Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΜΕ;...

Η σημερινή είδηση της ημέρας, αν αφήσουμε λίγο στην άκρη την ατελείωτη "Χρυσαυγιάδα", θα ήταν η οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ!

Το Αμερικανικό "shutdown" του δημοσίου μας επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά πόσο "αμερικανάκια" είναι οι Αμερικανοί.

Δεν ξέρουν ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χάνουν τους μισθούς τους οι δημόσιοι υπάλληλοι;

Δεν ξέρουν ότι η ΛΥΣΗ στα προβλήματά τους είναι να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις ΟΛΩΝ, να αυξηθούν ΟΛΟΙ οι υπάρχοντες φόροι και να προστεθούν και κάτι ψιλο-χαράτσια (ακινήτων, αλληλεγγύης, κλπ) για ΟΛΟΥΣ ώστε να μην μείνει κανένας δημόσιος υπάλληλος χωρίς μισθό;

Πάντα τους θεωρούσαμε "χαζο-αμερικανάκια" αλλά και τόσο πολύ πια;...

Με αφορμή αυτήν την είδηση, θυμήθηκα τις "φήμες" ότι όταν πρωτο-ήρθε η τρόικα στην Ελλάδα μας είχε προτείνει να προχωρήσουμε σε 80% μείωση των εξόδων του δημοσίου και μόνο 20% αύξηση των εσόδων του.

Ευτυχώς η "ηρωική" κυβέρνηση του "τιτανοτεράστιου" ΓΑΠ αντιστάθηκε, απέρριψε το πανούργο σχέδιο που είχε στόχο την "καταστροφή" του Ελληνικού δημοσίου και τους έπεισε ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος.

Έτσι, κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν απομακρύνθηκε από την θέση του, κανένας οργανισμός ή φορέας του δημοσίου δεν διαλύθηκε, καμία περικοπή δεν έγινε στις δημόσιες δαπάνες (εκτός βέβαια από την άμυνα η οποία -ως γνωστόν- είναι περιττή!) και συνεχίζουμε να τα πληρώνουμε όλα από την τσέπη μας!

Πόση φιλοσοφία ήθελε για να καταλάβει κανείς ότι δεν θα αντέξουμε για πολύ;

Μας έβαλε λοιπόν ο ΓΑΠ σε ένα "τριπάκι" (εις άπταιστον Ελληνικήν) και πλέον έχουμε μπροστά μας μονόδρομο.

Αλλά κι εμείς... "φωστήρες"!

Αντί να καταλάβουμε ότι η μείωση των εξόδων του δημοσίου, και κατ' επέκτασιν του κράτους, είναι ο μοναδικός τρόπος για να έχει μία ευκαιρία, ακόμα και την ύστατη στιγμή, να ανακάμψει η οικονομία μας...  τίποτα εμείς!
Κολλημένοι με το δημόσιο!
Να μην χάσουμε κανέναν δημόσιο υπάλληλο, να μην κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις, να μην κόψουμε κανέναν κοινωνικό τουρισμό... όχι βέβαια!
Να κάνουμε και προσλήψεις για να λειτουργούμε καλύτερα!

Τι να πεις;

Μήπως τα "αμερικανάκια" δεν είναι τόσο κορόιδα τελικά;

Μπορεί να έχουν κάνει "shutdown" άλλες 17 φορές, από το 1977 μέχρι σήμερα, μπορεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας τους να είναι ακόμα ορατός (αν και μάλλον απίθανος), αλλά μέχρι σήμερα το κάνουν επιτυχημένα χωρίς να διαλύσουν τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος πληρώνει τις δαπάνες του κράτους.

Μήπως να το ξανασκεφτούμε;

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: