Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ!...

Το ΠΑΣΟΚ, πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση, φώναζε για τα “σκάνδαλα” και δήλωνε ότι θα κάνει εξεταστικές επιτροπές, θα “φέρει πίσω τα κλεμμένα” και θα “στείλει πολιτικούς στην φυλακή”.

Πολλοί  ψηφοφόροι επέλεξαν να το ψηφίσουν όχι μόνο για τις αυξήσεις που έταζε, εν αντιθέσει με τον Καραμανλή που μίλαγε για πάγωμα μισθών (για μείωση δεν είχε πει κανείς!) αλλά και για να τιμωρηθούν επιτέλους οι υπεύθυνοι των “σκανδάλων”  και αυτοί που έβαλαν “το χέρι στο μέλι”.

Το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση και συνέχισε τις κορώνες περί κάθαρσης του πολιτικού σκηνικού, πάταξης της ατιμωρησίας των πολιτικών, κλπ,κλπ,κλπ.

Όπως είχε υποσχεθεί έκανε εξεταστικές για το Βατοπέδι, για την SIEMENS και όπως φαίνεται ετοιμάζει και άλλες...

Ήταν τόσο απασχολημένο λοιπόν με το να βγάζει λαϊκίστικες κραυγές κάθαρσης και ματώματος που... ξέχασε να αλλάξει μερικούς νόμους ώστε να λύσει τα χέρια των εξεταστικών επιτροπών!

Με το που τελείωσαν οι δύο πρώτες, πολύ σημαντικές, επιτροπές και οι δύο πιθανότατα με πορίσματα αθώωσης λόγω παραγραφής των τυχών αδικημάτων, τώρα ξαφνικά θυμήθηκε ότι κάποιοι νόμοι περί ευθύνης υπουργών και παραγραφής αδικημάτων χρειάζονται αλλαγές!

Είναι να αναρωτιέται κανείς ποιο είναι μεγαλύτερο “σκάνδαλο”.
Τα “σκάνδαλα” αυτά καθ' εαυτά ή ο τρόπος κάθαρσης που αποδεικνύεται μία μεγάλη “φούσκα”;

Η κοινή λογική υπαγορεύει πρώτα την αλλαγή των νόμων και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, όπως συμβαίνει με πάμπολλους νόμους που αφορούν τον λαό, και μετά εξεταστικές και δικαστήρια!

Αυτό που δεν είναι ιλαρό αλλά απλώς τραγικό είναι ότι ο κόσμος συνεχίζει να θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της κάθαρσης και για όλα φταίει η ΝΔ!!!

Δεν ξέρω ποια είναι η μαγική συνταγή της πετυχημένης παραπληροφόρησης.
Δεν έχω ασχοληθεί με την “επιστήμη” της επικοινωνίας.

Αυτό που ξέρω είναι ότι η ΝΔ πρέπει να δει το θέμα με μεγαλύτερη σοβαρότητα.

Πρέπει απλά και κατανοητά να εξηγήσει στον κόσμο ότι με την υπάρχουσα νομοθεσία, κάθαρση δεν γίνεται και ότι την ευθύνη για την αλλαγή των νόμων, για την ώρα, την έχει το ΠΑΣΟΚ.

Με μισόλογα, διαρροές, φήμες ή πολύ τυπικές και γεμάτες νομικές ορολογίες δηλώσεις δεν βγαίνει τίποτα.

Έχουμε φτάσει σε σημείο ισοπέδωσης των πάντων!

Ο λαός ζητάει “πολιτικό αίμα στην αρένα” και δεν ενδιαφέρεται για νόμους και αποδείξεις παρανομιών!
Είμαστε μία άναρχη ζούγκλα όπου όλοι θεωρούνται ένοχοι βάσει φημών!

Και γι' αυτό ευθύνονται οι ίδιοι οι πολιτικοί!

Αλληλοκατηγορούνται για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης (και όχι μόνο!) σε τέτοιο σημείο ώστε να έχει απαξιωθεί ολόκληρη η πολιτική σκηνή του τόπου!

Μόνοι σας καταφέρατε να  στρέψετε τον κόσμο εναντίον σας και μόνοι σας πρέπει να βρείτε τρόπο να εξηγείσετε τα ανεξήγητα!

Μόνοι σας πρέπει να κάνετε την αυτοκριτική σας, την αυτοκάθαρση σας και, αν καταφέρετε να πείσετε τον λαό, να ξανακερδίσετε την εμπιστοσύνη του!

Διαφορετικά ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων θα συνεχίσει να σας απαξιώνει με την “λογική" (λογική;;;!!!) του... “όλοι το ίδιο είναι”!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: