Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Κοίτα ποιοι μιλούν!...

Η αρπακτική και τιμωρητική διάθεση του γερμανικού κράτους απέναντι στην Ελλάδα δεν εκφράζεται μόνο με τις ντιρεκτίβες για περικοπές κρατικών δαπανών (ακόμα και σε τομείς όπως η Αμυνα και η Ασφάλεια), για διάλυση του κοινωνικού κράτους και για τη βίαιη υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου της ζωής μας. Ολα τα παραπάνω συνοδεύονται με νουθεσίες ηθικοπλαστικού χαρακτήρα!
 
«Να πατάξετε τη φοροδιαφυγή. Πληρώνουν οι μη έχοντες και όσοι έχουν κεφάλαια τα φυγαδεύουν στο εξωτερικό». Αυτού του είδους τις συστάσεις δεν της κάνει μόνο η κυρία Μέρκελ που, όπως έχει δηλώσει, «ματώνει η καρδιά της» για το δράμα του λαού που εξαθλιώνει. Τις κάνουν υπηρεσιακοί παράγοντες, τα ΜΜΕ της Γερμανίας, ακόμα και μεγάλη μερίδα του λαού τούτης της χώρας, η οποία έχει προκαλέσει δύο Παγκόσμιους Πολέμους - για να τους χάσει, ευτυχώς.
 
Ομως, επειδή η πραγματικότητα έχει χιούμορ και συχνά επιδίδεται σε... τραγικές ειρωνείες, η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει άνετα τις νουθεσίες στον αποστολέα τους. Οπως έγραψε η εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» και αναδημοσίευσε η «δημοκρατία», δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη στιγμή που «οι γερμανικές Αρχές εντόπισαν “μαζικές φορολογικές απάτες" στη χώρα τους, αφού πρώτα αξιολόγησαν στοιχεία που προέκυψαν από CD με στοιχεία Γερμανών πελατών- καταθετών της τράπεζας UBS».
 
Αν και είναι δύσκολο να υπολογιστεί το ύψος των «μαύρων» αποταμιεύσεων που φυλάσσουν οι Ελβετοί τραπεζίτες για λογαριασμό των Γερμανών, σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο πρόεδρος του Γερμανικού Φορολογικού Συνδικάτου Τόμας Αϊγκεντάλερ κάνει λόγο για ποσόν που κυμαίνεται γύρω στα 150 δισ. ευρώ.
 
Η λαϊκή έκφραση «κοίτα ποιος μιλάει» ταιριάζει απόλυτα στη Γερμανία του προτεσταντισμού και της στυγνής υποκρισίας. Ωστόσο, η διαφορά που χρήζει επισήμανσης και αναφέρθηκε στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας, έχει να κάνει με το πολιτικό προσωπικό των δύο χωρών. Στη Γερμανία δεν «χάθηκε» το επίμαχο CD με τα στοιχεία-φωτιά. Ούτε αποπειράθηκε κάποιος υπεύθυνος να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη λέγοντας ανοησίες για «απώλεια» των στοιχείων.
 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Έχω γράψει πολλές φορές ότι φοροδιαφυγή υπάρχει παντού!
Όλα τα κράτη του κόσμου "δικαιολογούν" ένα ποσοστό φοροδιαφυγής και τα περισσότερα απλά το ανέχονται.
Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό φοροδιαφυγής από το συνηθισμένο γιατί ΟΛΟΙ από λίγο ως πολύ φοροδιαφεύγουμε, αλλά είναι επίσης γεγονός ότι δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην φοροδιαφυγή ωσάν να είναι η αιτία όλων των κακών που συμβαίνουν στην χώρα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ελλάδα της δεκαετίας του '70 που παρόλο που απόδειξη έπαιρνες μόνο από το ΜΙΝΙΟΝ και τον ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ η οικονομία της χώρας ήταν κλάσεις ανώτερη από την σημερινή και το κράτος λειτουργούσε άψογα.
Καλό θα ήταν να μειώσουμε το ποσοστό της φοροδιαφυγής στην χώρα αλλά αν δεν μειώσει δραστικά τις δαπάνες του το δημόσιο μην περιμένουμε και μεγάλη διαφορά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: