Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Μαθήματα ….Δημοκρατίας !

Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο όταν η κυβέρνηση έχει άδικο , έλεγε ο  Βολταίρος. Καθώς μάλιστα τα πρώτα μονοπάτια του  φασισμού αρχίζουν με τη σκέψη ότι όλοι οι άλλοι είναι ανόητοι , οι δημοκρατικές διαδικασίες για την κυβέρνηση αρχίζουν να γίνονται   ενοχλητικές όπως οι αλογόμυγες για το άλογο.

Όλα εκείνα που η ανθρωπότητα στην περίοδο του ανεβάσματός της και της επαναστατικής της εξόρμησης, διακήρυξε σαν απαράγραπτα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη, από την εποχή του «Hαbeas corpuo» και της «Magna Charta» ως τη «διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη» της γαλλικής Επανάστασης, όλα κηρύσσονται τώρα από την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ  ως χρεοκοπημένα, άχρηστα, βλαβερά και ….καταργούνται.

Το ανίατο ασθενές ΠαΣοΚ στη «μάχη του»  εναντίον του…υγιούς ΠαΣοΚ, καταφεύγει στις ύβρεις. Ιδού πώς αντέδρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθώς και ο γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδης, όταν η Νομαρχιακή Θεσσαλονίκης διαφώνησε με το νομοσχέδιο για τους μετανάστες.

 
- Ξυνίδης: «Ντρέπομαι γι’ αυτή τη στημένη απόφαση της πλειοψηφίας, της δήθεν πλειοψηφίας, της Θεσσαλονίκης, που είναι λίγο πιο δεξιά από τον ΛΑΟΣ. Είναι ντροπή κάποιοι να προωθούν τέτοιου είδους απόψεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ. (…) Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα εξακολουθήσουν να είναι και να θεωρούν ότι φέρουν την ιδιότητα του μέλους και του φίλου του ΠΑΣΟΚ με τέτοιες δεξιές απόψεις, κάνουν λάθος».

- Πάγκαλος: «Είναι και τελείως ηλίθιοι, οι άνθρωποι αυτοί που ομοφώνως αποφάσισαν, είναι εντελώς ηλίθιοι, δεν έπρεπε να κινούνται στην κοινωνία ελεύθεροι, θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άσυλο. (…) Να τους βάλουμε δίπλα στον Ψωμιάδη και τον Καρατζαφέρη, να τους κάνουμε αγάλματα εκεί πέρα και τελείωσε».


Η λευτεριά της σκέψης και της συνείδησης, η λευτεριά του λόγου , ….ενοχλεί σοβαρά την κυβέρνηση. Τόσο που αποκαλύπτεται και ξεσκεπάζεται στα μάτια των ίδιων των στελεχών του ΠαΣοΚ.

ΠΗΓΗ http://www.politis-gr.com/?p=1128

Δεν υπάρχουν σχόλια: