Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Oι «κουτόφραγκοι» μας ξέρουν πλέον καλά!...

Η συνομιλία των κ. Μπαλτάκου-Κασιδιάρη έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την εσωτερική πολιτική σκηνή και τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας. Όμως, οι ξένοι επενδυτές κοιτάζουν τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία.
 
Γράφει ο  Dr. Money

Η δημοσιοποίηση παλαιότερης συνομιλίας του κ. Μπαλτάκου, πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) κ. Κασιδιάρη προκάλεσε χθες πολιτικό σεισμό.

Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά με βάση τη στιχομυθία των δύο ανδρών.

Αν πιστέψουμε τους ειδήμονες τη γνώμη των οποίων ζητήσαμε χθες το βράδυ, η συνομιλία θα οδηγήσει πιθανόν σε «τσιμεντοποίηση» του ποσοστού του ακροδεξιού κόμματος, μειώνοντας δραστικά τις διαρροές ψηφοφόρων προς άλλα κόμματα.

Επιπλέον, θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους από εκείνους που δηλώνουν στις τωρινές δημοσκοπήσεις αναποφάσιστοι εν όψει των ευρωεκλογών, αφού η Χ.Α. ενίσχυσε την αντισυστημική εικόνα της.

Φυσικά, ένα άλλο γεγονός θα μπορούσε να αλλάξει άρδην τα δεδομένα αφού απομένει πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές.

Οι ειδήμονες ανέφεραν επίσης ότι το μεγαλύτερο ίσως πλήγμα από την αποκαλυφθείσα συνομιλία το δέχθηκαν κάποιοι θεσμοί, π.χ. η Δικαιοσύνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιοι εκτιμούν ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου θα έχει πλέον αρνητική προδιάθεση απέναντι στα όποια πορίσματα βγούν για τη δράση υποστηρικτών της Χ.Α.

Αυτή είναι ίσως η βαρύτερη κληρονομιά της αποκαλυφθείσης συνομιλίας μεταξύ των κ. Μπαλτάκου και Κασιδιάρη.

Όμως, οι ξένοι επενδυτές δεν φαίνεται να βλέπουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο.

Παρότι βραχυπρόθεσμες αναταράξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στα ομόλογα δεν μπορούν να αποκλεισθούν, η επαναφορά στην αρχική τάση θεωρείται θέμα χρόνου.

Κι αυτό γιατί όλοι αυτοί ποντάρουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας για να βγάλουν λεφτά.

Δεν ποντάρουν στο να γίνει η Ελλάδα κάτι σαν τη Δανία του Νότου σε θέματα διαφάνειας και αξιοπιστίας των θεσμών.

«Στο Grecovery ποντάρουν οι άνθρωποι, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της Δυτικής Ευρώπης με τον μεγαλύτερο βαθμό διαφθοράς» τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής αγοράς που έχει χρόνια επαφή μαζί τους.

Η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων και ο ερχομός της τρόικας βοήθησε στο να αντιληφθούν καλύτερα τι πραγματικά συμβαίνει.

«Μας γνωρίζουν πλέον πολύ καλά. Ίσως καλύτερα απ' ό,τι ξέρουμε εμείς τους εαυτούς μας» συμπλήρωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια για να αλλάξουν πολλά στη λειτουργία των θεσμών.

Το πολιτικό ρίσκο είναι ασφαλώς λόγος ανησυχίας.

Όμως, η μεγάλη πλειονότητα των ξένων επενδυτών και μη ανησυχεί λιγότερο από πριν για τις διεργασίες στο ελληνικό εκλογικό σώμα και επομένως για εκείνες που ίσως προκληθούν από τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.

Εκείνο που έχει σημασία για τους ξένους δεν είναι τι λένε τα διάφορα κόμματα, αλλά τι κάνουν.

Οι τελευταίοι βλέπουν ότι κανένα κύριο κόμμα δεν θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ και επομένως θεωρούν ότι όποιο κι αν εκλεγεί θα ακολουθήσει λίγο-πολύ την ίδια οικονομική πολιτική.

Όποια κυβέρνηση επιχειρήσει να αυτονομηθεί θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλη κρίση ρευστότητας και θα ανακρούσει πρύμναν, σκέφτονται.

Επομένως, οι διεργασίες και οι όποιες μετακινήσεις ψηφοφόρων προκληθούν στο ελληνικό πολιτικό μέτωπο μετά την αποκάλυψη του βίντεο με τον κ. Μπαλτάκο έχουν μικρή σημασία γι' αυτούς.

Το θέμα που τους καίει είναι το Grecovery και όχι η λειτουργία των θεσμών, η οποία θεωρείται έτσι κι αλλιώς προβληματική.

Άρα, η στιχομυθία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη είναι non-event για τους ξένους.
 
ΠΗΓΗ  euro2day.gr 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Η ιστορία με την συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη καταντάει γελοία!
"Κάηκε" ένας "Μπαλτάκος" (φίλος ή όχι του πρωθυπουργού ελαχίστως με απασχολεί) και ξαναπήρε φόρα ένας "Κασιδιάρης", αυτό είναι βέβαιο.
Το πρόβλημα είναι ότι, στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να χτυπήσει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση με κάθε τρόπο, φτάσαμε σε σημείο... να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα προϊόντα υποκλοπής ιδιωτικών συζητήσεων... να έχουμε βουλευτές άλλων κομμάτων που ωρύονται στην βουλή "είστε χούντα και φασίστες και φυλακίζετε αθώους ανθρώπους"... να δεχόμαστε όλα όσα λέει ο Μπαλτάκος ως την υπέρτατη αλήθεια και βάσει αυτών να απαιτούνται παραιτήσεις υπουργών...  να δίνουμε το δικαίωμα στους βουλευτές της ΧΑ να ζητούν την αποφυλάκιση όλων των στελεχών τους... και πολλά άλλα παρανοϊκά!
Δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν τι κάνουν και τι αποτέλεσμα θα έχουν όλα αυτά!
Ο Μπαλτάκος "παραιτήθηκε" και σαφώς -εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται- έκανε πολύ μεγάλη βλακεία (επιεικώς!) που δημιουργεί πολιτικό θέμα.
Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι όλα τα παραπάνω υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση.
Θα δεχόμουν την κριτική για την ποιότητα του ανθρώπου (την οποία κάνω κι εγώ!) που δέχεται να συνομιλήσει με άτομα σαν τον Κασιδιάρη.
Θα δεχόμουν την κριτική σε περίπτωση που δεν είχε "παραιτηθεί" για την διατήρησή του.
Όχι όμως για τις "βλακείες" που λέει (ωσάν να έχει το αλάθητο του πάπα),  σε ένα παράνομο video προϊόν υποκλοπής, τις οποίες όλοι προσπαθούν να εξηγήσουν/ερμηνεύσουν/αποκρυπτογραφήσουν/κλπ χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις!
Φτάνει πια με την ανεύθυνη και αλόγιστη αντιπολίτευση!
Σκεφτείτε και λίγο πριν μιλήσετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: