Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Δυο λόγια για τη «βάση του 10»

Άποψη του  Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσου Βολουδάκη

Από τις 14.04.2010 
 
Η κατάργηση της «βάσης του 10» για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από την Άννα Διαμαντοπούλου, είναι μια κίνηση που παραπέμπει κατ’ευθείαν στο πνεύμα του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980. Τότε που καλλιεργήθηκε στην ελληνική κοινωνία η ψευδαίσθηση ότι μπορεί κανείς να ζει και να προοδεύει χωρίς να προσπαθεί. Ότι ανεξαρτήτως προσπάθειας, μπορεί κανείς να εισάγεται σε ανώτερες κι ανώτατες σχολές. Ότι στη συνέχεια ανεξαρτήτως αξίας και προσόντων δικαιούται να διορίζεται «από το παράθυρο» στο δημόσιο. Θύματα της πολιτικής καλλιέργειας ψεύτικων προσδοκιών ήταν και είναι πρωτίστως οι νέες και οι νέοι. Τις συνέπειες εκείνης της περιόδου τις ζούμε και τις πληρώνουμε και σήμερα. Στο πνεύμα της εποχής εκείνης έχει τις ρίζες του, σε μεγάλο βαθμό, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
 
Είναι πολύ κρίμα να βλέπει κανείς τη νοοτροπία του κακού παρελθόντος μας να επιβιώνει σε νομοθέτημα που φέρει την υπογραφή μιας πολιτικού που σε φίλους και αντιπάλους δημιούργησε υψηλές προσδοκίες. Φαίνεται ότι το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» μπορεί μέσα στα όρια της κυριαρχίας του να καθυποτάξει κάθε διαφορετική φωνή.
Αυτού του είδους η πολιτική, μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο αν η ίδια η κοινωνία αντιληφθεί ότι αυτοί που της χαϊδεύουν τα αυτιά τη βλάπτουν. Οι συνθήκες της κρίσης βοηθούν –ελπίζω- στη συνειδητοποίηση της σκληρής αλήθειας. Ας μην αφήσουμε σκιές του παρελθόντος να σκιάζουν το μέλλον της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: