Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΟΧΙΣΤΕΣ... ΤΕΛΟΣ!...

Είμαστε μαζοχιστές!
Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αλλιώς η συμπεριφορά μας!

Ξεκινήσαμε να φανερώνουμε τις μαζοχιστικές μας τάσεις με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ που βρίζαμε, αυτή που παρακολουθούσε μετά βίας το 3-4% των Ελλήνων, αυτή που όλοι ξέραμε ότι ήταν άνδρο σπατάλης και ρεμούλας έγινε ξαφνικά η καλύτερη, η πιο ενημερωτική, η πιο έγκυρη και η μεγάλη μας αγάπη!
Οπότε δύο εξηγήσεις υπάρχουν...
Είτε την θέλουμε για να την βρίζουμε και να ξεσπάμε, είτε είμαστε μαζοχιστές και μας αρέσει να παρακολουθούμε την “κυβερνητική προπαγάνδα” που, εν γνώσει μας, σπαταλά αδιαφανώς τα δικά μας χρήματα!

Έκτοτε πήραμε φόρα και ο μαζοχισμός μας πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις!

Όλοι ξέραμε (εδώ και δεκαετίες!) τις σπατάλες και την οικογενειοκρατία που επικρατούσε και επικρατεί στα ΑΕΙ της χώρας μας.
Εκτός από τα οικονομικά σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (πόσα μένουν ακόμα κρυφά άραγε...), πολλά έχουν ακουστεί και για ακαδημαϊκούς που στο ΑΕΙ στο οποίο διδάσκουν “τυγχάνει” να εργάζονται και άλλα μέλη της οικογενείας τους πχ σύζυγοι, παιδιά, γαμπροί και νύφες, ξαδέρφια και ανίψια, κλπ.
Ξαφνικά όμως, οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, έγιναν η προσωποποίηση της νομιμότητας, της αξιοκρατίας, οι απολύτως απαραίτητοι και αναντικατάστατοι και γενικά, οι καλύτεροι υπάλληλοι που έχουν υπάρξει ποτέ!
Κι εδώ λοιπόν, δύο εξηγήσεις υπάρχουν...
Είτε θέλουμε να παραμείνει το ίδιο ρουσφετολογικό, οικογενειοκρατικό και σπάταλο καθεστώς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είτε είμαστε μαζοχιστές και μας αρέσει ο οποιοσδήποτε να σπαταλά, όπως θέλει και χωρίς επιπτώσεις, τα ωραία μας ευρουλάκια!

Εσχάτως, αγαπήσαμε και τον ΕΟΠΥΥ!
Δεν έχω συναντήσει ποτέ στην μέχρι σήμερα ζωή μου, ικανοποιημένο ασφαλισμένο του ΙΚΑ... μα ποτέ!
Όλοι διαμαρτύρονταν για τις ουρές του ΙΚΑ, τα ραντεβού μετά από μήνες στο ΙΚΑ, μέχρι και ατάκα είχε βγει από την εποχή που ήμασταν παιδιά “στο ΙΚΑ κουρεύτηκες και έγινες έτσι;”.
Στην “μεταρρύθμιση” Λοβέρδου τα ιατρεία του ΙΚΑ μετονομάστηκαν σε ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και το τόσο επιτυχημένο “σύστημα ΙΚΑ” θεωρήθηκε ότι πρέπει να ισχύσει και για άλλους ασφαλισμένους.
Ξαφνικά λοιπόν, τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, έγιναν τα καλύτερα, τα πιο εξυπηρετικά και γενικά τα πιο απαραίτητα στον πλανήτη.
Άρα...  δύο εξηγήσεις υπάρχουν...
Είτε οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ δεν μπορούν να λειτουργήσουν με το σύστημα που ανέκαθεν είχε πχ το ΤΕΒΕ, δηλαδή με επισκέψεις σε ιδιώτες συμβεβλημένους ιατρούς, ή -ακόμα καλύτερα- πχ το ΤΣΜΕΔΕ, δηλαδή με επισκέψεις σε οποιονδήποτε ιδιώτη ιατρό επί πληρωμή και εξόφληση του ποσού από το ταμείο, αλλά προτιμούν το “σύστημα ΙΚΑ” για να το βρίζουν και να εκτονώνονται, είτε είμαστε μαζοχιστές και μας αρέσει να ζητάμε ιατρό σήμερα και να τον έχουμε μετά από μήνες πληρώνοντας και ένα κάρο ευρώ για τα κτήρια, τα ιατρεία και τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ!

Βέβαια, κανένα από τα παραπάνω παραδείγματα δεν φτάνει τον υπέρτατο μαζοχισμό του...  πες μου κι άλλα ψέματα, μ' αρέσει!

Κάποιοι πίστεψαν στο “λεφτά υπάρχουν” και είναι έτοιμοι να πιστέψουν και στο “λεφτά θα υπάρξουν”.
Δηλαδή...  παραμύθιασέ με κι άλλο, το θέλω!

Και φυσικά, ονειρεύονται όλα να ξαναγίνουν όπως πριν με την ίδια ΕΡΤ, τα ίδια ΑΕΙ, τον ίδιο ΕΟΠΥΥ...  και γενικά όλα όπως ήταν τότε που ζούσαμε όλοι ευτυχισμένοι και δεν γκρινιάζαμε για τίποτα γιατί δεν είχαμε κανένα πρόβλημα!

Α...  και μην ξεχνάμε... υπήρχε και η δραχμή εκείνη την εποχή της απόλυτης ευημερίας. 
Καιρός να την φέρουμε πίσω και όλα να ξαναγίνουν ρόδινα και ειδυλλιακά!

Με λίγα λόγια...

Η πιο ρεαλιστική περιγραφή του σημερινού Έλληνα είναι...
μ' αρέσει να πληρώνω, μ' αρέσει να παραμυθιάζομαι... είμαι μαζοχιστής... ΤΕΛΟΣ!

Και η...

απλή κοινή λογική...

αυτοκτονεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: