Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Αποχωρήσεις από τη “ΝΔ”
Γιάννης Λυβιάκης | 26.05.2010

Βαράει... διάλυση η ΝΔ στα Χανιά λόγω Σαμαρά! Το ένα μετά το άλλο τα μέλη της ΝΔ απειλούν ότι θα διαγραφούν οργισμένα για τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη.
Χθες έξι μέλη του κόμματος γνωστοποίησαν το αίτημά τους να διαγραφούν άμεσα “από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά”! Πρόκειται για δύο οικογένειες μέλη των οποίων ήταν στη ΝΔ περισσότερο από τριάντα χρόνια!
Σε κείμενο που έστειλαν στον τοπικό Τύπο χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα και καταγγέλλουν τη σημερινή ηγεσία του κόμματος για “πρωτοφανή φασισμό και σκοταδισμό”, κάνουν δε λόγο για “ντροπή και αηδία”.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:
“Ζητούμε την άμεση διαγραφή μας από τη ΝΔ του Σαμαρά γιατί:
1) Μας πνίγει η ντροπή και η αηδία μπροστά στον πρωτοφανή φασισμό και σκοταδισμό που μετέρχεται η νέα ηγεσία της ΝΔ προκειμένου να επιτύχει «ιδεολογική καθαρότητα».

2) Μας πνίγει η ντροπή και η αηδία για την ατολμία και τον μικροκομματισμό του
κ. Σαμαρά μπροστά στην προσπάθεια όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων για τη σωτηρία της πατρίδας.

3) Μας πνίγει τέλος η οργή και η θλίψη για τον ανοίκειο θάνατο της Φιλελεύθερης Παράταξης του 47,3%.
Εμείς κοιτάμε μπροστά και προσδοκούμε ένα ελπιδοφόρο αύριο.
Οι κάτωθι υπογράφοντες:
- Ανδρέας Μιχ. Μποτωνάκης ιατρός ορθοπαιδικός.
- Αντωνία Μποτωνάκη - Παπαδομανωλάκη φιλόλογος.
- Εμμανουήλ Δημ. Παπαδομανωλάκης ιατρός ακτινολόγος.
- Δημήτριος Εμμ. Παπαδομανωλάκης φοιτητής Ιατρικής.
- Σοφία Ανδρ. Μποτωνάκη Πολ. Μηχανικός.
- Μαριάννα Ανδ. Μποτωνάκη Πολ. Επιστήμων”.

Από τους υπογράφοντες το κείμενο, η κυρία Αντωνία Μποτωνάκη - Παπαδομανωλάκη, η οποία είναι στενή φίλη της κυρίας Μπακογιάννη, σε χθεσινή επικοινωνία μας, μας είπε ότι η νοοτροπία που υπάρχει στη σημερινή ηγεσία του κόμματος, “απέχει από το να λέγεται δημοκρατική και φαντάζομαι ότι ειδικά τους Κρήτες Νεοδημοκράτες τους ενοχλεί, όπως ενόχλησε εμένα και με εξόργισε. Και όχι μόνο εμένα. Ολόκληρη την οικογένειά μου, που, αφού το σκεφτήκαμε, είπαμε να κάνουμε μια δημόσια δήλωση και να αποχωρήσουμε. Τη δήλωση υπογράφουμε ο αδελφός μου, η οικογένεια του αδελφού μου και η οικογένειά μου”.
Η ίδια μας είπε ότι “η διαγραφή της κας Μπακογιάννη μπορεί να ήταν η αφορμή αλλά όχι η αιτία” και συμπλήρωσε: “Και ψυχικά και κατ’ ουσίαν δεν είμαι πια στη ΝΔ. Δεν λυπάμαι όπως λυπάται η κυρία Μπακογιάννη. Εγώ χαίρομαι. Ημουν στη ΝΔ δυστυχώς 31 χρόνια”. Ακόμα σημείωσε: “Κοινοποίησα τη διαγραφή μου στη Ρηγίλλης και στον Τύπο για να διασφαλίσω τη διαγραφή μου γιατί φοβάμαι τις διαδικασίες, οι οποίες πόρρω απέχουν από το να ’ναι δημοκρατικές”.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ
Ομως οι δύο οικογένειες δεν είναι οι μοναδικές. Δεκάδες στελέχη και μέλη της ΝΔ είναι ένα βήμα πριν την αποχώρηση από το κόμμα. Αμέτρητα είναι τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας για τη διαγραφή της κυρίας Μπακογιάννη, στη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) Χανίων της ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ Γιώργος Βούρβαχης, μας είπε: “Τηλεφωνικά έμαθα και για τη δήλωση της κυρίας Παπαδομανωλάκη και των συνυπογράφων που ζητούν τη διάγραφή τους από μέλη της ΝΔ. Υπάρχουν και πάρα πολλοί οι οποίοι έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικά και θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα πάρα πολλοί θα φέρουν τις διαγραφές τους. Από εκεί και πέρα δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Καθένας είναι ελεύθερος πολίτης να πράξει ότι επιθυμεί. Βεβαίως έχουν σχέση άμεσα με τη διαγραφή της κυρίας Μπακογιάννη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ”.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΔ
Στο μεταξυ, η εκλογή του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χανίων και των πρόεδρων και των μελών των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜΤ.Ο.) του Κόμματος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Μαΐου 2010 τις ώρες από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων αιρετών προέδρων ΔΗΜΤ.Ο. και των μελών των νέων αιρετών ΔΗΜ.Τ.Ε. και ΔΙΑΜ.Τ.Ε., θα διεξαχθεί ομοίως την Κυριακή 30 Μαΐου και τις ίδιες ώρες. Σε χθεσινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι παρατείνεται ο χρόνος υποβολής υποψηφιοτήτων για προέδρους και μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο. μέχρι και αύριο, Πέμπτη 27 Μαΐου και ώρα 9.30 το πρωί. 

ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΣΧΟΛΙΟ...
Το κουβαδάκι σας και σε άλλη παραλία παιδιά!
Άντε να ξεβρωμίζουμε σιγά-σιγά!!!

2 σχόλια:

Vardarska Banovina είπε...

....ναι, ναι , το κουβαδάκι σας και αι στον διαβ@@@λο....

Ανώνυμος είπε...

Η συμμορία του Λαζαρίδη και του Τρελαντώνη μετράει μέρες. Το πρώτο σκαμπίλι την Κυριακή και το τελευταίο στις Δημοτικές. Μαζέφτε τα και δρόμο από το κόμμα.