Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΟ ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ...

Βρήκα μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο http://infognomonpolitics.blogspot.com/ και παρ' όλο που είχα αποφασίσει να μην ξανα-ασχοληθώ με την κυρία και το κόμμα της, δεν με αφήνει. Προκαλεί!

Βέβαια, όσο και αν πρόκειται για σοβαρή ιντερνετική σελίδα, έγκριτη και με σωστή ενημέρωση η οποία μάλιστα αναφέρει ως πηγή το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εγώ ήθελα να το ελέγξω.

Στην κεντρική του σελίδα το ΔΗΣΥ δεν αναφέρει πουθενά την συγκεκριμένη συνέντευξη. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα.
Ίσως απλά προτιμούν να μην μαθευτούν και πολύ τα όσα είπε η κυρία στην συνέντευξή της στην σκοπιανή εφημερίδα.
Βρήκα όμως το ίδιο άρθρο σε πολλές ειδησιογραφικές ιστοσελίδες άρα, παρά ταύτα, μαθεύτηκε.

Παραδέχεται σαφώς ότι οι πολιτικοί όπως η ίδια (ΟΧΙ ΟΛΟΙ!) ξέρουν τι πρέπει να γίνει με το όνομα του κρατιδίου και το κάνουν χωρίς να δίνουν σημασία στο 85-90% των Ελλήνων που αντιδρούν.
Τι ξέρουν αυτοί;

Δεν ξέρω αν επανέλαβε την συνήθη ρήση της “η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού” η οποία όχι μόνο με βρίσκει αντίθετη αλλά μου προκαλεί αναγούλα.
Έχω γράψει πολλές φορές και το πιστεύω ακράδαντα, ότι ένας σωστός ηγέτης με σωστές απόψεις φροντίζει με την πειθώ του να κάνει εφικτή την κάθε πολιτική του θέση και δεν σύρεται πίσω από τις εξελίξεις.

Αυτό βέβαια η Μπακογιάννη δεν μπορεί να το καταλάβει και συνεχίζει να πιστεύει ότι η θέση την οποία επέβαλε ως ΥΠΕΞ για “γεωγραφικό προσδιορισμό” ήταν σωστή “εθνική” στάση ώστε να λυθεί ένα χρονίζον πρόβλημα.
Μόνο που το πρόβλημα δεν ήταν δικό μας αλλά των γειτόνων μας οι οποίοι  έψαχναν εναγωνίως όνομα, ταυτότητα και ιστορία.
Εμείς και όνομα έχουμε και ταυτότητα και ιστορία!
Δυστυχώς όμως φροντίσαμε με αυτόν τον τρόπο να γίνει και δικό μας!

Αυτή η εγκληματική υποχώρηση από μέρους της δυστυχώς έπεισε πολλούς πολιτικούς (όλων των κομμάτων) ότι είναι πολιτικά εφικτή, ορθή και ρεαλιστική.

Αντί για εθνοκτόνα... εθνική!
Αντί για ανεύθυνη... θέση ευθύνης!
Αντί για “προδοτική” ως προς την βούληση των Ελλήνων... πράξη πολιτικής ευθύνης από υπεύθυνους πολιτικούς οι οποίοι με θάρρος και αποφασιστικότητα έβαλαν στην άκρη το πολιτικό κόστος!

Έλεος!

Διαβάστε τα αποσπάσματα της συνέντευξης...


και τα συμπεράσματα δικά σας.

Προσωπικά θεωρώ ότι απέχει από την απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: