Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ (ΗΤΑΝ!) ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Βούρβαχης     
28.05.10
ΣΟΦΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Σε κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης έκλεισε ένας πολιτικός κύκλος στα Χανιά, χθες το βράδι, στην έκτακτη  συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Χανίων. Στελέχη του Κόμματος αυτού που συνέδεσαν και ταύτισαν την πολιτική τους διαδρομή τα τελευταία τριάντα χρόνια με τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο ουσιαστικά εξωθήθηκαν σε παραίτηση με κομματικές πρακτικές που υπαγορεύτηκαν από τη Ρηγίλλης.

Το πολιτικό σκηνικό της πόλης είναι φτωχότερο πλέον γιατί η πολιτική διαδρομή των στελεχών αυτών τίμησε και τιμήθηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που τελικά απογυμνώθηκε με τις παραιτήσεις τους.

Το κόμμα αυτό που τα στελέχη του το κράτησαν όρθιο σε πέτρινα πολιτικά χρόνια, ενώ κάποιοι άλλοι ήταν απόντες εάν δεν ήταν και απέναντι, έκλεισε τουλάχιστον σε επίπεδο Χανίων τον κύκλο του.

Η μετατροπή των κομμάτων σε λέσχες και αμφορείς αντί για να είναι φορείς και χώροι διεργασίας, πολιτικής δημιουργίας, πολιτικού αποτελέσματος, μέσο προβληματισμού της βάσης, πληγώνει όλο το πολιτικό σκηνικό και αμαυρώνει εν γένει την πολυτασική πολιτική παράδοση που κατοικοεδρεύει με δυναμική στα Χανιά και πλουτίζει διαχρονικά και την κεντρική πολιτική σκηνή.

Έπειτα από δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια ως μέλος αλλά και πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της ΝΟΔΕ Χανίων (σ.σ. μόνο;...) και μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στην Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Βούρβαχης, βαθιά συγκινημένος, χθες το βράδυ κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της ΝΟΔΕ ανακοίνωσε επίσημα, πρώτον ότι δεν προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος και δεύτερον, ότι αποχωρεί από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.(σ.σ. επιτέλους!...)

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βούρβαχης, «ευχαριστώ όλες και όλους φίλους για την βοήθειά τους όλα αυτά τα χρόνια που δουλέψαμε για ένα και μόνο καλό, την ανάπτυξη της Ν.Δ. και πιστεύω ότι κριθήκαμε εκ του αποτελέσματος, καθώς τα χρόνια που είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων θεωρώ ότι τελέστηκε ένα έργο θετικό για την παράταξη. Ας μην ξεχνάμε πόσες εκλογικές αναμετρήσεις έχει κερδίσει το κόμμα, πόσες εκλογικές αναμετρήσεις έχουμε κερδίσει ως τοπική αυτοδιοίκηση και βέβαια αυτά δεν οφείλονται μόνο σε μένα. Δυστυχώς όμως για δυο λόγους, πήρα την απόφαση να μην είμαι πλέον υποψήφιος και οι λόγοι είναι οι εξής: Ο ακρωτηριασμός του κόμματος που έγινε μετά την διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία της Ντόρας Μπακογιάνννη, αφού όπως έχω ξαναπεί με την διαγραφή της, ακρωτηριάστηκε το κόμμα της Ν.Δ. στην Κρήτη γιατί η κα. Μπακογιάννη,  δεν είναι τυχαία, ήταν υποψήφια αρχηγός και πήρε ένα ποσοστό του 95% στο νησί μας και βεβαίως, ο όποιος αρχηγός προέκυψε με τις διαδικασίες που προέκυψε, θα έπρεπε πρώτα από όλα να φροντίζει να κάνει σύνθεση και όχι αποσύνθεση του κόμματος.

Γιατί σε μια μεγάλη παράταξη, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία, χρειαζόμαστε και χρειάζονται όλοι. Άρα λοιπόν, ήταν μια κακή αρχή. Όσον αφορά το λόγο που δεν συμμετέχω στις εκλογές, έπειτα από πολλά χρόνια και βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου, ο οποίος απαξιώνει την πολιτική, τους πολιτικούς αλλά και τα κόμματα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα, θεώρησα σωστό, να μην είμαι πλέον υποψήφιος. Οι πολίτες δεν προσέρχονται, δεν συμμετέχουν, δεν επιθυμούν να συμμετέχουν παρά τις πιέσεις που ασκούνται. Πρέπει δε να πω, ότι πριν από μερικές ημέρες τα γραφεία της ΝΟΔΕ επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης του κόμματος και προσπαθούσε να με πείσει να συμμετάσχω στις εκλογές. Από την πλευρά μου, κατέστησα σαφές ότι δεν θέλω να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία. Από εκεί και πέρα όμως, συνεργάστηκα με την πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής, η οποία οφείλω να πω ότι δέχτηκε αφόρητες πιέσεις σε όλα τα επίπεδα, να βάλει αυτούς που θα τις υποδεικνύαν στις εφορευτικές επιτροπές και μετά από αυτή την εξέλιξη, λέω αν είναι δυνατόν!!! Παράλληλα, είχαμε την εξής παρωδία, οι υποψηφιότητες έληγαν σε συγκεκριμένη ημερομηνία, δηλαδή 17με 19 Μαϊου και την ημέρα της λήξης της προθεσμίας, ήρθε νέο χαρτί ότι παρατείνεται η διαδικασία και ούτε ο κάθε εξής...Ενδεχομένως να μπορεί να θέσει κανείς υποψηφιότητα και την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας. Στο σημείο αυτό δε, θα πρέπει να προσθέσω πως, σε καθημερινή βάση, δεχόμουν χιλιάδες τηλεφωνήματα, από μέλη μας, τα οποία με ρωτούσαν πότε να διαγραφούμε.

Εγώ δεν προέτρεψα κανένα να κάνει το οτιδήποτε, ωστόσο έχω στα χέρια μου, έγγραφα με τις παραιτήσεις τετρακοσίων μελών μας. Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία δεν άξιζε και δεν αξίζει μια τέτοια τύχη, γιατί αυτοί που την διαφεντεύουν σήμερα προσπαθούν να την μετατρέψουν στο κόμμα της «Πολιτικής Άνοιξης» και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις επιλογές που γίνονται στις διάφορες κομματικές θέσεις. Τρανό παράδειγμα, ο διορισμός τομεάρχη, ο οποίος κατάγεται από τα Χανιά και υπήρξε πρώην στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης, ο οποίος από το 1993 που είμαι εδώ, μέχρι σήμερα, ποτέ δεν είχε ανέβει τα σκαλιά της Νομαρχιακής.

Επίσης, θα πρέπει να πω ότι πριν από μερικές ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας ένα κείμενο, το οποίο προσυπέγραφαν με λύπη μου, το λέω κάποιοι γνωστοί και κάποιοι άγνωστοι, οι οποίοι και το έργο της Νομαρχιακής δεν ήξεραν και φρόντισαν να μας διασύρουν. Ένας εξ αυτών μάλιστα, είχε διοριστεί ως ανώτατο στέλεχος σε προνοιακό ίδρυμα της πόλης με πλήρη και διαρκή απασχόληση και εκείνος ήταν στην άλλη εργασία του. Αυτά περί αξιοκρατίας. Εγώ, εύχομαι σε εκείνους που θα έρθουν να καθίσουν σε αυτές τις καρέκλες, να κάνουν το καλύτερο και να μην καταντήσουν τη Νέα Δημοκρατία, Πολιτική Άνοιξη. Όμως είμαι υποχρεωμένος, να σας πω και να σας καλέσω, επειδή βλέπω ότι στα ψηφοδέλτια που μέχρι στιγμής έχουν καταρτιστεί ότι επικρατεί η οικογενειοκρατία.

Να μην μετέχετε. Στη Νέα Δημοκρατία δεν αξίζει τέτοια τύχη. Πρέπει  λοιπόν, να σταθούμε και να αντισταθούμε, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους τους Έλληνες και το κόμμα αυτό, δεν αξίζει να συρρικνώνεται καθημερινά και να έχουν πέσει τα ποσοστά του, τόσο χαμηλά. Πιστεύω λοιπόν, ότι αυτές οι διαδικασίες γίνονται μέσα από διεργασίες που κάποιοι εκβιάζονται. Εγώ, σας προτρέπω και να μην θέσετε υποψηφιότητα και να μην συμμετέχετε στην εκλογική διαδικασία. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά.»

Ερωτηθείς ο κ. Βούρβαχης αν θα παραμείνει μέλος της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε πως, «θα το μάθετε τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, δικαιούμαι να πω ότι το 1993 ήμουν στη Νέα Δημοκρατία, δεν πρόδωσα την παράταξη και δεν έριξα καμία κυβέρνηση. Ήμουν πάντα στρατιώτης της παράταξης, αυτό τουλάχιστον, ας μου το χρεώσουν στα θετικά μου.»



Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ

Στις 20:30 το βράδυ, το κατώφλι των γραφείων της ΝΟΔΕ Χανίων, πέρασε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης, ο οποίος επέκρινε τον Γιώργο Βούρβαχη, ότι κατευθύνει την εκλογική διαδικασία. Ο Γιώργος Βούρβαχης, του απάντησε πως, δεν κατευθύνω κανέναν. Η συνεδρίαση ήταν 20:00 και ήρθατε μισή ώρα αργότερα. Συνεπώς δεν έχετε ακούσει τι έχω πει από την αρχή. Ο καιρός για τους πρίγκιπες και τους βασιλιάδες έχει περάσει ανεπιστρεπτί.»

Ο κ. Βολουδάκης, έπειτα από αυτό, αποδοκιμάστηκε έντονα από τους παρευρισκόμενους και λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησε από τα γραφεία.
(σ.σ. να χαρώ εγώ δημοκράτες!...)



ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Εκτός από τον Γιώργο Βούρβαχη την διαγράφη τους από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν επίσης, ο Βαγγέλης Βασιλάκης, ο Γιώργος Κουκλάκης, ο Μανόλης Κουριδάκης, ο Μανώλης Μανιουδάκης αλλά και διακόσια σαράντα εννέα μέλη του σωματείου ταξί νομού Χανίων, τα οποία πρόσκεινται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.



Αναταραχη συνεχιζεται και στο Ηρακλειο

Με την φράση «τη Ν.Δ. δεν την χαρίζω σε κανένα», ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Δημήτρης Γιαννουλάκης στέλνει μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματος και επισημαίνει ότι εδώ και αρκετό καιρό είχε «χτυπήσει το καμπανάκι» για όσα επρόκειτο να συμβούν.

Δηλώνει ότι πλέον η σημερινή Ν.Δ. δεν τον εκφράζει κι αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, αφού πλέον η λειτουργία του κόμματος του θυμίζει Πολιτική Άνοιξη.

«Είναι αλήθεια ότι η σημερινή Ν.Δ. που απαξιώνει τα στελέχη και τους αγωνιστές της δεν με εκφράζει απόλυτα. Δηλαδή η αντιδημοκρατική διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών που επιβλήθηκε, η συγκυριακή πορεία του κόμματος με τον ΛΑΟΣ, το ΚΚΕ ή με το ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι δεν αντιστοιχεί πλέον στη μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη που ήταν η Ν.Δ. Μου θυμίζει περισσότερο την Πολιτική Άνοιξη.

Ο κόσμος δεν είναι πρόβατα και δεν εκτελεί ούτε εντολές ούτε κάνει ότι του πούνε. Εγώ φεύγω γιατί δεν με εκφράζει το κόμμα όπως είναι κι ούτε πρόκειται να επηρεαστώ από κανένα. Όσοι έφυγαν το δήλωσαν μόνοι τους ότι δεν θα είναι υποψήφιοι.

Κανονικά θα έπρεπε να είχα υποβάλλει ήδη παραίτηση. Επειδή όμως έληγε η θητεία, για να μην δημιουργήσω άλλο ένα πρόβλημα υπέμενα. Ουσιαστικά έχω ήδη παραιτηθεί από πρόεδρος, όχι όμως από μέλος της Ν.Δ. αλλά θα δω τι θα κάνω τις επόμενες ημέρες. Πάντως θέλω να τονίσω ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει ένας ελεύθερος άνθρωπος με κάποιους που θέλουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Σήμερα αυτό που συμβαίνει στο κόμμα μας το τελευταίο διάστημα δεν έχει ξανασυμβεί.

«Είδα την κα Μπακογιάννη .... αν ο Πρόεδρος την άκουγε ίσως να μην είχαμε φτάσει εδώ σήμερα. Αντί να συζητήσουν για την κρίση την διέγραψε.

Ο κ. Βούρβαχης από τα Χανιά είπε ότι υπάρχει ήδη ένας ακρωτηριασμός στο κόμμα κι αυτό θα το πληρώσει δυστυχώς  η παράταξη. Το ραγισμένο γυαλί κολλάει δύσκολα», κατέληξε ο κ. Γιαννουλάκης.


ΠΗΓΗ  ΝΕΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ  


Δελτία Τύπου

Δήλωση Μανούσου Βολουδάκη

26.05.2010
Στη Νέα Δημοκρατία επιλέξαμε να κάνουμε ανοιχτές εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών κομματικών οργάνων. Μέχρι την τελευταία στιγμή της διαδικασίας, την ερχόμενη Κυριακή, θα αγωνιζόμαστε για να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, σε πείσμα του πνεύματος των καιρών που θέλει τους πολίτες να ιδιωτεύουν. Αν κάποιοι ενοχλούνται από το άνοιγμα των διαδικασιών, γιατί θεωρούν ότι αυτό απειλεί τα φέουδά τους, δεν πειράζει ! Σημασία έχει η συμμετοχή όσων πραγματικά θέλουν να συνεισφέρουν στην αναγέννηση της παράταξης.
Ο κόσμος που μοιράζεται τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας απαιτεί ενότητα και ουσιαστική αντιπολίτευση, ειδικά σήμερα που ζούμε ήδη τις καταστροφικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό το μήνυμα παίρνουμε από τον κόσμο, και σε αυτό το δρόμο θα πορευθούμε.
Μανούσος Γ. Βολουδάκης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: