Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ο Ανδρέας και τα «νέα τζάκια» ... της συμφοράς!!!...

Γράφει ο Σάββας Παπαδόπουλος

Πολεμήθηκε ο Αντρέας από τα ʽπαλιά τζάκιαʼ στα πρώτα χρόνια της ʽαλλαγής ʼ επειδή τα θεωρούσε βασική αιτία κακού και σε δηλώσεις του μάλιστα ανέφερε ότι « πρέπει να ξηλωθούν οριστικά και αμετάκλητα » και ως ʽμεγάλοςʼ που ήταν αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να γίνει μια καινούργια τάξη Ελλήνων τα ʽνέα τζάκιαʼ που θα στήριζε το νέο καθεστώς αυτό που ονομάζω ΠΑΣΟΚοκρατία και - για να μην ξεχνιόμαστε - που κυβερνά ακόμα και σήμερα τον τόπο ως συγκυβέρνηση πλέον, έχοντας στο τιμόνι τον Ευάγγελο Βενιζέλο ένα ακόμα παιδί του λαού που με ρεσάλτο (κατά τον Καψή τον μπαμπά ) κατέλαβε το καράβι του μπαμπά του ΓΑΠ..

Οι βασικοί άξονες ήταν “Έξω από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ” ότι ʽη Ελλάδα πρέπει να ανήκει στους Έλληνεςʼ, ότι ʽη αδέξια δεξιά ευθύνεται για την υποχωρητικότητα απέναντι στους Τούρκουςʼ, ʽ το υπουργείο εξωτερικών πρέπει να Ελληνοποιηθεί ʼ, ʽσκληρές εθνικιστικές απόψεις σε όλα τα εθνικά θέματα της εποχήςʼ και μεταξύ άλλων εντυπωσιακό ήταν την δεκαετία του ʽ70 και το ότι οι συνδικαλιστές σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονταν αριστερότεροι του ΚΚΕ σε απεργίες και κινητοποιήσεις.

Από τότε υπάρχει ο απόλυτος έλεγχος της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε συντροφικά χέρια τα οποία παραδοσιακά μετά την εργατοπατερική τους καριέρα αναλάμβαναν το υπουργείο εργασίας ή κάποιο άλλο που περίσσευε στον επόμενο ανασχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της ʽαλλαγήςʼ .

Και κάπως έτσι έβγαινε και το σύνθημα ʽ ο αγώνας τώρα δικαιώνεταιʼ

Ταυτόχρονα βασίστηκε για να έχει και τα νώτα του καλυμμένα από τους χουντικούς στην κάστα των τότε στρατιωτικών οι οποίοι πρωτοστάτησαν ως πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι μάλιστα από αυτούς έγιναν αργότερα και υπουργοί.

Πίσω από το σλόγκαν «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση» η αλλαγή του Ανδρέα μάζεψε τον μισό Ελληνικό λαό απελευθέρωσε τον καταπιεζόμενο Έλληνα από τον ʽφόβο του χωροφύλακαʼ και έκανε αλλαγές στα πανεπιστήμια και στο σύστημα υγείας θεσπίζοντας το ΕΣΥ, στην οικονομία έφερε τις αντικειμενικές αξίες και τον ΦΠΑ και πολλά άλλα.

Με τον ακραίο συνδικαλισμό ,στο όνομα του κοινωνικού συνεταιρισμού διέλυσε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της εποχής και δημιούργησε τα ʽνέα τζάκιαʼ των επιδοτούμενων αγροτών που με πλαστές βεβαιώσεις κάθε χρόνο λάμβαναν και μεγαλύτερες αποζημιώσεις ή επιδοτήσεις κατά περίπτωση αυξάνοντας συνεχώς την εκλογική του πελατεία.

Δημιουργήθηκαν ξαφνικά οι ʽπροβληματικές επιχειρήσειςʼ οι οποίες και πέρασαν με μια ΔΗΘΕΝ εθνικοποίηση - που ήταν και προεκλογική εξαγγελία - σε κρατικό έλεγχο αλλά στην πράξη σε ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ έλεγχο ή κάποιες από αυτές έκλεισαν .

Έγινε δηλαδή μία "κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων" που βέβαια καμία σχέση δεν είχε με την σοσιαλιστική θεωρητική προσέγγιση που ευαγγελίζονταν οι πρασινοφρουροί (μεγάλο κομμάτι της γενιάς του πολυτεχνείου ) στα προπαγανδιστικά εγχειρίδια του κινήματος ,που με ευλάβεια μεταλαμπάδευαν ως άλλοι ιεραπόστολοι στις συνελεύσεις των συνδικάτων ,στα πανεπιστήμια και στις τοπικές οργανώσεις της κάθε γειτονιάς.

Επιχειρήσεις που ανήκαν στα παλιά τζάκια δηλαδή όπως : η ΠΥΡΚΑΛ, η ΛΑΡΚΟ, η Ελληνική Χαλυβουργία ,τα τσιμέντα ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, που αποτελούσαν κορυφή στον κατασκευαστικό κλάδο και που για χάρη τους γινόταν ακόμα και αντισεισμικοί νόμοι για να πουλάνε ευκολότερα την πραμάτεια τους.

Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά της οικογένειας Νιάρχου αυτά που σήμερα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σημερινής κυβέρνησης, η Πειραϊκή-Πατραϊκή (βιομηχανία) που μετέπειτα έκλεισε και άφησε στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες καθώς επίσης και η πολυεθνική ESSO Pappas που έγινε ΕΚΟ.

Ενοχοποιήθηκε η επιχειρηματικότητα και απαξιώθηκε ο Βιομήχανος.

Μπήκαν τα θεμέλια για την διάλυση της παραγωγικότητας της χώρας.

Ο Κρατικός προϋπολογισμός ,τα μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα και τα ʽπακέτα Ντελόρʼ που άρχισαν να συρρέουν από την ΕΟΚ άρχισαν να μοιράζονται συντροφικά, ανεξέλεγκτα και απροκάλυπτα με συνέπεια να αναγκάσουν τον Ανδρέα να πει το περίφημο ʽφάτε ρε σύντροφοι αλλά έως 500.000.000 δραχμές ʼ.

Η δημιουργία των ʽνέων τζακιώνʼ στελεχώθηκε από νέα ονόματα πολιτικών , καναλαρχών, εργοληπτών δημοσίων έργων, και κάθε λογής κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών που πίσω από κάθε τους συναλλαγή υπήρχε και ένας επίορκος Δημόσιος υπάλληλος στην αρχή έως και μια ολόκληρη λαδωμένη κρατική υπηρεσία στην συνέχεια. (Δήλωση Πάγκαλου οργισμένος εξερχόμενος από Πολεοδομία της Αττικής επί ΠΑΣΟΚ μάλιστα «αυτοί όλοι –δείχνοντας το κτήριο της Πολεοδομίας –τα παίρνουν» ).

Καθιερώθηκε το «γρηγορόσημο», η λαμογιά έγινε μαγκιά ,τα ήθη χαλάρωσαν και ο νεοελληνικός πολιτισμός υμνήθηκε στις πίστες των σκυλάδικων με τις αγαπημένες φωνές της Ρίτας και του Τόλη..

Οι μισθοί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων εκτινάχτηκε κατά 26% με συνέπεια την αύξηση του βιοτικού επιπέδου μεγάλων στρωμάτων του Ελληνικού Λαού.

Η αύξηση του βιοτικού επιπέδου όμως δεν προήλθε από την αύξηση της παραγωγικότητας της Ελληνικής οικονομίας αλλά από την τεχνητή διόγκωση της οικονομίας με επιδοτήσεις (που αντί εργοστασίων και υποδομών έγιναν λιμουζίνες ,βίλες και κότερα ) και ξένα δανεικά χρήματα κάτι που συνέβη και στις δεκαετίες του ʽ90 και του ʽ00.

Όλα αυτά βέβαια οδήγησαν και στην εκτίναξη του Δημόσιου χρέους.

Αυτό δηλαδή που καλούμαστε σήμερα εμείς και τα παιδιά μας να αποπληρώσουμε.

( Επί Μητσοτάκη έγινε ανεπιτυχής προσπάθεια να ελεγχθεί το Δημόσιο χρέος με συνέπεια να ανέβει ο πληθωρισμός και να πέσει το βιοτικό επίπεδο και με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από τον Ελληνικό λαό επαναφέροντας θριαμβευτικά τον Ανδρέα για … μια Ελλάδα νέα και το ΠΑΣΟΚ )

Και όλοι αυτοί που διαχειρίστηκαν την ʽαλλαγήʼ που χωρίς τον Ανδρέα δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους (κατά ομολογία Κατσιφάρα ) κάτι άτομα του βεληνεκούς του Άκη Τσοχατζόπουλου ένα πράμα στην πολιτική ,και για χάριν συντομίας σαν το σημερινό VIP Club Κορυδαλλού ,μαζί με επίορκους Δημοσίους υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων είναι τα ʽνέα τζάκιαʼ.

Και έχουν και ονοματεπώνυμο μάλιστα, χιλιάδες από αυτά βρίσκονται στην λίστα Λαγκάρντ αλλά και αυτή πάλι είναι η κορυφή του παγόβουνου, υπάρχουν και άλλες λίστες από άλλες τράπεζες εξωτερικού, από φαντομάδες off shore εταιρίες, από μεταβιβάσεις κρατικών γαιών και από αποδοχές κλεμμένων κληρονομιών από υπερτιμολογήσεις πλαστών εταιριών από άφαντους πολυθεσίτες Δημοσίους υπαλλήλους από άφαντους συνταξιούχους κάθε λογής και πάει λέγοντας.

Αυτά τα ʽνέα τζάκιαʼ ψήφισαν και το 2009 την πράσινη ανάπτυξη του ΓΑ Παπανδρέου αλλά δεν φαντάστηκαν ότι στην Ελλάδα της εξαθλίωσης του 2013 θα ασφυκτιούσαν και αυτοί και τα παιδιά τους από την αιθαλομίχλη των τζακιών των Βορείων προαστίων που καίνε ξύλα ,και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε .

Τα ʽνέα τζάκιαʼ του Ανδρέα είναι εδώ αλλά ούτε ενωμένα είναι ούτε δυνατά όπως άλλοτε, ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός έχει αφυπνιστεί και περιβάλλει με ελπίδα και θαυμασμό αδιάφθορους ηρωικούς Οικονομικούς Εισαγγελείς και άλλους ένστολους και μη δημόσιους λειτουργούς που επιτέλους πράττουν το καθήκον τους το οποίο είναι το αυτονόητο.

Να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία …

Και επειδή πλέον ʽλεφτά υπάρχουν ʽ δεδομένου ότι η δόση από την δανειακή σύμβαση - μνημόνιο έχει ήδη καταβληθεί και έχει πάει σε αποπληρωμή τόκων, χρεών και σε ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών - όπως μήνες πριν είχαμε προβλέψει με ενυπόγραφη αρθρογραφία από αυτό εδώ το βήμα - και επειδή υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι θα περισσέψουν και για την εγχώρια ανάπτυξη - κατανάλωση χρήματα καλά θα κάνουν να πάψουν να ακονίζουν τα δόντια τους .
Υπάρχουν πολλά μάτια και πολλές φωνές εξωσυστημικές που τους βλέπουν.

Όλα αυτά αναφέρονται για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι με γνώμονα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και πάντα με την ελπίδα ότι γνωρίζοντας ιστορία μπορούμε να διδαχθούμε από τα λάθη μας για να έχει και η ευχή «Καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες » ελπίδες πραγμάτωσης.


ΠΗΓΗ  aegeantimes.gr

1 σχόλιο:

stavrosv52 είπε...

Ένα απο τα πιό "μεστά" κείμενά σου. Η ωμή πραγματικότητα που μόνο εμπαθή αριστερίζοντα κομματόσκυλα δεν θέλουν βλέπουν.