Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Τα παιχνίδια της Ζωής…

Έχουμε γράψει πολλές φορές την άποψή μας για τη βία. Δεν υπάρχει καλή βία, παρά μόνον αν βρίσκεσαι εν αμύνει. Επίσης, έχουμε αναλύσει, ότι η βία δεν είναι μόνο σωματική αλλά και λεκτική. Επίσης, θεωρούμε ότι η χείριστη μορφή της, είναι όταν θύματα είναι γυναίκες και παιδιά. Με αυτό το πνεύμα λοιπόν, οποιαδήποτε απειλή άσκησης βίας σε γυναίκα, είναι – εννοείται – καταδικαστέα και μας βρίσκει απέναντι. 

Όμως, πόση σχέση μπορεί να έχει αυτό, με την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου; Πόσο μπορεί να νιώθει ότι απειλείται, επειδή μια ιστοσελίδα η iefimerida.gr, σε άρθρο της με τίτλο «Άγριοι καυγάδες στην Προανακριτική με «επίκεντρο» την Ζωή Κωνσταντοπούλου», έγραψε:

«Χαρακτηριστικό της έντασης που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι το γεγονός ότι βουλευτές της επιτροπής έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι αν συνεχίσει έτσι η κα Κωνσταντοπούλου μάλλον δεν θα αποφευχθεί το ξύλο. ¨Κάποιος θα κλείσει τα φώτα και τότε…¨ σχολίαζαν»

Πραγματικά, υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι το ανωτέρω άρθρο συνιστά απειλή εναντίον της κ. Κωνσταντοπούλου; Ειλικρινά, προσπαθώ να αντιμετωπίσω το γεγονός, φέρνοντας στη θέση της, τις αδερφές μου, τη γυναίκα μου. Όμως, δεν μπορώ να φανταστώ, πως υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να φοβάται η κ. Κωνσταντοπούλου, από ένα τέτοιο, προφανώς χιουμοριστικό άρθρο.

Από την άλλη, η ευθεία στοχοποίηση ανθρώπων και μέσων, εμένα με φοβίζει περισσότερο. Θα δείτε παρακάτω αναλυτικά όλη την ανακοίνωσή της, και θα διαπιστώσετε και μόνοι σας σε ποιους αναφέρομαι. Υποτίθεται δε, ότι η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έχει «στοχοποιηθεί γιατί κάνει καλά τη δουλειά της». Έτσι λέει η ίδια… Μήπως πριν αρχίσει να «κυνηγά φαντάσματα», θα πρέπει να ρωτήσει τους «συντρόφους» της; Έχει εκνευρίσει, σύμφωνα με πολλά ρεπορτάζ, πολλές φορές, πρώτα απ” όλους τους ίδιους τους Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Θα πρέπει να καταλάβει η ίδια, ότι εκτός από τον τόνο της φωνής της, αυτό που κυρίως κάνει τον κόσμο να αγανακτεί μαζί της, είναι το ύφος της, η έπαρσή της και η αλλαζονεία της. Σκεφτείτε μόνο, ότι απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μαρκογιαννάκη, του είπε «Μη μιλάς εσύ, δεν ξέρεις από Νομικά»… Ποιος, ένας κατά γενική ομολογία, απόλυτα επιτυχημένος Εισαγγελέας!!! Άραγε, την ίδια άποψη έχει και ο γνωστός Νομικός, μπαμπάς της Ζωής, κ. Κωνσταντόπουλος; Φυσικά, δεν είναι το μόνο περιστατικό. Ακόμα και η ατάκα της ότι «αυτή προσπαθεί να ξεσκεπάσει το σκάνδαλο της Λίστας Λαγκάρντ, όταν οι υπόλοιποι πάνε να το κουκουλώσουν», δεν είναι αλήθεια, ένδειξη αμετροέπειας; Και εύλογα αναρωτιέται κάποιος. Είναι Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και έχει τέτοια συμπεριφορά, φαντάζεστε να γίνει κάποια μέρα Υπουργός…

Φιλικά σου λέμε Ζωή, ρώτα τους φίλους σου, την οικογένειά σου, τους συντρόφους σου, κάποιον τέλος πάντων που να εμπιστεύεσαι και αν σου πουν ότι δεν είναι έτσι, τότε συνέχισε όπως πας. Αλλά, αν είναι ειλικρινείς, θα σου πουν την πικρή αλήθεια. Και τότε, προβληματίσου και δες, όσο είναι νωρίς ακόμα, αν και τι μπορείς να αλλάξεις.

Τώρα, όποιος αντέχει, έχει κουράγιο, παρακάτω είναι όλη η δήλωσή της. Έχουμε απλά τονίσει, τα ονόματα ανθρώπων και μέσων, που αναφέρονται στην επιστολή, προς δική σας διευκόλυνση:

«Το ότι ενοχλώ επειδή κάνω τη δουλειά μου, το έχω καταλάβει. Το ποιοι ενοχλούνται όταν κάνω τη δουλειά μου, το έχει καταλάβει το Πανελλήνιο.
Και σίγουρα το έχουν καταλάβει οι αναγνώστες των «πονημάτων» του κ. Γιάννη Πρετεντέρη, του κ. Δημήτρη Μητρόπουλου, του κ. Στέφανου Κασιμάτη, των εφημερίδων «Παραπολιτικά» και «Καρφί» και όσων άλλων «γνωστών-αγνώστων» «μέσων» και κονδυλοφόρων υψώνουν εργολαβικά ένα παραπέτασμα παραπληροφόρησης και λάσπης προκειμένου να μην μάθει ποτέ ο Ελληνικός λαός την αλήθεια για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Από τον Οκτώβριο 2012, τα χαλκεία της παραπληροφόρησης αποπροσανατόλιζαν την κοινή γνώμη από την διερεύνηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, δίνοντας έμφαση στην «αγανάκτηση» διαφόρων εναντίον μου. Τότε οι «αγανακτούντες» ήταν ο κ. Νεράντζης, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Κεφαλογιάννης, ο κ. Βενιζέλος. Και πάντοτε η κοινή γνώμη δεχόταν υπερπληροφόρηση για τους «άγριους καβγάδες», με κακόγουστη αναπαραγωγή σκαιών ύβρεων εναντίον μου και σχεδόν μηδενική πληροφόρηση για όσα συνταρακτικά αποκαλύπτονταν στην Επιτροπή, μετά από επιμονή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ.
Σήμερα, επαναλαμβάνεται η ίδια κακέκτυπη συνταγή, με άλλα πρόσωπα στη θέση των «αγανακτούντων».
Δεν θα έκανα καμία δημόσια δήλωση σχετικά, εάν δεν δημοσιευόταν, αργά χθες το βράδυ [30.01.2013, ώρα 00.37], η εξής περικοπή, στην ιστοσελίδα iefimerida, με τίτλο «Άγριοι καυγάδες στην Προανακριτική με «επίκεντρο» την Ζωή Κωνσταντοπούλου»:
«Χαρακτηριστικό της έντασης που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι το γεγονός ότι βουλευτές της επιτροπής έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι αν συνεχίσει έτσι η κα Κωνσταντοπούλου μάλλον δεν θα αποφευχθεί το ξύλο. ¨Κάποιος θα κλείσει τα φώτα και τότε…¨ σχολίαζαν»
Επειδή αυτή η αναφορά, με τη μέθοδο της ανωνυμογραφίας, σε επίσημη ιστοσελίδα, συνιστά ευθεία απειλή εναντίον μου, προκειμένου να μην πράξω το καθήκον μου ως μέλος της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης και επειδή υπάρχει ρητή αναφορά στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη απειλή προέρχεται από βουλευτές της Επιτροπής, που οραματίζονται «ξύλο με κλειστά τα φώτα», για «να μη συνεχίσω έτσι» ζητώ από τον Πρόεδρο της Βουλής και από τη Δικαιοσύνη να παρέμβουν για να διαλευκανθεί ποιοι είναι οι βουλευτές που επιθυμούν να φιμωθεί, ακόμη και με τη βία, ένας βουλευτής που επιθυμεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και ποιος είναι ο δημοσιογράφος (αν πρόκειται περί δημοσιογράφου) που αναπαρήγαγε ανωνύμως την απειλή από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι όλοι οι βουλευτές της Κυβέρνησης, με την εξαίρεση ενός, λειτούργησαν εμπρηστικά και προς προσωπική στοχοποίησή μου, σε όλη τη διάρκεια όχι μόνον της συγκεκριμένης συνεδρίασης, αλλά και των προηγούμενων, και αυτό συνιστά γεγονός συναφές που δεν μπορεί να εκφύγει της διερεύνησης.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι τέτοιες απειλές δεν πρόκειται να με κάμψουν στην άσκηση των καθηκόντων μου, τα οποία θα συνεχίσω να εκτελώ κατά συνείδηση, όπως υπαγορεύει το Σύνταγμα και οι νόμοι. Θέτω προ των ευθυνών τους τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μαρκογιαννάκη και τους βουλευτές της Κυβέρνησης που συμμετέχουν σε αυτήν, για αυτό το δημοσίευμα και για τις δημοσιευόμενες απειλές περί ξύλου, που δημοσιεύεται ότι εκπορεύονται εκ μέρους «βουλευτών της Επιτροπής, που μίλησαν με δημοσιογράφους».
Ό,τι και να κάνουν τα όποια κέντρα και οι εξωθεσμικοί μηχανισμοί τους, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί».

ΠΗΓΗ  rightnews.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Ως Χανιώτισσα έχω γράψει πολλές φορές την άποψή μου για τον Χ. Μαρκογιαννάκη και όσοι διαβάζουν το ιστολόγιο γνωρίζουν καλά ότι δεν τον εκτιμώ ιδιαιτέρως...  έως καθόλου θα μπορούσα να πω!
Αλλά από εκεί έως το σημείο να του καταλογίσουν ότι δεν ξέρει νομικά...  ε όχι κι έτσι... είπαμε! Ούτε εγώ δεν "τόλμησα" ποτέ να γράψω κάτι τέτοιο...  και δεν του έχω καταλογίσει και λίγα!
Η έπαρση και η αλαζονεία της Κωνσταντοπούλου ξεπερνάει κάθε όριο!
Όσο για την "φίμωσή" της την οποία καταγγέλλει από το πρωί...  
Αν δεν την σταματούσαν μετά τις 2(!) ώρες εξέτασης του πρώτου(!) μάρτυρα, πόσο ήταν διατεθειμένη να συνεχίσει;
Πόσο να αντέξει ο άνθρωπος;...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: