Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΧΟΥΝΤΑΑΑΑ!!!...

Από το πρωί σκέφτομαι πόσο δίκιο είχε ο αείμνηστος Κ. Καραμανλής όταν έλεγε ότι "είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο" και πόσο προσπαθούν μερικοί να τον επιβεβαιώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

"Χούντα!" φωνάζουν κάποιοι από το πρωί...
"Ολοκληρώθηκε το πραξικόπημα!" ωρύονται...
"Οι δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το ραδιομέγαρο!" δηλώνουν κάποιοι...

ΡΕ, ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;

"Δημοκρατία" είναι να υπάρχει κατάληψη σε δημόσιο κτίριο το οποίο πληρώνουμε όλοι εμείς οι φορολογούμενοι (αλήθεια...  μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί είχαν ρεύμα, νερό και τηλέφωνο και ποιος χρεώθηκε αυτούς τους λογαριασμούς;;;) αλλά...
"Δικτατορία"...  "χούντα"... "κατοχή"...  "πραξικόπημα"...  είναι να θέλει το κράτος να ανακτήσει το κτίριο και τα μηχανήματά του;

Υπάρχει καμία λογική στα λεγόμενά σας;

Αν είναι έτσι, όπως πολύ σωστά είπε σήμερα μία φίλη... "έχω δει ένα κτιριάκι που πολύ μου αρέσει, λέω να το καταλάβω -δημοκρατικά πάντα-"!

Είχα γράψει προ καιρού ότι για μένα "ΕΡΤ...  ΤΕΛΟΣ!!!".

Έγινε ότι έγινε, προσωπικά μάλιστα επιμένω ότι το μαύρο ήταν αναγκαίο και επιβεβλημένο, έκαναν την "επανάστασή" τους, πήγαν στο ΣτΕ, έκαναν την κατάληψή τους και εξέπεμπαν πειρατικά (ΕΡΤ...  όπως λέμε πολυτεχνείο!) εδώ και μήνες.

Εν τω μεταξύ, λειτούργησε έστω και προσωρινά η Δημόσια Τηλεόραση, την αναγνώρισε και η EBU οπότε σταμάτησε κι αυτή να έχει επαφή με τους "επαναστατημένους" και, φυσικά, ο κόσμος σταμάτησε να ασχολείται μαζί τους.

Αυτοί πότε θα καταλάβουν ότι η ΕΡΤ τελείωσε;;;

Και τέλος πάντων, τι θέλουν να μας πουν οι "επαναστατημένοι" και οι αυτόκλητοι υπερασπιστές τους;
Ότι είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε πότε θα βαρεθούν την "επανάσταση" για να μας επιστρέψουν το κτίριο, τα μηχανήματα και να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς τους;;;

Και επιμένω...

ΡΕ, ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;

Δηλώνουν από το πρωί με στόμφο διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ...
"Όταν γίνουμε κυβέρνηση η ΕΡΤ θα ξαναγίνει όπως ήταν".
Τι εννοούν δηλαδή;
Ότι θα γίνει -όπως ΑΥΤΟΙ έλεγαν πριν το κλείσιμό της- "φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης", "όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας", "κατευθυνόμενο δογματικό κυβερνητικό ΜΜΕ", "άνδρο ρουσφετολογικών προσλήψεων", κλπ;
Μα δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!
Εδώ, από τώρα έχει ξεκινήσει να προετοιμάζεται με την ελπίδα ότι θα αλλάξει η κυβέρνηση!
Αλίμονο!

Σήμερα "εκπέμπουν" από τον εξωτερικό χώρο του ραδιομεγάρου.
Θα έλεγα ότι αφού έμειναν 5 μήνες εντός, ίσως να μείνουν και 5 μήνες εκτός, αλλά ξεκινάει ο χειμώνας και δεν νομίζω ότι είναι εποχή για εξωτερικές "επαναστάσεις".

Όπως φαίνεται λοιπόν, τα "μεγάλα" λόγια τύπου "θα μείνουμε έξω από το ραδιομέγαρο μέχρι να ξαναμπούμε μέσα" θα κρατήσουν -ίσως- κάποιες ημέρες και μετά θα ξεχαστούν.

Άντε να δούμε λοιπόν εάν τελικά καταφέρει η κυβέρνηση να βάλει μία τάξη -τουλάχιστον- στην Δημόσια Τηλεόραση...
Αναμφίβολα θα είναι μία καλή αρχή!

Το πρόβλημα με την κυβέρνηση είναι ότι -όπως συνηθίζει πάντα η ΝΔ με έναν δικό της μοναδικό και ανεξήγητο τρόπο- έχει καταφέρει και πάλι να δυσαρεστήσει τους πάντες!

Καλά...  οι "επαναστατημένοι" της ΕΡΤ δυσαρεστήθηκαν όπως κάνει ο οποιοσδήποτε χάνει την βολή του, την καλοπέρασή του, τον εύκολο μισθό του, κλπ.

Όμως δεν είναι μόνο αυτοί δυσαρεστημένοι...

Δεκάδες είναι τα δημοσιεύματα όλο αυτό το διάστημα που αναφέρουν ότι από τις περίπου 2.600 εργαζομένους στην ΕΡΤ οι 2.000 εργάζονται τώρα στην ΔΤ αλλά στο τελικό σχήμα της νέας δημόσιας ΝΕΡΙΤ θα απασχοληθούν 1.200-1.500 εργαζόμενοι.
Συγνώμη αγαπητέ κ Καψή αλλά που πήγαν οι δηλώσεις "600-800 εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στη ΝΕΡΙΤ";

Δεκάδες ήταν και τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ρουσφετολογικές προσλήψεις από τον υπεύθυνο υπουργό και το συγκυβερνών κόμμα του.
Συγνώμη αγαπητέ κ Καψή αλλά αυτά είναι τα νέα ήθη;

Και βέβαια, εκτός των παραπάνω, υπήρχε και η δυσαρέσκεια των πολιτών για την παρατεινόμενη κατάληψη η οποία φαίνεται ότι πάει -αν και καθυστερημένα- να διορθωθεί!

Ας ελπίσουμε ότι όλη αυτή η ιστορία θα βάλει μυαλό όχι μόνο στους "επαναστάτες" παντός είδους αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση, γιατί αυτό που χρειάζεται η χώρα πάνω απ' όλα, είναι...

απλή κοινή λογική...


ΥΓ : Προφανώς ο πρόεδρος Αλέξης γύρισε "ανεβασμένος" από το Τέξας αλλά... μικρή επισήμανση...
Δεν είδε τι έπαθε η ΔΗΜΑΡ με την υπεράσπιση της ΕΡΤ;
Θεωρεί ότι θα πετύχει κάτι με την πρόταση μομφής, η οποία βέβαια αφορά άλλα πράγματα (λέμε τώρα...) αλλά εντελώς τυχαία κατατίθεται την ημέρα που έγινε η επέμβαση στο ραδιομέγαρο;
Μέγα σφάλμα!
Η κυβέρνηση, όχι μόνο θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει δικαίωμα να καταθέσει άλλη πρόταση μομφής για μήνες, θα λάβει και "ψήφο εμπιστοσύνης" με την ψήφιση του προϋπολογισμού και θα προχωρήσει και στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανενόχλητη...
Αναρωτιέμαι...  του έστειλαν λουλούδια και σοκολατάκια από την κυβέρνηση;
Μη φανούν και αχάριστοι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: