Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Τον Ραγκούση κι αν τον ψήνεις...

Γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης 
ΕΣΤΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ένα πρόβλημα, τη λύση του οποίου πρέπει να τη συζητήσεις με εκείνον που σου το δημιούργησε. Καλό είναι να γνωρίζεις τα πάντα για τον συνομιλητή σου, προκειμένου να ξέρεις πώς να τον αντιμετωπίσεις, ώστε να έχεις την επιθυμητή λύση.

Παράδειγμα, η κόντρα υπουργών και ιδιοκτητών ταξί. Οι ιδιοκτήτες τα είχαν βρει με τον Ρέππα, αλλά τα χάσανε από τον Ραγκούση. Το ποιος είναι ο Ρέππας, οι ιδιοκτήτες το γνώριζαν. Είναι ένας οδοντίατρος, ο οποίος, εδώ και τριάντα χρόνια, κάνει τον υπουργό. Ο Ραγκούσης είναι, κατά κάποιον τρόπο, ο άγνωστος Χ. Εμφανίστηκε από το πουθενά και στο πουθενά μας πάει.

Γνωρίζω μια ιστορία, η οποία λέει πως μία κυρία επισκέφτηκε τον οδοντίατρό της. Κάθισε στην πολυθρόνα του οδοντιατρείου και, όταν ο γιατρός την πλησίασε και της ζήτησε να ανοίξει το στόμα της, εκείνη του έπιασε τους όρχεις, λέγοντάς του: «Γιατρέ, να μην πονέσουμε ο ένας τον άλλον!».

Δεν γνωρίζω αν οι ιδιοκτήτες ταξί γράπωσαν τον Ρέππα από κάπου, αλλά η κατάληξη ήταν να μην πονέσουν ο ένας τον άλλον.

Με τον Ραγκούση, ο οποίος άλλαξε το νομοσχέδιο του Ρέππα, επειδή έτσι γούσταρε, οι ιδιοκτήτες των ταξί τα βρήκαν σκούρα. Ισως επειδή δεν είχαν ασχοληθεί να ενημερωθούν για το με ποιον είχαν να κάνουν. Επίσης, αγνόησαν και αυτό που λέει ο σοφός λαός: «Φυλάξου από νέο πραματευτή κι από παλιά πουτάνα»!

Από έναν υπουργό που ξέρεις πως έχει τριάντα χρόνια στο κουρμπέτι, μπορείς να φυλαχτείς, από τον νέο πραματευτή, που δεν γνωρίζεις από πού κρατά η σκούφια του, πώς να φυλαχτείς;

Επειδή κατανοώ τους ιδιοκτήτες των ταξί, αν και διαφωνώ πλήρως με όσα κάνουν για να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους, θα τους εξηγήσω σήμερα ποιος είναι ο Ραγκούσης και τι τον κάνει τόσο αλαζόνα. Ο Ραγκούσης είναι σήμερα 46 ετών και δεν βγήκε ποτέ στο μεροκάματο!

Από τότε που τέλειωσε τις σπουδές του, όλο και κάπου ήταν «διορισμένος». Μέχρι και σύμβουλος του Παπουτσή στην Ευρώπη ήταν, ώς το 1998! Το 1999, άνοιξε επιχείρηση. Ενα ταχυφαγείο (φαστφουντάδικο) στην Πάρο, όπου ήταν και δήμαρχος. Κυριότερο προσόν του: η φιλία του με τον Γιώργο. Κυριότερη ικανότητά του: το ψήσιμο του χάμπουργκερ. Ας ξέρουν, λοιπόν, οι ταξιτζήδες πως ο Ραγκούσης ψήνει, αλλά δεν ψήνεται.

Συμπέρασμα: Τον Ραγκούση κι αν τον ψήνεις, το τσιζμπούργκερ σου χαλάς!


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: