Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ...

Ζούμε σε μία πολύ ενδιαφέρουσα χώρα.
Μία χώρα στην οποία δεν πλήττεις ποτέ!

“Ελλάς το μεγαλείο σου!” αναφωνούμε συχνά-πυκνά και... πάμε παρακάτω.

Στην χώρα αυτή λοιπόν, ανά τακτά διαστήματα, κάτι καινούργιο μαθαίνουμε, κάτι νέο συμβαίνει, κάτι εμφανίζεται στην επικαιρότητα και μας δίνει τροφή για “διάλογο” και συζήτηση στα καφενεία... μέχρι την επόμενη “καινοτομία” που θα παρουσιαστεί!

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες, μάθαμε ότι το “σκάνδαλο” του Βατοπεδίου... μπορεί και να μην είναι σκάνδαλο(!) αλλά και αν είναι  σκάνδαλο... έχει παραγραφεί!

Μάθαμε επίσης ότι για το σκάνδαλο της SIEMENS, το οποίο τελικά είναι σκάνδαλο(!), φταίνε μάλλον όλοι όσοι πέρασαν από “θέσεις ευθύνης” (γελάμε ελεύθερα!) αλλά... τα αδικήματα έχουν παραγραφεί!

Μάθαμε βέβαια ότι δεν έχει επέλθει ακόμα παραγραφή για την περίοδο 2007-2009 (αν και με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών μπορεί να λυθεί και αυτό το θεματάκι!) οπότε έχουμε έναν έξαλλο-έντρομο Μακρογιαννάκη να απειλεί θεούς και δαίμονες ότι θα πει όσα ξέρει, θα “κάψει” πολύ κόσμο και, όπως χαρακτηριστικά είπε στο ραδιόφωνο του real, θα τους κάνει να “σφυρίζουν από τα αφτιά”!

Με λίγα λόγια, για την SIEMENS μάθαμε ότι φταίνε όλοι... και κανένας(!), αλλά και ότι οποιοσδήποτε πρώην υπουργός μπορεί να απειλεί με “αποκαλύψεις” όταν θεωρεί ότι απειλείται, χωρίς να συγκινείται κάποιος εισαγγελέας έτσι ώστε να τον καλέσει έστω για κατάθεση!

Τις τελευταίες 4 ημέρες μαθαίνουμε τι σημαίνει “πανεπιστημιακό άσυλο”.

Σε μία χώρα που μπορεί ολόκληρη να χαρακτηριστεί ως “ψυχιατρικό άσυλο” (το είχε πει και ο Κων/νος Καραμανλής εδώ και δεκαετίες!) ή “άσυλο ανιάτων” (αρκεί να δούμε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις!), έχουμε και το “πανεπιστημιακό άσυλο” που ισχύει για όλους και για όλα φτάνει να είναι... “προοδευτικά”!

Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι καινούργιο.
Ισχύει εδώ και δεκαετίες ως άλλο ένα κατάλοιπο της χούντας (ή μήπως της “γενιάς του πολυτεχνείου”  που από τότε εξαργυρώνει τους αγώνες της με την εξουσία!).

Το νέο που μάθαμε είναι ότι το “πανεπιστημιακό άσυλο” το οποίο αποδεδειγμένα ισχύει για αριστερούς, αναρχικούς και αντιεξουσιαστές φοιτητές και μη, τώρα ισχύει και για τους ΛΑΘΡΟ-μετανάστες!

Δηλαδή όχι μόνο είμαστε υπό κατοχή από το ΔΝΤ, όχι μόνο δεχόμαστε καθημερινά εισβολή από πληθώρα νέων ΛΑΘΡΟ-μεταναστών αλλά ταυτόχρονα τρόικα και ΛΑΘΡΟ-μετανάστες καταλύουν το σύνταγμα και τους νόμους μας ενώ εμείς κάνουμε... “διάλογο”!

Το είδαμε λοιπόν και αυτό.
Πρυτανικές αρχές και κυβέρνηση κάνουν “διάλογο” με τον “πρόεδρο”(!!!) των ΛΑΘΡΟ-μεταναστών που βρίσκονται στην νομική αλλά και με κάτι γραφικές προσωπικότητες όχι μόνο των Χανίων (που μένουν ατιμώρητοι ενώ έκαναν παράνομη μεταφορά ΛΑΘΡΟ-μεταναστών!) αλλά και της πρωτεύουσας (κλασικοί και διαχρονικοί υποστηρικτές οτιδήποτε ανθελληνικού και αντιεξουσιαστικού!)!

Μάθαμε ότι δεν υπάρχει κανένας πραγματικά υπεύθυνος για την διασφάλιση της σωστής εφαρμογής του λεγόμενου (και κατά την γνώμη μου παντελώς άχρηστου) “πανεπιστημιακού ασύλου” και κανένας που να ενοχλήθηκε καν από την οργανωμένη και μαζική διακίνηση 250-300 ΛΑΘΡΟ-μεταναστών από τα Χανιά στην νομική Αθηνών!

Για άλλη μία φορά λοιπόν κάνουμε “διάλογο” και συζητήσεις στα καφενεία περιμένοντας είτε να λυθεί το θέμα δια μαγείας ή να βρεθεί το επόμενο...

Μετά από όλα αυτά (τα οποία αφορούν τις τελευταίες μόνο ημέρες!) θα περίμενε κάποιος να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις ή μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε αν είμαστε ένα “κράτος σε αφασία”;

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: