Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Τελικά δεν υπάρχει αμφιβολία : Μας περνάνε για μεγάλους μ….

Γράφει ο
Δημήτρης Κωνσταντάρας
Δεν ξέρω για ποιο θέμα να πρωτογράψω σήμερα. Είναι τόσα πολλά τα ζητήματα που «ξεπηδάνε» μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη, μέσα στη ζέστη, μέσα στις κινητοποιήσεις, μέσα στο χάος των αλληλοσυγκρουόμενων πληροφοριών, μέσα στην απογοήτευση του κόσμου που βάλλεται πανταχόθεν που είμαι σίγουρος ότι όλα γίνονται με σχέδιο.

Καλοκαιρινό σχέδιο. Σχέδιο-κατσαριδοκτόνο. Όπου κατσαρίδα είναι ο ελληνικός λαός και κατσαριδοκτόνο οι ενέργειες ,εξελίξεις, πρωτοβουλίες, δηλώσεις και «ειδήσεις» εκ μέρους των κυβερνώντων που διοχετεύονται και προωθούνται με στόχο να …ζαλιστεί η κατσαρίδα, να ακινητοποιηθεί ώστε στη συνέχεια να τυλιχτεί σ΄ένα κομμάτι χαρτί και να πεταχτεί στα σκουπίδια έτσι ώστε να αποφευχθεί το λιώσιμό της με το παπούτσι.

Φρικτό; Σιχαμερό στη σκέψη; Ναι. Αλλά αληθινό. Θεωρώ λογικό να υπάρχει η μίνιμουμ ευαισθησία από την πλευρά των κυβερνώντων και της πολιτικο-οικονομικής νομενκλατούρας ώστε να θέλουν να αποφύγουν το πάτημα της κατσαρίδας και το λιώσιμο με το παπούτσι, δεδομένου ότι πρόκειται για μια πολύ βρώμικη, απαίσια , τρομακτική ενέργεια που -εκτός των άλλων- αφήνει και …σημάδια στο πάτωμα. Ο λαός όμως πρέπει να υποταγεί. Εντάξει. Να μην τον πατήσουμε με το παπούτσι. Να τον αφήσουμε σιγά-σιγά να βράσει στο ζουμί του, να αρχίσουμε να τον αναισθητοποιούμε με μικρές αλλά επαναληπτικές δόσεις εντομοκτόνου και στο τέλος, όταν θα βρίσκεται σε κατάσταση παράλυσης, να τον εξαφανίσουμε.

Συγγνώμη που χρησιμοποιώ αυτό το σιχαμερό παράδειγμα. Αλλά αυτό ΔΕΝ είναι το βασικό. Το βασικό είναι ότι στην κατάσταση που μας φέρνουν, ξέρουμε ότι ετοιμάζουν το τελικό «χτύπημα» αλλά νοιώθουμε ότι δεν έχουμε πια δυνάμεις να αντιδράσουμε.

Πάρτε μερικά από τα τελευταία παραδείγματα: Μεταφράζουν τις αγγλικές λέξεις και εκφράσεις ΟΠΩΣ γουστάρουν και όταν τους λέμε ότι η μετάφραση δεν είναι σωστή, μας βγάζουν τρελούς. Να θυμηθούμε τη “selective default” που αποφάσισαν να μας πείσουν ότι ΔΕΝ είναι κάποιου είδους χρεοκοπία , έστω κι αν ο διεθνής όρος μεταφράζεται ως «επιλεκτική χρεοκοπία»;

Να συνεχίσουμε με την πρωτοφανή «εθελοντική συμμετοχή» αναφορικά με την είσοδο ιδιωτών στην αγορά ομολόγων όπου ως «εθελοντική» μεταφράζεται η λέξη «voluntary» που ΔΕΝ σημαίνει ΚΑΘΟΛΟΥ «εθελοντική» αλλά «με τη δική του θέληση» και η χρησιμοποίηση της λέξης «εθελοντική» αποτελεί πλήρη εξαπάτηση αφού είναι μια λέξη με …καλή αύρα;

Και να καταλήξουμε στο εκπληκτικό “collateral arrangement” της πρόσφατης συμφωνίας παροχής δανείου με εμπράγματες εγγυήσεις και δεν σημαίνει ΚΑΘΟΛΟΥ « παροχή ασφάλειας».

Μα αν οι άνθρωποι που μας κυβερνούν μας εξαπατούν τόσο πολύ και τόσο «χοντρά» ακόμη και στη μετάφραση λέξεων και εννοιών και μας λένε χωρίς να ντρέπονται ότι εξασφαλίσαμε «εθελοντές αγοραστές» των ομολόγων μας λες και πρόκειται για τα “ Special Olympics” και ότι για να πάρουμε το τελευταίο δάνειο δώσαμε «παροχές ασφαλείας» και δεν υποθηκεύσαμε τη χώρα μας αλλά και ότι η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται σε «χρεοκοπία» αλλά σε μια «τυπική κατάσταση κατάταξης και αξιολόγησης», είναι ακόμη χειρότερο από το να μας λένε ότι «λεφτά υπάρχουν».

Μας εξαπατούν «εθελοντικά» και χωρίς να μας δίνουν «εμπράγματες εγγυήσεις». Και οι τίτλοι που «ξεφεύγουν» από την «εθελοντική μας ενημέρωση» μέσα από την «επιλεκτική διαδικασία» των ΜΜΕ είναι χαρακτηριστικοί, όπου ξεφεύγουν κάποιες πιο ανεξάρτητες φωνές :

- Ένας καλολαδωμένος μηχανισμός προπαγάνδας και πολιτικής τρομοκρατίας έχει στήσει το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της χώρας τους τελευταίους 21 μήνες. Συμμετέχουν άνθρωποι που με όπλο τους την «έγκριτη ανάλυση» διαστρεβλώνουν με κάθε τρόπο τις θέσεις των «απέναντι», δηλαδή όλων των πολιτών που «έτυχε» να μην τα «έφαγαν μαζί» με τον «κύριο Θόδωρο» και τους φίλους του. Η σιωπή των αμνών για το «ΜΝΗΜΟΝΙΟ», και το «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ». Το μήνυμα αυτό, που εκπορεύεται αρχικά από την ίδια την κυβέρνηση, αλλά κι απ’ όλα τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, τους πολυαμοιβόμενους πανεπιστημιακούς στα τηλεοπτικά πάνελ και τους.... κομματικούς συνδικαλιστές, κινείται σε 3 άξονες: Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι - Ότι έγινε έγινε, από εδώ και στο εξής να δούμε τι θα κάνουμε - Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη λύση.

- "Στην πολτοποίηση παρέδωσε πάνω από δέκα τόνους βιβλία από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα τα οποία δεν μπόρεσε να "ρίξει" στην αγορά ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη που έκλεισε τα Ελληνικά Γράμματα με συνοπτικές διαδικασίες».

- «Την εκτίμηση ότι ο δρόμος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση θα είναι μακρύς εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σε γερμανική εφημερίδα την Πέμπτη. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί μια δεκαετία για να ξαναγίνει ανταγωνιστική».

Θέλετε κι άλλα;


ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: