Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΜΕ ΥΦΟΣ ΜΠΛΑΖΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΠΕ...

Είναι εντυπωσιακό πόσο γρήγορα αλλάζει το ύφος και ο τρόπος συμπεριφοράς όχι μόνο της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και των αμετανόητων ψηφοφόρων και οπαδών του κινήματος.

Από την ανακούφιση που έφερε η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, πέρασαν στον τρόμο εν αναμονή του αποτελέσματος της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες και στον πανικό για οποιαδήποτε τυχόν χρεοκοπία και τώρα έφτασαν στον ενθουσιασμό για το καλό και “σωτήριο” αποτέλεσμα!

Χαρές και πανηγύρια στο ΠΑΣΟΚ επειδή κατάφεραν... αυτό που ο Σαμαράς φωνάζει εξ αρχής, δηλαδή την επαναδιαπραγμάτευση!

Προσωπικά θεωρώ ότι και αυτό στραβά και μισερά το έκαναν και απλώς έκρυψαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη και δεν έχει μεγάλη σημασία.

Το θέμα είναι τα όσα ακολούθησαν και ακολουθούν την σύνοδο κορυφής.

Όσα μέχρι εχθές έφερναν τρόμο και πανικό, όπως πχ η οποιαδήποτε χρεοκοπία, τώρα αντιμετωπίζονται με ύφος μπλαζέ και πολύ τουπέ!

Όποιος τολμήσει να ψελλίσει ότι ήδη οι διάφοροι “οίκοι” μας κατατάσσουν σε καθεστώς κάποιας χρεοκοπίας και αυτό είναι ανησυχητικό, αντιμετωπίζεται με χλεύη ως άσχετος!

Όποιος δε τολμήσει να προσθέσει ότι εκτός από ανησυχητικό είναι και επικίνδυνο γιατί όλο αυτό το “κολπάκι” δεν έχει ξαναεφαρμοστεί ποτέ και πουθενά οπότε βαδίζουμε στα τυφλά χωρίς κανένας να ξέρει που θα μας βγάλει, αντιμετωπίζεται ως κακοπροαίρετος που, αν και έχει επιχειρήματα, δεν ξέρει τι λέει!

Αν κάνει το λάθος να αναφερθεί και στο μεσοπρόθεσμο το οποίο θα αποδειχθεί κανονική αφαίμαξη των νοικοκυριών και της αγοράς... μαύρο φίδι που τον έφαγε!
Θα ακούσει απαντήσεις που δεν θα πιστεύει στα αφτιά του!
“Τι θέλεις πια; Πρέπει να μπει μία τάξη!”
“Πρέπει να λειτουργήσει καλύτερα το κράτος!”
“Πρέπει όλοι να πληρώσουν!” κλπ, κλπ, κλπ.

Λυπάμαι αλλά στον δικό μου μικρόκοσμο αυτοί που λένε τα παραπάνω είναι κατά 99% δημόσιοι υπάλληλοι, όχι του ΑΣΕΠ αλλά του “μέσου”, αυτοί που τα τελευταία 20-30 χρόνια απέκτησαν βίλες, 4Χ4, εξοχικά και πισίνες... και πάνω από όλα, ύφος πολύ “υπεράνω”, σνομπισμό και τουπέ!

Είναι πλέον γνωστό ότι άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει τη χάρη γιατί, ειδικά την δεκαετία του '80, ήρθαν τα πάνω κάτω και τα λεφτά άλλαξαν χέρια.

Αυτό που σίγουρα δεν έχουν καταλάβει είναι ότι δεν είμαστε πια στην δεκαετία του '80 και ελάχιστοι είναι πια αυτοί που ακολουθούν κάποιο κόμμα στα τυφλά και με θρησκευτική ευλάβεια.

Αν και ξέρω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα “ετοιμόλογο” και ιδιαιτέρως εφευρετικό όταν ψάχνει για δικαιολογίες, αναρωτιέμαι τι θα πουν όταν και αυτή η “σωτήρια” λύση αποτύχει.Δεν είμαι “Κασσάνδρα”, απλώς βλέπω τις κινήσεις της κυβέρνησης, την αύξηση του ελλείμματος, την αναβλητικότητα, την αναποφασιστικότητα και τις ενδοκυβερνητικές γκρίνιες και διαμάχες.

Ελπίζω λοιπόν να επινοήσουν κάτι καινούργιο και να μην επαναλάβουν τα γνωστά, “φταίει ο Σαμαράς... φταίει η ΝΔ... φταίει η τρόικα... φταίει η τουρκοκρατία!!!”.

Πρέπει να το προσέξουν πολύ.
Να είναι κάτι πολύ έξυπνο και “πιασάρικο” γιατί αλλιώς... στις επερχόμενες εκλογές θα ψάχνουν την ψήφο τους!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: