Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ΜΕ... ΤΡΕΛΑ!...

Είναι δεδομένο ότι ζούμε μία παρανοϊκή καθημερινότητα και όλοι οι γονείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας μακρυά από τα προβλήματα της εποχής.

Αυτό φαίνεται το κατάλαβε το υπουργείο παιδείας και κρίνοντας ότι δεν είμαστε καλοί γονείς και  δεν προετοιμάζουμε σωστά τα παιδιά μας, ειδικά τους μαθητές της Γ' λυκείου, για αυτό που θα συναντήσουν στην ενήλικη ζωή τους αποφάσισε να αναλάβει δράση και να τα τρελάνει από τώρα ώστε να συνηθίζουν!

Η έλλειψη βιβλίων σε όλες τις τάξεις επηρέασε σαφώς περισσότερο τα παιδιά της Γ' λυκείου όπου οι επιπτώσεις μίας καθυστέρησης στο διάβασμα είναι μεγαλύτερες και θέτουν σε κίνδυνο τις σπουδές τους και το μέλλον τους.

Γνωρίζοντας το πρόβλημα και τις τυχών επιπτώσεις του από νωρίς, τα παιδιά φρόντισαν μόνα τους να βρουν βιβλία από προηγούμενους μαθητές, από φροντιστήρια (τα οποία με αυτήν την έλλειψη ξαναγέμισαν!) ακόμα και αγοράζοντας βιβλία από τα λίγα που υπήρχαν στο εμπόριο.

Προφανώς το υπουργείο τσαντίστηκε που τα παιδιά κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο τόσο εύκολα και αποφάσισε να δυσκολέψει κι άλλο την κατάσταση.

Ανακοίνωσε μία ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών (πιο αργά από όλα τα τελευταία χρόνια!) και μόλις τα παιδιά θεώρησαν ότι θα έχουν μεγαλύτερο διάστημα προετοιμασίας την άλλαξε και την έφερε νωρίτερα.

Αν και δεν είναι σίγουρο ότι όλα τα παιδιά έχουν συνειδητοποιήσει πότε ακριβώς δίνουν εξετάσεις τώρα βγαίνει στην δημοσιότητα ότι το υπουργείο έκανε και πάλι το θαύμα του και τελικά μπορεί να ξανα-αλλάξει η ημερομηνία διότι δεν έχουν προμηθευτεί το αναγκαίο χαρτί για τα τετράδια των εξετάσεων!

Παιδιά (... γονείς και καθηγητές!) είναι στα όρια της τρέλας και η ανακοίνωση της κατάργησης του ΟΕΔΒ στο τέλος του μήνα δεν βελτιώνει την κατάσταση.

Ενώ λοιπόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι σκέφτονται ότι ΟΛΑ έχουν πάει στραβά και αυτή η σχολική χρονιά θα τους μείνει κυριολεκτικά αξέχαστη...  ποτέ δεν είναι αργά για να καταλάβουν ότι υπάρχουν πάντα περιθώρια χειροτέρευσης της κατάστασης!

Σημερινές εφημερίδες αναφέρουν ότι οι πρυτάνεις ζητούν, λόγω οικονομικών προβλημάτων, να μειωθούν κατά 50% οι εισακτέοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας!

Δεν λέω... μπορεί και να έχουν δίκιο...
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολλοί οι επιτυχόντες αν και τελικά είναι ελάχιστοι αυτοί που καταφέρνουν να πάρουν πτυχίο.

Δεν παύει όμως ότι τα παιδιά της σημερινής Γ' λυκείου προετοιμάζονται δύο χρόνια τώρα για να παίξουν το “παιχνίδι” των Πανελληνίων.

Είναι παράλογο να αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού την τελευταία στιγμή!

Υπάρχουν παιδιά τα οποία αποφάσισαν να μην επιβαρύνουν την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους και να τα βγάλουν πέρα μόνα τους χωρίς φροντιστηριακή βοήθεια... 
Μπορεί εάν το γνώριζαν νωρίτερα να έκαναν άλλο οικογενειακό προγραμματισμό!

Υπάρχουν παιδιά τα οποία δούλεψαν με βάση τις βάσεις των περασμένων ετών χωρίς να απαρνηθούν κάποιες απολαύσεις γιατί είχαν κατασταλάξει και αποφασίσει τι ήθελαν να κάνουν στη ζωή τους γνωρίζοντας πως θα το καταφέρουν...
Μπορεί εάν το γνώριζαν νωρίτερα να έκαναν μεγαλύτερη προσπάθεια!

Είναι παράλογο όλα αυτά να γίνονται δύο μόλις μήνες πριν από τις εξετάσεις τους!

Ας λογικευθούν λοιπόν έστω και την τελευταία στιγμή στο υπουργείο που θέλει να λέγεται “παιδείας” και ας σταματήσουν να παίζουν με τα νεύρα των παιδιών.

Έχουν καταλάβει πολύ καλά σε τι εποχή και σε τι περιβάλλον θα ενηλικιωθούν οσονούπω.

Δεν χρειάζονται άλλη προετοιμασία στην τρέλα!

Φτάνει πια!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: