Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012...

H Nεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για τον Γρηγορόπουλο
 
Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη εξέδωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.
 
"Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο, από τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.
 
Το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστή τη μαθητιώσα νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.
 
Σήμερα, που η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο.
 
Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα.
 
Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις 11.00 και 17.00 στην Αθήνα στα Προπύλαια, και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
 
Να τους κάνουμε παρελθόν!".
 
(ΠΗΓΗ enikos.gr)
 
 
 Τι να πρωτο-σχολιάσει κανείς;

 "Το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστή τη μαθητιώσα νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας."...  Αλήθεια; Γιατί εγώ είχα την εντύπωση ότι αυτό το ξέσπασμα ΗΤΑΝ Η ΒΙΑ προσωποποιημένη και αδικαιολόγητη! Επίσης σε όλα εκείνα τα βίαια γεγονότα που κινδύνευσε να καεί όλο το κέντρο της Αθήνας δεν είδα και πολύ νεολαία. Κάτι σιτεμένους αριστερο-αναρχο-αυτόνομους είδα και μπόλικους λαθρομετανάστες για το πλιάτσικο είδα. Μόνο κάτι χαμένα παιδάκια, παραμελημένα και εύπιστα τους ακολουθούσαν.
 
 "Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή"... Αλήθεια; Γιατί εγώ είχα την εντύπωση ότι στόχος ήταν να βρεθεί και να καταδικαστεί ο ηλίθιος  που πυροβόλησε τον Γρηγορόπουλο.
 
"Σήμερα, που η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο"... Αλήθεια; Τότε ήταν "ελπίδα και δικαίωμα στην ζωή" και τώρα είναι "ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση"; Ωραίες κουβέντες...  Δεν την βλέπω καλά την Αθήνα...
 
"Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα"... Αλήθεια ε; Δηλαδή ομολογείτε ότι ο θάνατος του Γρηγορόπουλου ήταν απλώς μία "αφορμή" για όλη αυτή τη βία που ακολούθησε και τώρα θέλετε μία από τα ίδια "χωρίς αφορμή"; Και πως σκοπεύετε δηλαδή να ανατρέψετε την "ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση"; Αυτή τη φορά θα την κάψετε όλη την Αθήνα;
 
"Να τους κάνουμε παρελθόν!"...  Αλήθεια ε; Θα έχουμε και θύματα δηλαδή;
 
 
Όλο αυτό το κατάπτυστο κείμενο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ μας επιβεβαιώνει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η εξέγερση του Δεκεμβρίου του 2008 έγινε με την βοήθειά του και τις ευλογίες του (άρα όσα λέγονταν εκείνη την περίοδο ήταν βάσιμα) και με σαφή τρόπο ξεσηκώνει τον κόσμο για μία αναβίωση εκείνου του Δεκεμβρίου... στο χειρότερο!
 
Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο στην Αθήνα αλλά καλά θα κάνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση ΣΗΜΕΡΑ και όχι να βγει κάποια στιγμή κατόπιν "εορτής" και να καταδικάσει (και καλά...) τα όσα θα έχουν ήδη συμβεί.
 
Αν δεν το πράξει τότε θα έχουμε κάθε δικαίωμα να την εγκαλούμε για όσα συμβούν.
 
Απλή κοινή λογική...
 
 
ΥΓ : Αλήθεια... Όλα αυτά δεν είναι "παραίνεση για πρόκληση βίαιων επεισοδίων"; Μήπως θα έπρεπε να το δει και κανένας εισαγγελέας; Όχι άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: