Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ (ΗΤΑΝ!) ΠΡΟΒΛΗΜΑ... (ΙΙ)

Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ (τ. βουλευτής ΝΔ)
Λίγο πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή του ο κ. Βούρβαχης, στα γραφεία της ΝΟΔΕ μπήκε ο πρώην βουλευτής, Μανούσος Βολουδάκης. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Βολουδάκης: «Πρόεδρε, μισό λεπτό...».
Βούρβαχης: «Ένα λεπτό να τελειώσω και μετά θα πείτε ό,τι θέλετε».
Βολουδάκης: «Προσεκλήθην σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ».
Βούρβαχης: «Ακριβώς. Συνεδρίαση κάναμε, αλλά αργήσατε να έρθετε. Αργήσατε».
Βολουδάκης: «Πράγματι άργησα. Ήμουν στην Αθήνα. Αλλά αυτό δεν είναι συνεδρίαση, είναι συνέντευξη».
Λίγο αργότερα, ο κ. Βολουδάκης πήρε τον λόγο, λέγοντας τα εξής: «Προσκλήθηκα σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ. Και ήρθα από την Αθήνα ειδικά, ακριβώς επειδή σέβομαι τα κομματικά όργανα. Ήξερα ότι σκοπός όσων θα έρχονταν εδώ, των περισσοτέρων εν πάση περιπτώσει, ήταν και είναι, ορισμένων από αυτούς, να παραιτηθούν από τα κομματικά όργανα. Το σέβομαι σαν επιλογή. Πρέπει να σας πω όμως ότι αυτό έχει καθένας δικαίωμα να το κάνει, δεν μπορεί όμως να το συνδέει με τα όσα γίνονται σήμερα στην εσωκομματική διαδικασία. Θα καταλάβαινα κάποιον, ο οποίος, διαφωνώντας με τη διαγραφή της κ. Μπακογιάννη, αποχωρεί. Αυτό γίνεται εκείνη τη στιγμή. Καλώς, κακώς, συμφωνεί, διαφωνεί. Αυτό έχει νόημα εκείνη τη στιγμή. Τόσες ημέρες μετά, προφανώς γίνονται κάποιοι άλλοι σχεδιασμοί...».
Στελέχη άρχισαν να φωνάζουν, αλλά ο κ. Βολουδάκης συνέχισε:
«... και ομολογώ ότι αυτό δεν το καταλαβαίνω. Σε κάθε περίπτωση θέλω να σας πω ότι επειδή εδώ δεν είναι όλοι με μια γνώμη, έστω και αν είναι οι περισσότεροι, και βλέπετε ότι εγώ, σεβόμενος τα όργανα, την παράταξη και αυτά που πιστεύω, είμαι εδώ και δεν έχω κανένα πρόβλημα να ξέρω ότι οι περισσότεροι που είστε εδώ έχετε αντίθετη άποψη από μένα. Αυτό, λοιπόν, που θέλω να σας πω είναι ότι εμείς θα συνεχίσουμε στην παράταξη να ασκούμε αντιπολιτευτικό έργο, όπως το ζητά ο κόσμος...»
Φωνές και ένταση, και πάλι, με τον κ. Βολουδάκη να συνεχίζει τελικά την τοποθέτησή του.
«... διότι οι ημέρες είναι πολύ δύσκολες για τον τόπο, περνάμε μια κρίση οικονομική πολύ βαριά για τον πολίτη, αυτό απασχολεί τον πολίτη και όχι...»
Νέες φωνές και νέα διακοπή.
«... αυτό απασχολεί τον πολίτη και όχι οι ανησυχίες του καθενός από εμάς για τη δική του προσωπική πολιτική επιλογή ή την προσωπική πολιτική του τύχη. Να είστε καλά, εμείς θα συνεχίσουμε, πιστεύω και πολλοί από εσάς θα συνεχίσουνε. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και για την παράταξη και για τον τόπο. Να είστε καλά», κατέληξε ο κ. Βολουδάκης.
Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν έντονες. Στελέχη του κόμματος, όρθια, να φωνάζουν και να γιουχάρουν τον κ. Βολουδάκη, ο οποίος αποχώρησε από τα γραφεία του κόμματος, με τον κ. Βούρβαχη να σχολιάζει: «Ο πρίγκιπας του παραμυθιού αποχώρησε. Ήρθε καθυστερημένος και έφυγε πρώτος».
Δήλωση αποχώρησης από τη Ν.Δ.
Την αποχώρησή του από τη Ν.Δ. ανακοίνωσε χθες ο κ. Δημήτρης Βιριράκης, ο οποίος είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Χανίων με τον συνδυασμό του κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη.
«Αποχωρώ από τη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά και των λοιπών βρυκολάκων της Πολιτικής Άνοιξης, δηλώνοντας ότι οι φιλελεύθερες - κεντρώες πολιτικές καταβολές μου δεν επιτρέπουν την παραμονή μου σε έναν πολιτικό χώρο που δεν με εκφράζουν πλέον οι ιδέες και τα πρόσωπα. Είμαι σίγουρος ότι οι διεργασίες και οι πολιτικές εξελίξεις που θ' ακολουθήσουν θα δικαιώσουν αυτή μου την επιλογή», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Βιριράκης.


Αποχωρούν ένας-ένας τα παληκάρια μας.
Τα καλύτερα παιδιά χάνουμε!
Ακόμα δεν κατάλαβαν ότι αυτοί ήταν το πρόβλημα και η αιτία για την κατάντια του κόμματος.
Είναι αντιδημοκρατικό να μαθαίνει ο κόσμος ότι γίνονται εκλογές και να πηγαίνει να ψηφίσει;
Τόσα χρόνια που γίνονταν οι εκλογές σε "στενό οικογενειακό κύκλο" σαν τα μνημόσυνα δεν είδα κανέναν να αντιδρά.
Ήρθε η ώρα να σας χαλάσουμε την σούπα και σας έπιασε πανικός;
Α! και να μην ξεχνιόμαστε. Περιμένω και άλλους με το καλό να μας αδειάσουν τη γωνιά. Τώρα που πήρατε φόρα μη σταματήσετε ξαφνικά και μας μείνουν οι μισοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: