Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...

Ο κ. Μαρκογιαννάκης και το αμαρτωλό C4i

Από Factorx
Ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης πήρε χθες σβάρνα τα κανάλια και έλεγε διάφορα ηρωϊκά, μεταξύ των οποίων και για την Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς;
Επειδή τα κανάλια που τον φλοξενούσαν «ξέχασαν» όσα υπαινίσσονταν προ ολίγου καιρού για την Ζήμενς και επειδή εμείς δεν είμαστε λωτοφάγοι υπαινθυμίζουμε όσα γράψαμε προ καιρού σχετικά (Η αλήθεια για το C4I και τη ΝΔ) και ρωτάμε:

Πως είναι δυνατόν να λέγει ένας υφυπουργός απευθυνόμενος προς τον προϊστάμενό του, υπουργό, για πανάκριβη προμήθεια συστήματος για το Δημόσιο ότι «κινούμεθα στα όρια της νομιμότητας» και κατόπιν να βάζει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του για αυτό; Το’κανε κι’αυτό ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Μάλιστα, ο ίδιος το 2004, ως υφυπουργός Δημόσιας Τάξης έστελνε στον προϊστάμενό του, κ.Γιώργο Βουλγαράκη απόρρητη επιστολή, στην οποία, αναφερόμενος στο πανάκριβο ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i) που έφτιαξαν η Siemens με την αμερικανική SAIC, του έγραφε μεν ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας στην παραλαβή του συστήματος, δεδομένου ότι αυτό δεν λειτουργεί σωστά, αλλά του πρότεινε την παραλαβή. Ως γνωστόν, το C4i παρουσίαζε σημαντικές δυσλειτουργίες, αφού, αν και δούλευαν ορισμένα περιφερειακά προγράμματά του, δεν λειτουργούσε ο εγκέφαλός του. Να σημειωθεί πως για την σταδιακή παραλαβή του C4i, ο κ.Μαρκογιαννάκης εκλήθη και κατέθεσε στη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου Siemens.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ... ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: