλλάξει ρότα και να μην υποκύπτει σε εκβιασμούς συνδικαλιστών και συντεχνιών.
 
Να προχωρήσει γρήγορα και σταθερά, χωρίς να σκέφτεται το βραχυπρόθεσμο πολιτικό κόστος, έτσι ώστε σύντομα να φανούν αποτελέσματα και να αλλάξει το κλίμα στην χώρα.
 
Χρειάζεται από όλους εμάς να πάρουμε απόφαση ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και αν δεν σταματήσουμε την γκρίνια και δεν στρωθούμε στην δουλειά το αύριο κινδυνεύει να είναι πολύ χειρότερο.
 
Με λίγα λόγια και επειδή όλα αυτά τα δις ίσως να άνοιξαν την όρεξη σε κάποιους...
 
Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς!
 
Είναι πολύ εύκολο η ελπίδα, με λάθος χειρισμούς, να καταλήξει σε καταστροφή.
 
Στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε σωστά αυτήν -ίσως την τελευταία- ευκαιρία που μας δίνεται.
 
Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: