Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΕΞΗΣ...

Στάη : ...ειπώθηκε ότι έχουμε την μεγάλη στροφή του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από αυτό το ταξίδι στις ΗΠΑ αφού είχε προηγηθεί εκείνο στην Γερμανία και η συνάντησή σας με τον Σόιμπλε.
Αλλάξατε κάποια πράγματα...

Τσίπρας : Κυρία Στάη, αν έπαιρνα στα σοβαρά όλα όσα ειπόνονται κάθε φορά που παίρνω μία πολιτική πρωτοβουλία τότε νομίζω ότι θα είχα τρελαθεί και εγώ και εσείς και οι τηλεθεατές μας.

Αυτό που μας τρελαίνει Αλέξη είναι τα ωραία σου Ελληνικά!



Αλλά ας δούμε τι μάθαμε από την χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη στην ΝΕΤ...

Θέλει να καταργήσει το μνημόνιο, γιατί “είναι νεκρό και θα το θάψει” (τα περί κατάργησης με ένα νόμο σε μία μέρα άλλαξαν λίγο...) αλλά να κρατήσει και να επαναδιαπραγματευτεί με καλύτερους βέβαια όρους την δανειακή σύμβαση. Απλό!

Θα μας δίνουν τα ωραία τους ευρώ, θα μας κουρέψουν το χρέος, θα μας πληρώνουν γενικώς γιατί είμαστε ωραίοι και μοιραίοι!
Απλό!

Εμείς όπως φαίνεται θα επιστρέψουμε στις παλιές καλές εποχές και θα περνάμε ζωή χαρισάμενη.
Απλό!

Όπως είπε ο Αλέξης... “εμείς όταν γίνουμε κυβέρνηση αυτού του τόπου θα υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα, την κοινωνία και τον λαό μας”.
Ευτυχώς γιατί είναι γνωστό ότι κανένας άλλος δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά.
Απλό!

Όσο κι αν ρωτούσε η Στάη εάν υπάρχει ρεαλιστικό πρόγραμμα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση απάντηση δεν πήρε.

Για τις επενδύσεις μάθαμε ότι η συζήτηση που αναπαράγεται για το νόμισμα από... την κυβέρνηση(!) και την ΕΕ(!) δεν δείχνει σταθερότητα και δεν βοηθάει τους επενδυτές, όπως και η γραφειοκρατία, η ολιγαρχία, το ασταθές φορολογικό καθεστώς και η διαφθορά.
Αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα αλλάξει.
Απλό!

Οι αντιδράσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκρατικοποιήσεις δεν δημιουργούν αντι-επενδυτικό κλίμα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δικό του σχέδιο για την συνύπαρξη του δημοσίου με τους επενδυτές, για επενδύσεις με “κοινωνική ανταποδοτικότητα”, κλπ.
Απλό!

Όταν τον ρώτησε δε για να της πει μία ιδιωτικοποίηση την οποία έχουν στο πολιτικό τους πρόγραμμα... “θα ήταν επιπόλαιο και δείγμα ανωριμότητας” να της απαντήσει. Όσο για την COSCO και αν θα την διώξει... θα το μάθουμε άλλη ώρα.
Απλό!

Το σίγουρο είναι ότι το ευρώ θα παραμείνει το νόμισμά μας και μας δίνει πλεονεκτήματα οπότε φαίνεται ότι τώρα πια... “το ευρώ είναι φετίχ”.
Αλλά η διαπραγμάτευση δεν θα γίνεται πια με τον εκβιασμό της εξόδου από το ευρώ (πράγμα το οποίο ούτως ή άλλως δεν ισχύει πλέον και όχι χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σύμφωνα με τον Γιούγκερ αυτό υπήρξε όσο κι αν το αμφισβητεί ο Αλέξης).
Απλό!

“Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι για να δημιουργούν κλίμα αλλά για να τις μελετάμε” είπε ο Αλέξης... αν και ζητάει εκλογές εδώ και καιρό βάσει των δημοσκοπήσεων και μιλάει για λαϊκή απαίτηση ανατροπής της κυβέρνησης.
Άλλωστε είναι βέβαιος ότι ότι κι αν λένε οι δημοσκοπήσεις αυτός θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών.
Απλό!

Σύμφωνα με τον Αλέξη εμείς έχουμε κάνει και με το παραπάνω όσα έπρεπε να κάνουμε(!) και οι “πανηγυρισμοί” για την δόση-μαμούθ που παίρνουμε είναι άνευ ουσίας γιατί είναι “υποχρέωση των δανειστών μας” να μας την δώσουν.
Απλό!

Η “σύμμαχος” του Αλέξη Βραζιλία ψήφισε λευκό για την καταβολή της δόσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα για το καλό μας. “Σατανικό σχέδιο” λέει η Στάη. Σωστή κίνηση που δείχνει συμπάθεια για την Ελλάδα λέει ο Αλέξης.
Απλό!

...

Άντεξα περίπου 40' αλλά δεν αντέχω άλλο!

Η συνέντευξη σταμάτησε για διαφημίσεις κι εγώ αναρωτήθηκα τι έμαθα, ή έστω τι κατάλαβα, αυτά τα 40'.

Τα πράγματα είναι απλά!

Και όποιος δεν καταλαβαίνει ίσως έχει ακόμα...

απλή κοινή λογική...


ΥΓ. Αν έχετε κουράγιο και όρεξη μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συνέντευξη στην ΝΕΤ

1 σχόλιο:

stavrosv52 είπε...

Ούτε κουράγιο έχω, ούτε με ενδιαφέρει η γνώμη ενός ανεπάγγελτου και αγράμματου πολιτικάντη.