Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...

«Πώς θα τους πείτε (στους εργαζόμενους) ότι, από τη μία, χαρίζετε ένα δισεκατομμύριο ευρώ υποχρεώσεων στην Alpha Bank, για να αναγκαστούν αυτές να δουλέψουν άλλα πέντε χρόνια από τη ζωή τους; Αυτή είναι η δικαιοσύνη; Να χαρίσουμε ένα δις στις τράπεζες και να δουλέψουν άλλα πέντε χρόνια οι γυναίκες, για να πάρουν αυτά που δικαιούνται από το ασφαλιστικό σύστημα;» 

«Οι ασφαλισμένοι βλέπουν να αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τι θα τους πείτε; Οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά ξέρουν ότι υποχρεούνται να αντέξουν άλλα δύο χρόνια κοπιαστικής και ανθυγιεινής δουλειάς. Και σε αυτούς, τι θα πείτε; Ότι πληρώνουν αυτά που χαρίσατε στους κακοπληρωτές σας;»

«Όλοι ξέρουν πια και συνειδητοποιούν το πραγματικό ζήτημα και, δεν είναι τα ψέματα, τα οποία εσείς τους λέτε. Δηλαδή, ότι το σύστημα αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα και, άρα, το νομοσχέδιο πρέπει να διασφαλίσει ότι, περνάει στον έλεγχο του υπουργού Οικονομίας, όλα τα αποθεματικά των Ταμείων. Δηλαδή, να τα διαχειρίζεται ως πραγματικός τσάρος, όπως και με όποιους θέλει»
 
Ποιος τα είπε αυτά; ....
 
Μα ο Γιώργος Α. Παπανδρέου φυσικά!
 
Είναι απόσπασμα από την ομιλία του στην βουλή στις 18/03/08 με θέμα το ασφαλιστικό.

Κάνει λόγο για "θρίλερ - παραμύθι, για την επικείμενη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος"!

Τι να σχολιάσει κανείς μετά από αυτό;
 
Καμία σχέση με την κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: