Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ ΑΛΛΑ....ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΟΙ!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟ ΦΕΚ 262 ΤΗΣ 15ης ΜΑΡΤΙΟΥ

47 ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΥΠΕΞ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
    Και 45 στο διπλωματικό του γραφείο!
    48 συνολικά έχει ο Δ. Δρούτσας και 26 ο Σ. Κουβέλης!
    Συν 13 αστυνομικούς και οι τρεις!
    1.071.000 ευρώ για υπερωρίες τον χρόνο παίρνουν 519 υπαλλήλοι του ΥΠΕΞ!


Έναν ολόκληρο στρατό υπαλλήλων έχει αποσπάσει στο γραφείο του στο υπουργείο Εξωτερικών ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και έναν... μικρότερο, στο διπλωματικό του γραφείο! Ανάλογους... λόχους υπαλλήλων, για το πολιτικό και το διπλωματικό του γραφείο, έχουν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Δ. Δρούτσας, όσο και υφυπουργός Σ. Κουβέλης!

Το πιο ωραίο όμως είναι ότι οι απασχολούμενοι στα γραφεία του υπουργού, του αναπληρωτή υπουργού και του υφυπουργού (σύνολο 179) και άλλοι 340 παίρνουν για υπερωριακή εργασία, νυχτερινά και Κυριακές 1.071.000 ευρώ τον χρόνο, πέραν φυσικά των τακτικών αποδοχών τους! Το ότι στο υπουργείο, σύμφωνα με καταγγελίες, μετά τις 3 το απόγευμα δεν υπάρχει... ψυχή, εκτός ελαχίστων βοηθών και γραμματέων, δείχνει πόσο σέβεται το δημόσιο χρήμα ο... επικεφαλής του, που σε όλους έχει επιβάλει αιματηρή λιτότητα, εκτός από τους εργαζόμενους στο υπουργείο του!
Ας δούμε όμως αναλυτικά τους υπαλλήλους που έχουν αποσπασθεί στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και εκείνους που ανήκουν στο υπουργείο και τους ανατέθηκε να απασχοληθούν στα διπλωματικά γραφεία της σημερινής ηγεσίας του.
Σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου (με την ιδιότητά του ως υπουργού Εξωτερικών) υπ’ αριθμ. ΣΤ 4/Φ.084/ΑΣ1823 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 262/15-3-2010, στο πολιτικό του γραφείο έχουν αποσπασθεί 47 υπάλληλοι συν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι δικαιούνται να παίρνουν υπερωρίες, κυριακάτικα και αργίες (30 ώρες τον μήνα συνολικά), ενώ στο διπλωματικό του γραφείο υπηρετούν 45 υπάλληλοι, εκ των μονίμων του υπουργείου, που δικαιούνται να λαμβάνουν 15 ώρες υπερωριακής αποζημίωσης τον μήνα ο καθένας.
Υπερωριακή αποζημίωση 20 ωρών τον μήνα θα μπορούν να παίρνουν επίσης οι 33 υπάλληλοι που αποσπάσθηκαν στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, καθώς και οι 4 αστυνομικοί. Μέχρι 30 ώρες αποζημίωση τον μήνα θα δικαιούνται και οι 15 μόνιμοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο διπλωματικό γραφείο του κ. Δρούτσα.
Τέλος, αποζημίωση μέχρι 20 ωρών τον μήνα θα δικαιούνται οι 11 υπάλληλοι που αποσπάσθηκαν στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Σ. Κουβέλη και οι 2 αστυφύλακες, ενώ 30 ώρες υπερωρία τον μήνα θα παίρνουν οι 15 μόνιμοι υπάλληλοι που απασχολούνται στο διπλωματικό του γραφείο.
Επίσης υπερωρίες 30 ωρών τον μήνα θα παίρνουν 5 υπάλληλοι του γραφείου του γεν. γραμματέα και 25 ωρών 4 υπάλληλοι του γραφείου του Α΄ γενικού διευθυντή και 3 του γραφείου του Γ΄ γενικού διευθυντή. Υπερωρίες 25 ωρών τον μήνα «μοίρασε» ο Γ. Παπανδρέου σε 11 υπαλλήλους της Γενικής Επιθεώρησης και σε 5 της Υπηρεσίας Ενημέρωσης που υπάγεται στο πολιτικό γραφείο του!
Τις ίδιες ώρες (25) τον μήνα θα παίρνουν οι 75 υπάλληλοι των Διευθύνσεων ΣΤ4 και ΣΤ5, που είναι τοποθετημένοι στις υπηρεσίες ΥΔΕ του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Εξάλλου 30 ώρες υπερωρίες κάθε μήνα θα παίρνει ο καθένας από τους 23 υπαλλήλους της Μεταφραστικής Υπηρεσίας. Με τόσες... γαλαντομίες προς τους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών, πώς θα πείσει ο πρωθυπουργός τους εργαζόμενους στα άλλα υπουργεία και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, να κάνουν... θυσίες ή να χάσουν τα κεκτημένα τους, όπως δώρα, επιδόματα, άδειες κ.λπ., προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας;

ΠΗΓΗ   ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: