Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ... ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ...

Πάνε 2 ημέρες τώρα που ψάχνω σκηνές και ρεπορτάζ από την “εκδήλωση” της Κυριακής 7 Αυγούστου στην Κρήτη.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, ενώ πέρυσι τέτοιες ημέρες όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί μας είχαν τρελάνει με την “μεγάλη επιτυχία” του “Πλανήτη Κρήτη” (αν και ο στόχος δεν είχε επιτευχθεί!) αυτές τις ημέρες κανένας δεν αναφέρεται στο γεγονός!

Σαν να μην έγινε!

Η μόνη αναφορά ήταν στην  neatv.gr όπου και εκεί το ρεπορτάζ ήταν περισσότερο για τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν.

Για δεύτερη λοιπόν συνεχόμενη χρονιά την ίδια ημέρα αισθάνομαι ανακούφιση (λόγω μικρής συμμετοχής) και υπερηφάνεια για τους συντοπίτες μου!

Θυμίζω τι έγραψα πέρυσι για το ίδιο θέμα...






Από την στιγμή που, όπως περίτρανα αποδεικνύεται οι ασκήσεις κοινωνικής μηχανικής δεν πιάνουν στους Κρητικούς, θα σταματήσει επιτέλους αυτή η ετήσια χαζομάρα;

Εμείς οι Κρητικοί μπορεί να έχουμε πολλά ελαττώματα, μπορεί να έχουμε (ελάχιστα!) απομακρυνθεί από την παράδοσή μας αλλά ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ, δεν χάνουμε την “κουζουλάδα” μας!

Ο Κρητικός, όσο και αν προσπαθούν να τον αλλάξουν, δεν μπαίνει σε καλούπια.

Ο Κρητικός είναι “κουζουλός”!
Μέρα του λες; Νύχτα σου λέει!

Όσο και αν τα τελευταία χρόνια η Κρήτη λοιδορείται ως το “πράσινο νησί”  δεν παύει ότι έχει μία πολύ ένδοξη και διαχρονική ιστορία...  “κουζουλάδας” και αυτή δεν χάνεται ότι και να γίνει!

Ας βρουν λοιπόν κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας, ή ακόμα καλύτερα κάποιας άλλης χώρας, για να πραγματοποιούν με επιτυχία  τα καραγκιοζιλίκια τους.

Εδώ δεν τους παίρνει!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: