Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Η κερκόπορτα άνοιξε...

Η χθεσινή ημέρα και οι αποφάσεις στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ σηματοδοτούν την απαρχή δραματικών εξελίξεων για τη χώρα μας και την ΕΕ γενικότερα.

Η προσπάθεια συγκάλυψης της επερχόμενης   παραπομπής της Ελλάδας στο ΔΝΤ με το «φύλλο συκής» της αιγίδας της ΕΕ δεν σώζει τίποτα, ούτε καθιστά πιο αποδεκτά τα μέτρα κοινωνικής αγριότητας και βαρβαρότητας εναντίον των εργαζομένων Ελλήνων που σηματοδοτεί η εξευτελιστική υποταγή μιας χώρας στο ΔΝΤ.

Οι συμφορές που έφερε η υποταγή στο ΔΝΤ ευρωπαϊκών χωρών όπως η Λετονία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία δεν αφήνουν περιθώρια αυταπατών ως προς το τι δυστυχία επιφυλάσσει για την πατρίδα μας η χθεσινή απόφαση.
Την αποκρουστική μορφή του «τέρατος» θα την δούμε σύντομα. Τόσο μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2010, όσο κυρίως το έτος «λαιμητόμος» , το 2011 !

Ένα είναι σίγουρο. Οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να αντέξουν και άλλα σκληρά οικονομικά  μέτρα. Έχουμε ήδη μπει στο  φαύλο κύκλο ύφεσης, όπου οι εισπράξεις θα είναι λιγότερες, λόγω της κρίσης και λόγω της ύφεσης. Αποτέλεσμα,  το ΔΝΤ που θα έχει εγκατασταθεί και επίσημα πλέον στην Αθήνα ,  να ζητά  καινούργια μέτρα, για να πετύχουμε τους στόχους και τα νέα μέτρα να φέρνουν και πάλι καινούργια και μεγαλύτερη ύφεση.

Η εμπλοκή του ΔΝΤ θα αυξήσει δραματικά την ανεργία και τη φτώχεια, θα ματαιώσει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια και θα σβήσει κάθε δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από την οικονομική κρίση.

Η ευθύνη για το σημερινό κατάντημα ( γιατί περί καταντήματος πρόκειται )  ανήκει πρωτίστως στη κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου και στους χειρισμούς της. Την κυβέρνηση που ανησυχεί για τη «φυσιογνωμία» της και όχι για τη σωτηρία της χώρας.  Την κυβέρνηση που πίστεψε ότι μπορούσε να κάνει το δικό μας πρόβλημα δικό τους, για να μας το λύσουν οι άλλοι.

Την κυβέρνηση που με φοβικά και ενοχικά σύνδρομα προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της στα σκληρά μέτρα που πήρε και στα ακόμη σκληρότερα που θα αναγκαστεί να πάρει, δείχνοντάς μας με το δάκτυλο το ΔΝΤ , που δεν θα έχει κανένα πολιτικό κόστος.

Την κυβέρνηση που από το «λεφτά υπάρχουν» πέρασε στο «λεφτά υπάρχουν, αλλά στις τσέπες σας» και από το «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» στο … «βουλιάξαμε αλλά όχι με μέτρα ΠαΣοΚ», λες και ο ελληνικός λαός ψήφισε ΔΝΤ και όχι ΠαΣοΚ στις τελευταίες εκλογές.

Την κυβέρνηση που μιλούσε για «όπλο επάνω στο τραπέζι» ως απειλή  για τις διεθνείς αγορές, ξεχνώντας ότι το όπλο επάνω στο τραπέζι τοποθετεί και ο …..αυτόχειρας προετοιμάζοντας την πράξη του.

Και επειδή ως Έλληνες ξεχνάμε πολύ γρήγορα καλό θα ήταν να αποτυπώσουμε σε μια κόλα χαρτί ΠΟΙΟΙ ήθελαν ( Έλληνες και ξένοι) την εμπλοκή του ΔΝΤ και ΠΟΙΟΙ όχι και να την τοποθετήσουμε σε εμφανές σημείο στην οικία μας. Θα μας χρειαστεί πολύ σύντομα. 

Προετοιμαστείτε, γιατί «η προσγείωση θα είναι ανώμαλη»……

ΠΗΓΗ  politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: