Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ!...

Μέχρι σήμερα αναρωτιόμουν πως θα εμφανιστούν οι βουλευτές που ψήφισαν (ή δεν καταψήφισαν)  το μεσοπρόθεσμο στις περιφέρειές τους.

Θεώρησα, κακώς και ηλιθιωδώς, ότι θα προβληματίζονταν.
Φαντάστηκα ότι ίσως να απέφευγαν να εμφανιστούν για κάποιο διάστημα ή έστω ότι θα κρατούσαν χαμηλούς τόνους όπου πήγαιναν.

Σήμερα το πρωί όμως άκουσα στο ραδιόφωνο την Λίτσα Κουρουπάκη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χανίων...

Παρ' όλο που ειδικά στα Χανιά, αγανακτισμένοι πολίτες έκαναν γυαλιά καρφιά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και το γραφείο της ίδιας της Λ. Κουρουπάκη (καθώς και του Χ. Μαρκογιαννάκη), ουδόλως πτοήθηκε!

Με περίσσιο θράσος δήλωσε ότι οι ψηφοφόροι της δεν έχουν κανένα πρόβλημα!
Πιστεύει μάλιστα ότι γενικά στα Χανιά ο κόσμος δεν έχει κανένα πρόβλημα γιατί όλοι έχουν κάποια περιουσία στο χωριό που είτε τους δίνει να φάνε είτε τους δίνει πρόσθετο εισόδημα!

Και εγώ νόμιζα ότι θα κρατούσαν χαμηλό προφίλ...
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την ποιότητα αυτών των ανθρώπων!
Ίχνος ντροπής... ίχνος τσίπας...

Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβαίνει και με άλλους βουλευτές της ίδιας κατηγορίας.

Ένας φίλος μου περιέγραψε σκηνή όπου ένας κυβερνητικός βουλευτής βρέθηκε “αντιμέτωπος” με μία παρέα συνταξιούχων, μεγάλων σε ηλικία, οι οποίοι του έκαναν παράπονα για τις συντάξεις τους και τον μέμφονταν που ψήφισε το μεσοπρόθεσμο.
Η απάντησή του;
Έστω και τα λίγα που παίρνετε τα παίρνετε γιατί εγώ είπα “ναι” στο μεσοπρόθεσμο διαφορετικά η χώρα δεν θα έπαιρνε την 5η δόση και εσείς δεν θα παίρνατε τίποτα!

Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα πουν όλοι αυτοί στον κόσμο τον Σεπτέμβριο όπου ήδη στο εξωτερικό συζητούν για τα νέα μέτρα που θα χρειαστούν αφού είναι λογικό ότι το μεσοπρόθεσμο είναι σε λάθος βάση και ανεδαφικό στην εφαρμογή του.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι οι βουλευτές που υπερψήφισαν ή δεν καταψήφισαν σαφώς το μεσοπρόθεσμο θα κληθούν να σκεφτούν κάτι καινούργιο “πιασάρικο” για να πουν στους ψηφοφόρους τους σε λίγους μόλις μήνες από τώρα.

Δυστυχώς βέβαια, υπάρχει ένα μαύρο πρόβατο το οποίο από την αρχή φωνάζει ότι όλα αυτά δεν οδηγούν πουθενά, καταψηφίζει σταθερά και τους “χαλάει τη σούπα”.

Αυτήν ειδικά τη φορά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα πουν και όλοι αυτοί οι ξένοι ηγέτες οι οποίοι πιέζουν τον Σαμαρά να συναινέσει στα νέα μέτρα.

Είναι σίγουρο ότι θα χρεώσουν την αποτυχία στην κυβέρνηση και στην κακή εφαρμογή του “σωτήριου” προγράμματος αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα μέτρα είναι στην λάθος κατεύθυνση και το αποτέλεσμα καταστροφικό.

Θα αναγκαστούν λοιπόν να σκεφτούν, έστω και αν δεν το παραδεχτούν δημόσια, ότι ίσως ο Σαμαράς να είχε δίκιο.

Για την ώρα πάντως και με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου εμείς αρχίζουμε να πληρώνουμε ή, πιο ρεαλιστικά, να πετάμε τα λεφτά μας “down the drain” όπως λένε οι φίλοι μας.

Αυτά που πληρώνουμε για την “σωτηρία” μας δεν θα έχουν κανένα αντίκρυσμα και δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατάστασή μας αν δεν συνδυαστούν με εντελώς διαφορετική πολιτική προς εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: