Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Πέντε πορίσματα στη Βουλή και η «παιδική χαρά» συνεχίζεται.

Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας από τους ίδιους τους πολιτικούς δεν έχει τέλος. Στη χώρα μας παρατηρείται το περίεργο φαινόμενο, οι ίδιοι οι πολιτικοί να απαξιώνουν μόνοι τους το πολιτικό σύστημα με βάση το οποίο οι ίδιοι νομιμοποιούνται να μας εξουσιάζουν και μας καλούν και από πάνω να είμαστε εμείς μόνο νομοταγείς σ’ αυτό το πολιτικό σύστημα. Απίστευτο !!!
Απ’ ότι πληροφορούμαστε, για την υπόθεση «Βατοπεδίου» θα βγούνε λέει πέντε διαφορετικά πορίσματα. Δηλαδή....
όσα και τα κόμματα  που είναι στη Βουλή. Φυσικά αν τα κόμματα στη Βουλή ήταν 15 θα είχαμε και 15 πορίσματα. Το κάθε κόμμα βρίσκει και διαφορετικούς ενόχους για το ίδιο αδίκημα!!!!!!
Έχετε για παράδειγμα δει ποτέ στις ΗΠΑ να βγαίνει διαφορετικό πόρισμα από τους Ρεπουμπλικάνους και διαφορετικό από τους Δημοκρατικούς;; Τι να πει κανείς!!! Είμαστε στον πάτο και θα μείνουμε στον πάτο.
Στη χώρα μας φυσικά δεν υπάρχει δημοκρατία και στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ. Το λέμε, το ξαναλέμε, το φωνάζουμε, αλλά τίποτα. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι το ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και το μοντέλο της ψευτοδημοκρατίας που έχει εισαγάγει.
Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό. Γνωρίζετε άραγε ότι παλιότερα δεν γινόταν ο έλεγχος των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Εκλογοδικείο αλλά από την Βουλή;; Ναι και ξέρετε τι γινόταν;; Το κόμμα που κέρδιζε τις εκλογές και είχε την πλειοψηφία έκρινε όπως ήθελε τα αποτελέσματα και ακύρωνε εκλογικά αποτελέσματα κατά βούληση ώστε να εκλέγονται οι δικοί του βουλευτές. Αν δεν κάνουμε λάθος, ο Ε. Βενιζέλος ήταν εκείνος που πήγε τελικά τον έλεγχο των εκλογών στη Δικαιοσύνη, για να πάψει αυτή η νοσηρή κατάσταση.
Όμως η νοσηρότητα συνεχίζεται σε άλλα επίπεδα. Ποτέ κανένα κόμμα δεν έχει στείλει μέχρι σήμερα δικό του στέλεχος στο Ειδικό Δικαστήριο, έστω και σε απλό Δικαστήριο και δεν πρόκειται ποτέ να το κάνει.
Εδώ δεν συμφωνούν τα κόμματα έστω και για μια απλή διάταξη ενός νομοσχεδίου, θα συμφωνήσουν για τέτοια σοβαρά θέματα που θίγουν τα ίδια συθέμελα!!! Ο κόσμος πίστεψε ότι ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να κάνει τομές στο Πολίτευμα, αλλά…..
Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, έτσι όπως αυτό ισχύει στη χώρα μας, είναι η πηγή όλων των πολιτικών δεινών και μην αυταπατόμαστε.  Τουλάχιστον αν υπήρχε απλή αναλογική θα ήταν εξαναγκασμένα δύο ή τρία κόμματα να συνεργαστούν. Με την νοοτροπία όμως κομματικού μικρομάγαζου, που έχουν σήμερα τα ελληνικά κόμματα, απλά θα υπήρχε ακυβερνησία.
Γι’ αυτό λέμε ότι θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, χθες κιόλας.
Οι καιροί τρέχουν και η χώρα χρειάζεται στιβαρή και σοβαρή κυβέρνηση με ταυτόχρονη συμμετοχή και έλεγχο από το λαό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: