Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Μαϊμούδες στον Ήλιο...

Γράφει ο Ν. Γ. Δρόσος

Η προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς στη χώρα μας, πλέον, είναι ταυτόσημη με τη μάχη για την επικράτηση του αυτονόητου.

Δεν είναι αυτονόητο να παίρνουν οι νεκροί συντάξεις ή να δίνονται μαϊμού επιδόματα σε ανθρώπους με μηνιαίο εισόδημα πάνω από 5.000 ευρώ.

Μετά από έξι χρόνια ύφεσης και πρωτοφανούς ανεργίας, το ερώτημα που τίθεται δεν αφορά στο γιατί θα ανασταλεί από τον άλλο μήνα η χορήγηση 11.000 προνοιακών επιδομάτων προς ισάριθμους δικαιούχους, όπως εξήγγειλε χθες ο φίλτατος κ .Γ. Βρούτσης, αλλά γιατί δεν είχε γίνει αυτό έως τώρα;

Γιατί, ενώ έχουν περικοπεί κατά τρόπο οριζόντιο οι μισθοί και οι συντάξεις από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, δεν υπήρξε φροντίδα να εντοπιστούν όσοι παράνομα λάμβαναν χρήματα από τον κρατικό κορβανά;

Οι στρατιές των μαϊμού τυφλών, κωφών και αναπήρων, οι νεκροί με σύνταξη και οι εύποροι με προνοιακά επιδόματα αντιβαίνουν σε οποιαδήποτε λογική, όταν δίπλα τους υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται τα χρήματα αυτά, μολονότι είναι βουτηγμένοι στην ένδεια.

Όπως αντιβαίνει και σε κάθε έννοια κοινής λογικής το να μην γνωρίζουμε ακόμη τι απέγινε με τα χρήματα που τόσα χρόνια έπαιρναν παρανόμως αυτές οι στρατιές των «μαϊμούδων».

Οι αρμόδιοι του υπουργείου Εργασίας μπορεί να ανέστειλαν την καταβολή των συντάξεων ή των επιδομάτων που παρανόμως χορηγούνται και να κινήθηκαν δικαστικά εναντίον τους, όμως με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα η διαδικασία απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, ελάχιστες ελπίδες υπάρχουν για την ανάκτηση έστω ενός μικρού τμήματος των χρημάτων αυτών.

Το πληροφορικό σύστημα Ήλιος, που χρησιμοποιεί πλέον το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων στοιχείων, μπορεί να βγάλει κι άλλες «μαϊμούδες» στη φόρα.

Αυτό που δεν μπορεί να κάνει, όμως, είναι να αποκαταστήσει την αδικία.

Ούτε τη συμμορία που κατέκλεψε το υποκατάστημα Καλλιθέας μπορεί να τιμωρήσει, ούτε να ανακτήσει τα χρήματα που με θυσίες δίνει ο κάθε ασφαλισμένος με τη μορφή εισφορών ή ο κάθε φορολογούμενος και καταλήγουν στα χέρια απατεώνων.

Αυτό μπορεί να το κάνει μόνον η Δικαιοσύνη, αλλά και αυτή εμφανίζεται σήμερα, εκτός από τυφλή, που έτσι κι αλλιώς είναι, και ανάπηρη.

Για τον λόγο αυτό οφείλουν οι δύο άλλες εξουσίες, η νομοθετική και η εκτελεστική, να βρεθούν στο πλευρό της και να τη συνδράμουν.

Οφείλουμε επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε σε αυτήν τη χώρα ότι δεν υπάρχει δημόσιο χρήμα.

Υπάρχει το χρήμα του φορολογούμενου πολίτη, ο οποίος το δίνει πλέον προς το κράτος, με ιδιαίτερο κόπο και θυσίες, για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του.

Είναι αδιανόητο το κράτος να βάζει χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή να προχωρά σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές απέναντί του και να μην πράττει ακριβώς το ίδιο και για όσους το έκλεψαν λαμβάνοντας συντάξεις μαϊμού, επιδόματα ή οποιοδήποτε άλλο χρηματικό ποσό χωρίς να το δικαιούνται νομίμως.

Είναι χρήσιμο και θεάρεστο να ανακοινώνονται μετά από κάθε απογραφή δικαιούχων, ή μετά την ενεργοποίηση κάποιου πληροφορικού συστήματος αυτόματων διασταυρώσεων, ότι εντοπίστηκε ο τάδε ή ο δείνα αριθμός «μαϊμούδων», αλλά θα πρέπει να υπάρχει και ένα «διά ταύτα», το οποίο προφανώς δεν θα αφορά μόνον στην αναστολή χορήγησης των όποιων συντάξεων ή επιδομάτων…

Πάρτε το χαμπάρι, φίλτατοι της εξουσίας, μας βλέπουν…
 
ΠΗΓΗ  euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: