Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Κόμματα και ..αποκόμματα...

Γράφει ο γιατρός Γιώργος  Νεοφώτιστος.

  Και να η πολυσυμμετοχική δημοκρατία σε όλη της μεγαλοπρέπεια . Κόμματα , σχηματισμοί ,  κινήματα , από όλα έχει ο μπαξές...

  Περάστε κόσμε..  Στο   καφενείο η Ελλάς  μπορείς να έχεις ότι επιθυμείς. Και αριστερούς και ολίγον από αριστερά. Και σοσιαλιστές αλλά και  σοσιαλιστικοαριστεροκεντρώους… Και κεντροδεξιούς αλλά και δεξί εξτρέμ, (  συγγνώμη παρασύρθηκα λόγω… της πολιτικής  αγωνιστικής  περιόδου ..).

  Και …φτάσαμε  αισίως  …10 κόμματα να διεκδικούν κομμάτι από τη προσεχή βουλή.  Ούτε σπανακόπιτα να ήταν….

   Μα θα μου πεις ειρωνεύεσαι τις ιδεολογίες..!!!

   Οχι καλέ μου φίλε. Απλά έχω πάψει πια να πιστεύω στις ιδεολογίες. Δεν προσέξατε κάτι κοινό για όλα αυτά τα καινούργια κόμματα; Ποιοι τα ..έστησαν άραγε;

  Μήπως δεν είναι  κάποιοι  ¨πολιτικοί¨ τους οποίους εσύ  ο ίδιος συχτήριζες μέχρι και χθες; 

  Κάποιοι που  απλά επειδή μάλωσαν για το ..πάπλωμα( και μη βιαστείτε να πείτε όχι…)  με τον ένα η άλλο αρχηγό , αυτοανακηρύχτηκαν   σε αμύντορες των οσίων της καταρημαγμένης από τους ίδιους αυτούς  ανθρώπους, χώρας ;

    Η πενία είναι γεγονός πως γεννά δυσαρέσκεια . Τα μεγάλα κόμματα  χάνοντας  τον ( οικονομικό) λουφέ τους , δεν μπορούν να συντηρήσουν πια  τόσους επιδόξους σωτήρες.

  Όμως ένας σωτήρας δεν μπορεί   ποτέ να υποστείλει  τις .. εθνικές του φιλοδοξίες. Ακόμα και όταν η Ελλάς χειμάζεται , την  δόξα δυστυχώς  ουδείς εμισησεν…. 

  Και να οι υποσχέσεις…. Εμείς θα ..εμείς το οποίον…εμείς όχι αυτά…..
 
  Υποσχέσεις που δονούν ..απελπισμένα αυτιά , όχι  όμως και εκείνων που  αντιμετωπίζουν ψύχραιμοι την  κοινωνικοπολιτική κρίση που έχει  ξεσπάσει  ( όχι αναίτια και όχι χωρίς  κάποιοι να φταίνε… ) στη χώρα μας.

  Αρκεί να συγκρίνει κανείς  τι επαγγέλλονται λαϊκίζοντας τα διάφορα.. υποκόμματα  με  το αλήστου μνήμης  «… λεφτά υπάρχουν…»  , για να κουνήσει αρνητικά το κεφάλι..

  « Όχι ευχαριστώ δεν θα ..ξαναδοκιμάσω…!

Δεν υπάρχουν σχόλια: