Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΕΞΑΜΗΝΟ;... ΠΟΙΟ ΕΞΑΜΗΝΟ;...

Μπορεί ο πρύτανης του ΕΚΠΑ να προτιμά το θέατρο "εις τας Παρισίους" αλλά στην Ελλάδα ζούμε το "θέατρο του παραλόγου".

13...  δεκατρείς... εβδομάδες κλειστά τα δύο μεγαλύτερα ΑΕΙ της Ελληνικής πρωτεύουσας λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων!

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το θέμα, πολλές οι διαφωνίες για το ποιος ευθύνεται για την "κατάντια" των ΑΕΙ, πολλές οι συζητήσεις για την εφαρμογή των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων, αλλά άκρη δεν βγαίνει!

Η αλήθεια είναι ότι ευθύνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι...

Το υπουργείο παιδείας επέδειξε πρωτοφανή ολιγωρία και ατολμία στην επίλυση του προβλήματος, οι πρυτάνεις...  ο ένας παίζει θέατρο (σε Ελλάδα και Γαλλία!) και ο άλλος είναι άφαντος, οι -συνήθως μάχιμοι- καθηγητές λούφαξαν και περιμένουν τις εξελίξεις και οι -μονίμως "επαναστατημένοι"- φοιτητές προσπαθούν να οργανωθούν.
Μύλος η υπόθεση...

Εβδομάδες τώρα το υπουργείο επαναλαμβάνει μονότονα ότι "εάν δεν ανοίξουν τα ΑΕΙ μέχρι την Δευτέρα θα χαθεί το εξάμηνο" και οι Δευτέρες περνούν και φεύγουν χωρίς να αλλάξει η κατάσταση.

Μπήκε όμως ο Δεκέμβριος και τα δύο αυτά ΑΕΙ δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα.

Λογικά, έφτασε η ώρα να ανακοινωθεί και επισήμως ότι το εξάμηνο χάθηκε!

Κάποιοι επιμένουν ότι υπάρχει ακόμα χρόνος και αναρωτιέμαι... έχουν συνειδητοποιήσει τι προτείνουν;

Να ανοίξουν τα δύο αυτά ΑΕΙ -γιατί όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν κανονικά!- πχ την άλλη εβδομάδα και να κάνουν το χειμερινό εξάμηνο σε fast forwrd.

Όσο όμως κι αν συμπήξουν το χειμερινό εξάμηνο θα αναγκαστούν να καθυστερήσουν και το εαρινό εξάμηνο οπότε θα αναγκαστούν να μεταφέρουν την εξεταστική για τον Αύγουστο και με ένα μικρό διάλειμμα 1-2 εβδομάδων να μπουν στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου!

Όσοι έχουν ζήσει φοιτητικά χρόνια, εύκολα μπορούν να καταλάβουν ότι πρόκειται για την συνταγή της απόλυτης αποτυχίας.

Ακόμα κι αν οι φοιτητές ξεκινήσουν με όρεξη και ζωντάνια, θα πιεστούν τόσο πολύ ώστε αποκλείεται να συνεχίσουν έτσι μέχρι τον Αύγουστο για να ξεκινήσουν σχεδόν αμέσως την επόμενη χρονιά.
Αποκλείεται!

Αντί λοιπόν να πάει ουσιαστικά χαμένη ολόκληρη η φετινή χρονιά, καλύτερα να χαθεί μόνο ένα εξάμηνο!

Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να παρθούν αποφάσεις.

Εξάμηνο...  ΤΕΛΟΣ!

Ας φροντίσει το υπουργείο να βάλει μία τάξη όσο τα δύο αυτά ΑΕΙ θα είναι κλειστά ώστε να ξεκινήσουν με καλύτερες προοπτικές και οργάνωση στην ώρα του το επόμενο εξάμηνο.

Αν ο σημερινός υπουργός δεν μπορεί να το κάνει, ας αφήσει κάποιον άλλο να πάρει τη θέση του και να κάνει ότι χρειάζεται.

Ο παραλογισμός πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: