Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ “TWILIGHT ZONE”!...

Δεν είμαι οικονομολόγος, ούτε πολιτικός, ούτε δημοσιογράφος και λόγω ηλικίας μπορώ να πω με σιγουριά ότι... ούτε θα γίνω ποτέ!

Επειδή από το πρωί έχω διαβάσει εκατοντάδες διαφορετικές γνώμες και απόψεις για το νέο “σχέδιο σωτηρίας”  που μας ετοιμάζουν στην Ευρώπη είπα να παρακολουθήσω δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση μήπως και βγάλω άκρη... μέγα σφάλμα!

Πραγματικά αναρωτήθηκα αν έτσι αισθάνεται κάποιος ο οποίος έχει μπει στην “twilight zone”!

Από τον έναν τηλεοπτικό σταθμό στον άλλο... άλλος κόσμος, αν όχι άλλος πλανήτης... παράλληλα σύμπαντα και παράλληλοι κόσμοι!

Χωρίς καν να έχει τελειώσει η σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες, απλά βάσει “πληροφοριών” και “διαρροών”, αλλάζεις τηλεοπτικούς σταθμούς και βλέπεις:
α) πανηγυρισμούς γιατί όλα πάνε κατ' ευχήν!
β) συγκρατημένη αισιοδοξία και παγωμένα χαμόγελα!
γ) σκεπτικισμό χωρίς πολλά λόγια!
δ) σίγουρη χρεοκοπία και μαυρίλα!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και μόνο το ότι χρειάζεται να γίνει σύνοδος κορυφής για να παρθούν εσπευσμένα αποφάσεις για την Ελλάδα σημαίνει ότι απέτυχαν παταγωδώς όλα τα έως σήμερα πεπραγμένα και μη... μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, κλπ.

Είναι επίσης γεγονός ότι όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης, οι ξένοι αναλυτές και οι ξένοι οικονομολόγοι αναφέρονται σε “βέβαιη χρεοκοπία”.

Έχουν περάσει ήδη 7-8 ώρες σύσκεψης και αποτέλεσμα δεν υπάρχει.
Δεν ξέρω τι ώρα θα τελειώσουν και αν υπάρχει πιθανότητα να κοιμηθούμε όπως είμαστε και να ξυπνήσουμε... χρεοκοπημένοι.

Πάντως δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει πάλι το θαύμα του και, κάνοντας το άσπρο μαύρο,  ότι και να γίνει και ότι απόφαση και να πάρουν,  χρεοκοπία δεν θα δει πουθενά!

Το θέμα όμως δεν είναι τι θα δει το ΠΑΣΟΚ και πως θα δοκιμάσει να μας περάσει την απόφαση της Ευρώπης αλλά το τι θα έχει πραγματικά γίνει!

Δυστυχώς, αν και καλοκαίρι, κανένας δεν έχει αισθανθεί ελπίδα και αισιοδοξία.
Η “μαυρίλα” και η κατήφεια παραμένουν και ίσως από σήμερα το βράδυ να είναι ακόμα περισσότερο δικαιολογημένες...

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: