Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

“ΠΑΡΙΖΑ”... ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ!...

Μέχρι σήμερα ήξερα ότι υπάρχουν διάφορα είδη ψηφοφόρων...

Υπάρχουν οι “συνειδητοποιημένοι” που επιλέγουν βάσει του κομματικού προγράμματος που επιθυμούν να εφαρμοστεί.

Υπάρχουν οι “αντιρρησίες” που ξέρουν τι δεν θέλουν και επιλέγουν το αντίθετο...  ότι κι αν είναι αυτό.

Υπάρχουν οι “παραδοσιακοί” ψηφοφόροι ενός συγκεκριμένου κόμματος που εδώ και δεκαετίες δεν ασχολούνται πια με προγράμματα, σκέψη και επιλογή... αυτό ξέρουν, αυτό εμπιστεύονται.

Ε, τώρα προστέθηκε στην λίστα και νέο είδος ψηφοφόρων...  οι “ΠΑΡΙΖΑ”!

Είναι αυτοί που, ανήκοντας σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω είδη, ψήφιζαν εδώ και χρόνια ΠΑΣΟΚ αλλά πλέον έχουν μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ με το σκεπτικό του...  ψηφίζω αυτό που ελπίζω να μην πραγματοποιηθεί!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά...

Οι εκλογές του 2009 ανέδειξαν πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 43,92% και έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ ένα μικρούτσικο 4,6% που όμως για αυτόν ήταν πολύ ικανοποιητικό.

Οι εκλογές του 2012 όμως έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ποσοστό 26,89% ενώ το ΠΑΣΟΚ μέτρησε ένα ισχνό 12,28% που μάλλον σήμερα φαντάζει εξαιρετικό.

Επειδή οι δημογραφικοί ρυθμοί ανανέωσης του πληθυσμού της χώρας δεν δικαιολογούν αυτή την απότομη αλλαγή, είναι απολύτως λογικό να υποθέσουμε ότι πολλοί βουλευτές, στελέχη και -κυρίως- ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ακρίβεια, όταν το 4,6% γίνεται εντός τριετίας 26,89% τότε μάλλον συμπεραίνουμε με ασφάλεια ότι οι “ΠΑΡΙΖΑ” αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ!

Ως εδώ όλα καλά και λογικά...  (λέμε τώρα...)

Εδώ όμως ξεκινάει η απόλυτη παράνοια!

Οι “ΠΑΡΙΖΑ” έπαθαν με το “λεφτά υπάρχουν” και έμαθαν να μην πιστεύουν ούτε στο “λεφτά θα υπάρξουν”.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι εάν υπήρχαν θα τα είχε βρει ο “Γιώργος” που είχε και κυβερνητική εμπειρία και ήξερε τι συμβαίνει!

Ξέρουν καλά τι σημαίνει “λαϊκίζω” για να γίνω αρεστός και τελικά “άλλα λέω και άλλα κάνω”.
Ξεκίνησαν να το μαθαίνουν από την δεκαετία του '80 με τα ιστορικά “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” και “έξω οι βάσεις του θανάτου”, συνέχισαν με το “θα επανακρατικοποιήσουμε τον ΟΤΕ” και το “θα ρίξουμε τους Κινέζους της COSCO στη θάλασσα” και έφτασαν μέχρι το αμίμητο “λεφτά υπάρχουν”.
Το έχουν εμπεδώσει πια!

Μόνο που όλα αυτά τα χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ γιατί πραγματικά ήθελαν να γίνουν πράξη όσα έλεγε και υπόσχονταν ο Αντρέας, ο Σημίτης ή ο Γιώργος!

Σήμερα, βλέπουν την ιστορία να επαναλαμβάνεται...

Όλα τα σημάδια είναι εκεί!

Ευφυέστατες ατάκες όπως τις καθαρίστριες που θα καθαρίσουν την τρόικα...
Ατελείωτη συνθηματολογία όπως το απειλητικό “ή αυτοί ή εμείς”...
Υποσχέσεις με το τσουβάλι, τα πάντα στους πάντες...

Ο “Αντρέας” αντικαταστάθηκε από τον “Αλέξη” (αν και κακέκτυπο!)...
Η “Αυριανή” έδωσε την θέση της στην “Αυγή” όπου αντί για τον Μητσοτάκη δοσίλογο στην κατοχή και φίλο του Γερμανού κατακτητή τώρα παρουσιάζει τον Άδωνη  κολλητό και πουλημένο στους φαρμακοβιομήχανους που βάζει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών...
κλπ, κλπ, κλπ.

Τους ρωτάς λοιπόν, όπως ρωτάς και τον κάθε ΣΥΡΙΖΑίο:
“Που θα βρει ρε παιδιά τα λεφτά ο Αλέξης να κάνει το α' ή το β' που υπόσχεται;”
Και παίρνεις την πλέον αποστομωτική απάντηση...
“Και ποιος σου είπε ότι θα τα κάνει;”!
Προσθέτοντας, προς επίρρωση των λεγομένων τους...
“Μήπως τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ έκανε αυτά που έλεγε;”!
Και για να σε κολλήσουν στον τοίχο (όπως αυτοί νομίζουν) σου πετάνε και ένα...
“Ή μήπως ο Αντώνης σου έκανε αυτά που έλεγε;”

Ικανοποιημένοι που σε “τάπωσαν” χαμογελούν αυτάρεσκα και σε κοιτούν με ύφος παντογνώστη που έχει καταλάβει πια τι “παίζεται” στην Ελλάδα ενώ εσύ ο “άσχετος” δεν ξέρεις τι σου γίνεται...  κι εσύ έχεις μείνει με το στόμα ανοιχτό!
Όχι βέβαια γιατί σε “τάπωσαν” αλλά γιατί δείχνουν πραγματικά να μην καταλαβαίνουν πόσο παράλογο -αν όχι εντελώς παρανοϊκό- είναι το σκεπτικό τους!

Δηλώνουν  “δημοκράτες” και “προοδευτικοί”  και συμφωνούν με την ατάκα της Θ. Τζάκρη... “θα συμβάλλω με όλες τις πολιτικές μου δυνάμεις για την ανασύσταση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης που τώρα εκφράζεται με βασικό κορμό το ΣΥΡΙΖΑ”.

Όμως δεν συμφωνούν με ΟΛΑ όσα πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε -φυσικά- έχουν κανένα κοινό με την ΚΟΕ(μαοϊστές), την Ρόζα, την Διεθνιστική Εργατική Αριστερά(τροτσκιστές), ή τις λοιπές πρώην και νυν συνιστώσες του, αλλά επιλέγουν να τον ψηφίσουν ως “γνήσιοι αριστεροί δημοκράτες και προοδευτικοί” με την ελπίδα ότι...  ΔΕΝ θα κάνει πράξη την πολιτική του!!!

Στην απευκτέα λοιπόν περίπτωση που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΡΙΖΑ μαζί, καταφέρουν να φέρουν τον Τσίπρα στην εξουσία είναι βέβαιο ότι κάποιος από τους δύο θα απογοητευτεί πολύ για όσα θα κάνει ή δεν θα κάνει, αλλά αυτό μένει προς διερεύνηση (αν και δεν είναι ανάγκη να το μάθουμε από πρώτο χέρι!).

Ας σκεφτούν όμως οι ΠΑΡΙΖΑ πόσο βάσιμες και ρεαλιστικές μπορεί να είναι οι προσδοκίες τους και ας αναλογιστούν πόσες φορές μέχρι σήμερα -αυτοί οι ίδιοι- ήταν υπεύθυνοι για την κατρακύλα της χώρας!

Ας σκεφτούν πόσο παράλογο ακούγεται να ψηφίζεις ένα κόμμα για να ΜΗΝ κάνει αυτά που υπόσχεται και πρεσβεύει!

Με λίγα λόγια...

Ας σταματήσουν να παίζουν με την τύχη της χώρας και ας σκεφτούν, έστω και για μία φορά στην ζωή τους, με την...

απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: